Бодибилдинг суплементи

Член од
26 октомври 2016
Мислења
2.053
Поени од реакции
1.545
според тоа, не гледам некоја голема разилка мегу МП и ОН
e tuka mi e problemot na net pisi edno a odkako ke gi zemis od prodavnica naniv pisuva drugo :) muabetot mi e kizne dali i sodrzat voopsto protein voniv ili pieme cedevita so kakao haha

Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075
e tuka mi e problemot na net pisi edno a odkako ke gi zemis od prodavnica naniv pisuva drugo :) muabetot mi e kizne dali i sodrzat voopsto protein voniv ili pieme cedevita so kakao haha
кај мајпротеин на нет го пишува составот за без укус,
пошто ги има околу 50 вкусови и мала е разликата, не ги пишуваат за сите посебно

ако на 100 грама без вкус има 82 грама , со вкус на чоколада мислам беше 75грама, со вкус на ванила 80 грама , банана исто 80 беше , кукис ен крим 79, итн... сите се разликуваат
тоа на дозерка му доага дали ке имаш 1 грам поише или помалце тешко дека ке ти смени нешто...

Член од
25 јули 2016
Мислења
1.084
Поени од реакции
950
Кај нас не е проблем разликата во суплементите од различни производители, туку дали тоа што се продава тука е оригинал.
Џабе едно нешто на тестови правени во САД, ВБ или друга држава има одлични резултати.
Кај нас голем дел од производите се фалсификати полнети во некој подрум.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
кај мајпротеин на нет го пишува составот за без укус,
пошто ги има околу 50 вкусови и мала е разликата, не ги пишуваат за сите посебно

ако на 100 грама без вкус има 82 грама , со вкус на чоколада мислам беше 75грама, со вкус на ванила 80 грама , банана исто 80 беше , кукис ен крим 79, итн... сите се разликуваат
тоа на дозерка му доага дали ке имаш 1 грам поише или помалце тешко дека ке ти смени нешто...
Побитното прашање е дали има колку што пишува, за грам два не правиме муабет, правиме муабет за 20-30 грама, кога се осудиле на запад да направат глупости многу од компаниите, што останува збор за во нашава вукојебина каде што нема никаква контрола и тие што се во бизнисот се секој ден заедно.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1GK7YClXUNOPMCGk51Ha9FIdHEWQ0as1lpfKE0pRKWBE/edit#gid=0
Gaspari и American Pure Whey ваљда заборавиле дека протеин продаваат.
У скопје каде може да се најде? иначе од креатинот не очекувам чуда али барем да ме накрене на мускулна маса па затоа мислев да мењам од друга фирма да земам[DOUBLEPOST=1501970753][/DOUBLEPOST]
има бцаа вонего?
Те мрзи да читаш а?
Ете и погоре беа пишани, Про нутри олимпија во ГТЦ до спорт М, Брутал на спој споредната од Мито Хаџи Василев Јасмин и Климент Охридски (истата уличка преку булевар продолжува за Грчка Амбасада), Полео (имаш на партизански и на југодрво кај олимписки базен). Најди ги на фб и следи кога имаат попуст, стандард цена е 5400 мислам за истиов, али го даваат често за 4500 5кг, последно овие во ГТЦ имаа, помини може уште им трае.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Побитното прашање е дали има колку што пишува, за грам два не правиме муабет, правиме муабет за 20-30 грама, кога се осудиле на запад да направат глупости многу од компаниите, што останува збор за во нашава вукојебина каде што нема никаква контрола и тие што се во бизнисот се секој ден заедно.
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1GK7YClXUNOPMCGk51Ha9FIdHEWQ0as1lpfKE0pRKWBE/edit#gid=0

