Бодибилдинг суплементи

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Овие тука не се билдери.

Инаку професионалниот бодибилдинг никогаш не ни бил спорт кој носел епитет „здрав“, користењето на лекови, хормонски терапии не е баш здрава работа :)
Допингот или злоупотребата на лековите, за жал е составен дел во сите спортови, не само во бодибилдингот. Да не беше така, немаше да има допинг контроли на олимписки игри, бодибилдингот не е олимписки спорт. Значи, ако се прави паралела, злоупотреба на лаковите и здравјето, тогаш не е само бодибилдингот "нездрав спорт".
Зашто натпрварувачите во Македонија не се билдери за тебе?

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Дали вредит нешто од ова подолу?

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.765
Поени од реакции
18.521
Aко јадеш сардина омега 3 не ти треба. За другите работи не би коментирал.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
@Psyside
Калиум Натриум Магнезиум (електролити)
Извор? Суплементи?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.241
Поени од реакции
36.548
Допингот или злоупотребата на лековите, за жал е составен дел во сите спортови, не само во бодибилдингот. Да не беше така, немаше да има допинг контроли на олимписки игри, бодибилдингот не е олимписки спорт. Значи, ако се прави паралела, злоупотреба на лаковите и здравјето, тогаш не е само бодибилдингот "нездрав спорт".
Зашто натпрварувачите во Македонија не се билдери за тебе?
Факт е дека секој професионален спорт е крајност, се користат секаде лекови, али тука без нив не можеш да излезеш ни на аматерски натпревар.
Прв на село, последен во град е најдоброто објаснување за тоа што го кажав дека не се билдери. Пишав неколку имиња претходно кои се добри од Македонија, можеби намерно испуштив неколку дечки кои се во погорна класа, но и тие оладија некако, како да постигнаа одреден максимум и тоа е тоа. Ако ги споредиме дечките со иста возраст дечки што излегуваат на националните купови во САД ќе треба да им ставиме мускули за на плажа ;)
Еве за споредба, победникот беше 22 години Derek Lunsford.
http://contests.npcnewsonline.com/contests/2016/npc_junior_nationals/derek_lunsford/

Еве ги и останатите, споредувајте со нашите дечки на таа возраст.
http://contests.npcnewsonline.com/contests/2016/npc_junior_nationals/

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.765
Поени од реакции
18.521

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.765
Поени од реакции
18.521
Ги користам двата продукта од горе

Неверојатно ефикасни и монентално даваат енергија не субтилно него огромна разлика...и солта е ок али нема доволно јод, магнезиум, калиум итн.

Последно уредено:

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.241
Поени од реакции
36.548
На солта пишува дека на 100гр има 27гр натриум хлорид и 16гр калиум хлорид, 20-30 мг јод на 1кг.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.765
Поени од реакции
18.521
1 грам сол за да внесеш 160мг калиум, good luck with getting enough (4-5 грама) :P

Едит, сега гледам дека линковите се со мој код, несакајќи кога копирам линкови од мобилен така ми ги даде, да се разбереме само.

Слободно рифреширајте и користете обични ако смета.

Последно уредено:

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.241
Поени од реакции
36.548
1 грам сол за да внесеш 160мг калиум, good luck with getting enough (4-5 грама) :P

Едит, сега гледам дека линковите се со мој код, несакајќи кога копирам линкови од мобилен така ми ги даде, да се разбереме само.

Слободно рифреширајте и користете обични ако смета.
Шо напрај со 4-5 грама, да се чистиш со албутерол пак со помалку ќе го задоволиш телото. Треба по 1 рака апчиња да пиеме за тие препорачаните дози, бетер од пензионер :)

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
Ај додека се коментира на темава, мене ме интересира дали во мк имаме професионален бодибилдер на кој бодибилдингот му е работа и единствен извор на приходи (преку спонзорства, реклами итн..) или уште сме далеку од тоа ? Знаејќи дека 90% од фудбалерите у 2ра лига работат др работа освен шо играат фудбал, не би ме чудило да нема ни еден профи бодибилдер.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.765
Поени од реакции
18.521
Шо напрај со 4-5 грама, да се чистиш со албутерол пак со помалку ќе го задоволиш телото. Треба по 1 рака апчиња да пиеме за тие препорачаните дози, бетер од пензионер :)
Преку храна се внесува доста калиум, поентата беше да се користи нешто што нуди повеќе бенефит, без штетните дејства на солот, и да ти биде при рака цело време - практично.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.241
Поени од реакции
36.548
Ај додека се коментира на темава, мене ме интересира дали во мк имаме професионален бодибилдер на кој бодибилдингот му е работа и единствен извор на приходи (преку спонзорства, реклами итн..) или уште сме далеку од тоа ? Знаејќи дека 90% од фудбалерите у 2ра лига работат др работа освен шо играат фудбал, не би ме чудило да нема ни еден профи бодибилдер.
Па и надвор работат втора работа, прават планови за исхрана и вежбање скоро сите, ете Рони Колман беше џандар додека се такмичеше, досадно е да не прави ништо :)

Инаку Зоки е профи билдер, додека вежбав во иста теретана имав правено муабет и знам дека работеше доста работи дополнително, сега гледам се вртка претежно Италија, а и спонзори има Yamamoto Nutrition и тренира со Mauro Sassi (Teamstones).[DOUBLEPOST=1508952564][/DOUBLEPOST]
Преку храна се внесува доста калиум, поентата беше да се користи нешто што нуди повеќе бенефит, без штетните дејства на солот, и да ти биде при рака цело време - практично.
Абе зависи од потребите, јас не сум осетил потреба за дополнително, јадам по една банана секој ден, летово се убив од домати, јадам мешункасти, спанаќ, плус солта и тоа е тоа.
Обично би требало да му се манифестираат со грчеви кога има недостаток.

Kajgana Shop

На врв Bottom