Sekoj den 6-7 obroka, sekoj den 2-3 öd obrocite mi SE zitarici so mleko\jogurt, meso 1kg, jajca sekoj den po 5-6,mnogu voda, momentalno öd suplementacija Eden kup raboti koristam. ovosje sekoj den.
Maslo dva pati nedelno nekolku kapki.
5pati nedelno treniram sekoj den razlicen muskul,treningot trae saat-saat i 20min.
20god 190-96
Greskata e izgleda so malku treniram- pola godina,a za dobar rezultat treba vreme...
Ај себеси што се правиш будала и другите сакаш да ги направиш. Прво 6-7 оброка дневно со 1 кг месо, 5-6 јајца, житарици, млеко, јогурт и суплиментација еден куп нема да можеш да дишеш, односно срцето, желудникот, бубрезите и сите останати органи треба да ти бидат уништени. Секој кој се занимавал со овај спорт и има начин на исхрана знае што може да се деси со 1 кг месо и 5-6 јајца секој ден во исхраната, со тој твој „куп“ додатоци. Организмот на човекот е невозможно да обработи толку храна и притоа сеуште да е во целосна функција и да е здрав. Ваков начин на исхрана и додатоци во исхраната кај чоек (да ова важи за сите што ја читаат темата, а знам дека ти си обичен трол) може целосно да го уништи здравјето.
Еве како треба да изгледа еден ден на аматер со боди билдинг.
300 грама пишко месо (+60 грама протеини)
100 грама овесни снегулки (13 грама протеини, 60 грама јаглено хидрати)
150 мл јогурт (5 грама протеини)
50 грама веј (40 грама протеини)
50 грама ориз (n/a)
30 грама путер од кикирики (6 грама протеини)
50 грама сирење/кашкавал (15/20 грама протеини)
3 цели јајца (18 грама протеин)
Црн леб 100 грама (n/a)
Овошје - 1 Јаболко, 1 Банана...
Зеленчук - Морков, домат, краставичка, магдонос, цвекло, брокула...
Се на се 1 грам протеин според 1кг телесна тежина на чоек кој не се бави активно со исцрпувачки спорт, 1.5-2.5 грама протеини за чоек кој се бави со исцрпувачки спорт се останато само му штети на желудникот, бубрезите, срцето односно на цело тело едноставно го труја телото...
(БТВ тролови не ни требаат, за успех во овај спорт треба да имаш малце повисоко IQ...)