Те мрзи да читаш а?
Ете и погоре беа пишани, Про нутри олимпија во ГТЦ до спорт М, Брутал на спој споредната од Мито Хаџи Василев Јасмин и Климент Охридски (истата уличка преку булевар продолжува за Грчка Амбасада), Полео (имаш на партизански и на југодрво кај олимписки базен). Најди ги на фб и следи кога имаат попуст, стандард цена е 5400 мислам за истиов, али го даваат често за 4500 5кг, последно овие во ГТЦ имаа, помини може уште им трае.
По втор пат го оставам.

https://labdoor.com/rankings/protein

независна фирма која тестира суплементи за нивниот состав

Член од
19 февруари 2015
Мислења
1.772
Поени од реакции
2.075

Те мрзи да читаш а?

МП се оргинал , имам користено доста време док бев надвор од нивната страна , и овие тука што ги зимам од гтц не осетив разлика

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
По втор пат го оставам.

https://labdoor.com/rankings/protein

независна фирма која тестира суплементи за нивниот состав
Независна фирма исто колку што невладините организации се невладини :D
МП се оргинал , имам користено доста време док бев надвор од нивната страна , и овие тука што ги зимам од гтц не осетив разлика
Ок де и јас го имам пиено не викам дека е лош вака, за парите е ок, од мкд имам испиено 2кг кога делев со другар големо паковање и имам порачано од официјална на акција, вака изгледаше ок растворење, ситен и едниот и другиот, вкус нз дали има разлика тој од таму што го нарачав беше без вкус, али дали е составот баш како што напишале само лабораторија може да ти потврди.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Според мене Myprotein од Brutal се 99,9% фејк!
Да не ширам дезинформации али ја имав земено креатин од брутал на мајпротеин и буквално џабе го пиев.
Цело време мислев дека сум дел од тие 5-10% non-responders на креатин ама сеа ме замисли.

Која е твојата причина за што го мислиш ова?

Член од
7 јуни 2017
Мислења
21
Поени од реакции
5
Да не ширам дезинформации али ја имав земено креатин од брутал на мајпротеин и буквално џабе го пиев.
Цело време мислев дека сум дел од тие 5-10% non-responders на креатин ама сеа ме замисли.

Која е твојата причина за што го мислиш ова?
Протеинот едвај чекам да го испијам, го пијам двапати на ден, но џабе (немам никаков резултат).

Член од
7 јуни 2017
Мислења
21
Поени од реакции
5
А што јадеш цел ден освен тоа што пиеш 2 пати од протеинот?
Режимо на исхрана ми е ист и пред да го земам протеинот, само што пред да го земам протеинот си правев придоден шејк (млеко, живо јајце, путер од кикиритки, банана), но откако ми се јавија болки во желудникот, престанав да го правам шејкот и го заменив со Impat whey protein (со што намалив на сила).
Колку време го пиеш, и каков резултат очекуваш?
Очекувам резултат како Ronnie Coleman ако може, или? Другар не очекувам ништо посебен резултат од тоа срање, едноставно го заменив со природниот шејк (пошто неможам моментално повторно да го правам), и намалив на сила. Тоа е причината зошто мислам дека е фејк. Инаку од шејко што си го правев сум презадоволен.

Последно уредено:

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.743
Поени од реакции
18.492
Режимо на исхрана ми е ист и пред да го земам протеинот, само што пред да го земам протеинот си правев придоден шејк (млеко, живо јајце, путер од кикиритки, банана), но откако ми се јавија болки во желудникот (од живото јајце што не е препорачливо да се пие живо), престанав да го правам шејкот и го заменив со Impat whey protein (со што намалив на сила).

Очекувам резултат како Ronnie Coleman ако може, или? Другар не очекувам ништо посебен резултат од тоа срање, едноставно го заменив со природниот шејк (пошто неможам моментално повторно да го правам), и намалив на сила. Тоа е причината зошто мислам дека е фејк. Инаку од шејко што си го правев сум презадоволен.
Што имаше у шејко што си го правел?

Kajgana Shop

На врв Bottom