Блам држава

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.447
Поени од реакции
17.882
Сигурно овој ќе добие поголема казна од Бобан Илиќ, кој сака кладба?
Автоматски споено мислење:

Да бе, родителот е крив.
Трагедијата да е поголема он денеска влезе во затвор, а Бобан Илиќ врши државна работа.
БЛАМ ДРЖАВА.
Па кој е крив, земал глупакот со дете да се тепа. Е сега дечкото мангуп, бега од линч, гази што му дојде, верувам дека немал намера дете да убие-зашто побогу глупакот од татко го земал детето во тепачка, и го згазил. Постапил како постапил, се бранел, и се одбранил. Сега плачете, како и секогаш кога некој ќе реши да ви застане. Знам дека мислиш дека требаше да излезе од кола и да легне да го згазат 10 души, ама нема со сите така, не се сите жртвени јагниња какви што сакате вие.

Член од
30 мај 2019
Мислења
2.104
Поени од реакции
3.853
Ова е лага. За време на војната 2001 година, и покрај ембаргото за оружје неговата влада како така успеа да обезбеди 4 авиони, 10тина хеликоптери ми24, триесетина тенкови, артилерија, огромно количество лично и формациско вооружување и муниција. Исто така за време на неговото владеење успеаја да се мобилизираат над 70.000 резервисти за многу краток временски период.

Притоа све ова не значи дека го бранам за изјавите што ги имал, ниту пак го подржувам... Ама мака ми е да слушам како во војната сме биле слаби и неорганизиарани. Тоа може да го каже само некој кој бил далеку од случувањата. Тотална невистина.
Јас за оружјето не зборувам, ниту сум рекол дека војската ни била слаба или неорганизирана, ниту сум помислил такво нешто. Напротив, баш дека во фамилија (не чичковци, или далечни роднини) имам двајца кои беа вклучени во војната (а не беа резервисти) и сум добро запознаен со тоа. Кажувам за неговото (или владеачко како сакаш) саботирање и неспособност од политички аспект. Саботирања постоеа! И плус @pixa кажа дека ЉуБчо си се залагаше за територијални промени и слично, а еве сега отворено си се залага за Бугарија со антимакедонски ставови. Ама битно Љубо ќе дебатира. Не знам што толку се брани бугарофилот.
Небитно, не мора да се оддалечуваме од темава. ЉуБчо и натаму е блам!

Член од
25 декември 2019
Мислења
1.866
Поени од реакции
2.845
Може, доколку мисли дека се обраќа на малоумен народ. Знаејќи какви ликови ја гласаат, воопшто не ме чудат изјавите, си знае чобанката која е црвената линија и до која граница може да ги моча.

Ништо чудно да имаат некој натпревар во влада, кој повеќе ќе го потцени и направи магаре народот без да сноси политичка одговорност. А не ја исклучувам и можноста сето ова да е некој експеримент од надвор, во кој се тестира толеранцијата и точката на вриење на народов.
Ovaa e tolku odvratna pojava ko proliv e, Grujo moze voda da i nosi po toa kolkav vremenski period e vo politikata...

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Добро, твоја теорија е повероватна, случајно удирал баш кај неговото семејство.
Вештакот вика дека од скршеното стакло нее гледал на десната страна ништо и сега тебе да ти верувам или на вештакот?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Пописов ќе биде ваксајнс.мк втор дел :icon_lol:

Исповработете уште по некоја зелка во IT и може и ќе треба да ви дофрли некој дека со VPN може да се пристапи.

Се кладам исповлегле сега едно 2-30 партиски ретарди во групана за програмери на ФБ и чекаат некој нешто да направи беља :pos:

Последно уредено:
Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.014
Поени од реакции
4.074
Замисли човече програмерите откриле слабост со ВиПиеН можело да се пристапи ХАХАХАХАХАХХ
ВПН ЧОВЕЧЕ ВПН, 2021-ва година тие откриле ВИ ПИ ЕН :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Да не е тажно, би било смешно :((((((((((((((((((

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
Замисли човече програмерите откриле слабост со ВиПиеН можело да се пристапи ХАХАХАХАХАХХ
ВПН ЧОВЕЧЕ ВПН, 2021-ва година тие откриле ВИ ПИ ЕН :facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Да не е тажно, би било смешно :((((((((((((((((((
1614690391367.png

aaaaaaaaaaaaaaa хахаахахахаааааа :lolzz:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.325
Пописов ќе биде ваксајнс.мк втор дел :icon_lol:

Исповработете уште по некоја зелка во IT и може и ќе треба да ви дофрли некој дека со VPN може да се пристапи.

Се кладам исповлегле сега едно 2-30 партиски ретарди во групана за програмери на ФБ и чекаат некој нешто да направи беља :pos:
да не излеземе 5 милиони на пописов

Ilumious

Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.499
да не излеземе 5 милиони на пописов
Тоа најмал проблем. Мене ми е дека ќе имаш упади во систем налик ваксајнс :icon_lol:, па прес конференции каде што ќе се трага по IP адресите и на крај ќе испадне дека некој овчар од Монголија ни го фингира пописот. :pos:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.325
Тоа најмал проблем. Мене ми е дека ќе имаш упади во систем налик ваксајнс :icon_lol:, па прес конференции каде што ќе се трага по IP адресите и на крај ќе испадне дека некој овчар од Монголија ни го фингира пописот. :pos:
Криво ми е само што кога ќе им раскажувам на внуците, нема да ми веруваат.

Член од
17 август 2011
Мислења
10.265
Поени од реакции
18.225
Добро, твоја теорија е повероватна, случајно удирал баш кај неговото семејство.
Автоматски споено мислење:

Имал мотив бе, го тепале.
Таткото заслужува казна, ама казна за тепачка, но за тепачката се виновни и двајцата.
Таткото воопшто не е виновен за тоа што му се случи на син му.
Можеби може да помине како убиство од афект.
Таткото заслужува казна, не ради тепачката, туку заради загрозување на животот на своето дете. И за тоа најголемата казна си ја доби веќе. Едно знам дека моите или други познаници родители не би се дрзнале да влезат во конфликт со дете покрај нив. Има и кај нас вакви будали, ама вакви чопори се карактеристични за вас и сме ги виделе во многу случаи до сега. Ова мислење доаѓа од човек што мисли дека казната е мала и дека човекот имаше намера да го згази таткото а детево му се најде на пат. Додади на тоа дека човекот беше во афектна состојба поради линчот и тоа му е олеснителна околност.

Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.958
Поени од реакции
8.143
Абе овие нормални се за својата неспособност да се закануваат со затвор постојано?
Нека земат да сработат нешто, вакви глупирања земјава нема да роди повеќе.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Дали работата на бугарските тајни служби во Македонија ќе стане јавна?!

Бугарскиот претседател оствари средба со шефовите на специјалните служби за да се разговара за наводни напади врз бугарски државјани поради нивната национална припаднст.

Бугарскиот државјанин (Митко Георгиев) кој е тепан секој месец поради долгови.

https://www.youtube.com/watch?v=94IMzH8vJ3s&feature=emb_title

Kajgana Shop

На врв Bottom