Бодибилдинг суплементи

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Најевтин а добар монохидрат? Цена и локација?

Член од
22 септември 2013
Мислења
102
Поени од реакции
50
Ima li nekoj iskustvo so 4 dimendion 100% micelar casin?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.725
Поени од реакции
11.565
Stef me interesirase. nesto poveke za konkretno za toj kazein na 4 dimension, vkus, mesanje I tn... Ne mi e jasno klipcevo sto treba da mi kaze.. :S...
Нели го научи веќе? Ти кажува за се друго, освен за прашањето што те интересира :D

S

Stef Bachatero

Гостин
Stef me interesirase. nesto poveke za konkretno za toj kazein na 4 dimension, vkus, mesanje I tn... Ne mi e jasno klipcevo sto treba da mi kaze.. :S...
Сакам да ти кажам дека наместо да се фокусираш на суплементи за твоите потреби,треба да се фокусираш на целокупната исхрана.
Не дека сум против за суплемент,но секој суплемент без разлика дали е од казеин,сурутка,говедско месо,јајце или соја можат да се искористат зависи од твоите дневни протеински потреби.
Освен ако не ги задоволуваш дневните потреби за протеини,не гледам зашто би дала повеќе пари за нешто што можеш да го добиеш во млекото,урдата и јајцата.
И поракат беше јасна,само те мрзеше да го гледаш :)[DOUBLEPOST=1396367017][/DOUBLEPOST]
Нели го научи веќе? Ти кажува за се друго, освен за прашањето што те интересира :D
Кажав индиректно што мислам,ако ти не ја разбра поентата не мора да се правип паметен.
Јас сум тука да помогнам,ако таа помош на тебе ти изгледа глупа и нелогична,напротив јас ја сметам за рационална и аргументирана.

Член од
22 септември 2013
Мислења
102
Поени од реакции
50
Сакам да ти кажам дека наместо да се фокусираш на суплементи за твоите потреби,треба да се фокусираш на целокупната исхрана.
Не дека сум против за суплемент,но секој суплемент без разлика дали е од казеин,сурутка,говедско месо,јајце или соја можат да се искористат зависи од твоите дневни протеински потреби.
Освен ако не ги задоволуваш дневните потреби за протеини,не гледам зашто би дала повеќе пари за нешто што можеш да го добиеш во млекото,урдата и јајцата.
И поракат беше јасна,само те мрзеше да го гледаш :)[DOUBLEPOST=1396367017][/DOUBLEPOST]
Кажав индиректно што мислам,ако ти не ја разбра поентата не мора да се правип паметен.
Јас сум тука да помогнам,ако таа помош на тебе ти изгледа глупа и нелогична,напротив јас ја сметам за рационална и аргументирана.
Celokupnata ishrana ja imam sredeno odamna :) vezbam veke 4 godini I istrazuvam na ovaa tema a suplementi pocnav da koristam tek godinava, macrosot mi se presmetani sega zatoasto sum na cutting, a kazeonot go kupuvam zatoasto sekako koristam whey posle trening I kako uzina za nosenje koga nemozam da jadam doma pa toj del sakam da go zamenam so kazein zatoasto e slow digesting a sekako koristam ista kolicina na protein, a ne konkretno samo za pred spienje :)

S

Stef Bachatero

Гостин
Ако ти е за вкус и за time-relesead протеин од Гаспари ти го препорачувам.
Комбинација од веј изолат и концентрат,млечен протеин и казеин.
4 грама јаглехидрати по порција и 3 грама масти.
Особено од путер од кикирики е супер.
http://www.pazar3.mk/mk/Listing/AdDetail/Index/1648013-Proteini--gejneri--kreatini--protein-barovi

Член од
16 февруари 2006
Мислења
459
Поени од реакции
48
Celokupnata ishrana ja imam sredeno odamna :) vezbam veke 4 godini I istrazuvam na ovaa tema a suplementi pocnav da koristam tek godinava, macrosot mi se presmetani sega zatoasto sum na cutting, a kazeonot go kupuvam zatoasto sekako koristam whey posle trening I kako uzina za nosenje koga nemozam da jadam doma pa toj del sakam da go zamenam so kazein zatoasto e slow digesting a sekako koristam ista kolicina na protein, a ne konkretno samo za pred spienje :)
Ти го препорачувам казеинот од скајтек , одлично се меша и има предобар вкус.

S

Stef Bachatero

Гостин
Како ви се допаѓа?
Примам критики и позитивни и негативни :)

Член од
21 декември 2011
Мислења
568
Поени од реакции
294
Како ви се допаѓа?
Примам критики и позитивни и негативни :)
Добронамерна критика, коа објаснуваш било што гледај повеке накај камерата, се обракаш на луѓето позади камерата не на прозорот помалку шетај со погледот нагоре надоле на тој начин изгледа повеке убедливо и уште една работа, не кажувај колку сила дава повторување и такви работи тоа секогаш ме нервирало кај многу суплементи објасни ги само состојките детално и тоа е тао . :)

Kajgana Shop

На врв Bottom