Бодибилдинг суплементи

Член од
15 јануари 2014
Мислења
2.706
Поени од реакции
1.619
Вториот и го земав,како го пиеше иначе ? јас планирам по 5 грама пред тренинг а во деновите кога нема да вежбам нема да пијам
Ништо не правиш така.Јас пиев по 5 грама одма после кревет,и 5 грама одма после тренинг.Тогаш на телото му е најпотребна храна,и тогаш обично пиев и протеин,и по 1 банана.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ништо не правиш така.Јас пиев по 5 грама одма после кревет,и 5 грама одма после тренинг.Тогаш на телото му е најпотребна храна,и тогаш обично пиев и протеин,и по 1 банана.
Нема врска креатинот кога го пиеш само пожелно е во исто време, зашо вакви дезинформации ширите.
Само нека е одделен од кофеинот (прво креатин, после некое време кофеин)

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.725
Поени од реакции
11.565
Вториот и го земав,како го пиеше иначе ? јас планирам по 5 грама пред тренинг а во деновите кога нема да вежбам нема да пијам
3-5 грама пред тренинг (или насабајле) и обавезно 3-5 грама после тренинг. Во денови кога не вежбаш 3-5 грама насабајле.

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Ја би те препорачал пред и после само по 5г, денови кога не вежбаш сабајле.... И да ако си во можност конзумирај го со со од грозје/суво грозје/декстроза.

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Пред тренинг, по тренинг, вака онака...
Зборите за креатин ко да е стимулант шо е тотално неточно.
Кај е сеа модераторот да фршти казнени поени - ова да го пишеше Стеф нубон одма ќе јадеше бан.

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Пред тренинг, по тренинг, вака онака...
Зборите за креатин ко да е стимулант шо е тотално неточно.
Кај е сеа модераторот да фршти казнени поени - ова да го пишеше Стеф нубон одма ќе јадеше бан.
далеку од стимулант, битно е на крајот од денот да ја има потребната количина на креатин ама кога веке прашува кога што како...

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Дечки купил некој глукозамин у скоро време? колку пари е отприлика во аптека?

Член од
13 јули 2010
Мислења
1.082
Поени од реакции
447
по 5г на ден доста ти е, кога вежбаш после тренинг кога не од сабајле и тоа е тоа не се замарај за друго
Ако сакате да го искористите максимумот комбинирајте го со сода бикарбона.
Повеќе
http://suppversity.blogspot.com/2012/04/supercharging-creatine-with-baking-soda.html
што е со ова ?

S

Stef Bachatero

Гостин
Па гледаш по графите дека неговата апсорбливост се зголемува со сода бикарбона.

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Член од
28 март 2006
Мислења
17.832
Поени од реакции
12.333
Ова го има прочитано некаде порано ама не ми беше за верување .... го имаш тестирано ?
имаше статии за испитувања со разни препарати па и со бикарбонатот. Ако нешто ти помогне, ова го прашав во 2010, преземено од некое ББ списание
и одговорот од Ѓороски.

Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Нема врска креатинот кога го пиеш само пожелно е во исто време, зашо вакви дезинформации ширите.
Само нека е одделен од кофеинот (прво креатин, после некое време кофеин)
По што прв пат зимам креатин почнав по 5 грама пред тренинг и ништо повеќе па после ќе видиме,не би сакал премногу да зимам од еднаш иако многу луѓе велат по 20 грама во првата недела

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
2010...порано пишував многу повеќе. Сега човек неможе на ред да дојде од сите овие стручњаци кои изникнаа со дождовиве... Кога читам што се ве мачи и какви се одговори добивате, добивам впечаток како да сум на некој светски конгрес, опкружен со највисоката елита на светски стручњаци и најголемите светски бодибилдинг Шампиони...

Kajgana Shop

На врв Bottom