Бодибилдинг суплементи

Член од
23 јуни 2011
Мислења
10.341
Поени од реакции
3.848
Може и мене да ми препорачате глутамин подобар некој да си порачам онлајн. Користев G-Bomb, но некој подобар да ми препорачате? Зошто го гледам тој сите го нудат. Или некој подобар од него што го има во Мк.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Може и мене да ми препорачате глутамин подобар некој да си порачам онлајн. Користев G-Bomb, но некој подобар да ми препорачате? Зошто го гледам тој сите го нудат. Или некој подобар од него што го има во Мк.
Gluta Lean. Ако бараш, Глутамин.
--- надополнето: 26 декември 2013 во 17:49 ---
Препорака за протеин казеин по подостапна цена?
1.700, 900 gr.

Gjoroski

Master in Bodybuilding and Fitness Methods, IFBB
Член од
14 септември 2009
Мислења
1.332
Поени од реакции
998
Член од
17 мај 2013
Мислења
24
Поени од реакции
0
дали би ми препорачале да пијам трибулус ,дали е штетен, имам 17 год?

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Немаш потреба од таков суплемент на 17 години. Можеби подоцна во животот, по 40тата.
Инвестирај ги парите во нешто од што ќе имаш корист.

Член од
17 мај 2013
Мислења
24
Поени од реакции
0
Немаш потреба од таков суплемент на 17 години. Можеби подоцна во животот, по 40тата.
Инвестирај ги парите во нешто од што ќе имаш корист.
а од што би имал корист и зошто трибулусот не би ми делувал на овие години?

MajMyH

EngineereD Fr0m DarknesS proTected by Divini✞Y ☤
Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
На тие години не ти е потребен трибулус, ако веќе сакаш да го покачиш тестостеронот може да пробаш со ЗМА и тоа состави ја сам...хелиран магнезиум имаш во космо, хелиран цинк зегин и б6 витамин...450mg магнезиум, 30мг цинк (овие ти се по 25 од таму јас и такви ги пијам по едно ), 10.5мг б6 (25 мг се мислам дека б6 од аптека крши ги на пола)....овие работи ќе ги земеш за 500-600 денари за месец и пол секако, а останатите дај ги за месо (од тие што ги планираш за трибулус), можеш да земеш паралелно креатин монохидрат.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.901
Поени од реакции
12.450
Да потсоберам пари, мислам со нова канта протеини да земам и нешто за повеќе издржливост, пребрзо зимоска се заморувам на некои справи и на кардио, како бездуша. Дали е во ред некој препарат со бета аланин и комбинацијата од @Мајмун со магнезиум, цинк и Б6?

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Да потсоберам пари, мислам со нова канта протеини да земам и нешто за повеќе издржливост, пребрзо зимоска се заморувам на некои справи и на кардио, како бездуша. Дали е во ред некој препарат со бета аланин и комбинацијата од @Мајмун со магнезиум, цинк и Б6?
Само што ја завршив оваа комбинација. Јас имав земено ЗМА (како што пишав погоре), бета аланин зедов ама се зезнав од Scitec во капсули и некако не ми се виде ок, најверојатно ќе менам нареден пат прашок и ќе барам од некоја поасолна фирма не од овие фушарите, креатин монохидрат имав од биотек и амино 20 000 . Бета аланинот два пати на ден пред тренинг и после тренинг, креатинот константно по 2 пати 5-10 гр после тренинг 5-10 гр наутро на празен стомак, аминото или после тренинг или навечер зависи како бев со време. Иначе мене ме начека за време на кето диета комбинацијава и испадна доста ок, еве ме уште 1 ден од кетото имам, а сеуште дигам големи тежини и не изгубив премногу мускул иако бев слаб со исхрана.

Член од
19 април 2009
Мислења
6
Поени од реакции
2
Само што ја завршив оваа комбинација. Јас имав земено ЗМА (како што пишав погоре), бета аланин зедов ама се зезнав од Scitec во капсули и некако не ми се виде ок, најверојатно ќе менам нареден пат прашок и ќе барам од некоја поасолна фирма не од овие фушарите, креатин монохидрат имав од биотек и амино 20 000 . Бета аланинот два пати на ден пред тренинг и после тренинг, креатинот константно по 2 пати 5-10 гр после тренинг 5-10 гр наутро на празен стомак, аминото или после тренинг или навечер зависи како бев со време. Иначе мене ме начека за време на кето диета комбинацијава и испадна доста ок, еве ме уште 1 ден од кетото имам, а сеуште дигам големи тежини и не изгубив премногу мускул иако бев слаб со исхрана.
Каков ефект очекуваш да осетиш кога пиеш ЗМА ?

MajMyH

Член од
11 септември 2011
Мислења
2.630
Поени од реакции
2.256
Каков ефект очекуваш да осетиш кога пиеш ЗМА ?
не реков за зма, реков за бета аланинот не го осетив, зма сам си склопив а бета аланинот го имав земено од сцитек. Порано имав пиено бета аланин од Ultimate Nutrition и разликата е голема ;)

Член од
2 октомври 2011
Мислења
194
Поени од реакции
29
Дајте ми препорака за протеин, целта ми е качување на мускулна маса. Јас се мислам меѓу овие два : Multy-Phase Whey 5Lbs и California Fitness 100% Whey

Се мислам помеѓу овие два затоа што се поевтини од останатите, и доколку имате искуство со нив, ве молам споделете го. Инаку сакам да купам протеински додаток затоа што не внесувам доволно протеини преку исхраната. Доколку имате препораки за некој други протеини, пишете ги. :)

L1quiD

Only Trees Grow Naturally
Член од
17 мај 2010
Мислења
139
Поени од реакции
108
Дајте ми препорака за протеин, целта ми е качување на мускулна маса. Јас се мислам меѓу овие два : Multy-Phase Whey 5Lbs и California Fitness 100% Whey

Се мислам помеѓу овие два затоа што се поевтини од останатите, и доколку имате искуство со нив, ве молам споделете го. Инаку сакам да купам протеински додаток затоа што не внесувам доволно протеини преку исхраната. Доколку имате препораки за некој други протеини, пишете ги. :)
Поубаво земи креатин и другите пари дади ги за исхрана. Вака психички ќе мислиш дека внесуваш доволно протеини и ќе намалиш незабележливо на храна. Ако веќе си решил иако јас не постапил така во моментов, би ти го препорачал елит веј изолејт од дајматајз, п.с најди некој другар-спортист зачленет во калифит, ќе земеш суплемент со 20% попуст.

Kajgana Shop

На врв Bottom