Блам држава

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.506
Поени од реакции
27.325
Не е важно дали сум глуп јас, важно е што ти браниш убиец заедно со државава која постапува како тебе затоа што се води од луѓе како тебе.
Таман работа да протестирате за таа казна што ја добил, таква казна албанци добија за кршење стакла на зградата на судот.
Како тоа го бранам Бобан? Знаеш да кажеш или во џамија така ти кажаа?

Ова е класично објаснување зошто ве генерализираат. Не само јас, туку воопшто сите.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.186
Значи колку тресеш глупости али ај, сите знаеме што се дешавало по и пред да се случи да настрада ни криво ни должно дете, тука на форумот е повторувано и разглабано на долго и широко и ти нема да го смениш мислење дека човекот сакал од забава да убива деца...

Инаку по некоја случајност го знам и Бобан и обвинителката, така да знам што памет носат, а имам и правено маубет со Бобан и истиот ми има потврдено дека во таа ситуација најмалку што размислувал е да убие дете, а ниту гледал кај вози и што прави бидејќи претходно го има нападнато разулавена хорда,а тој бил само со девојкаму... кога сме кај обвинителката, истата е пред пензија и нема ниту една мрља во кариерата, а е обвинител 30 години каде што има заастапувано обвинениа каде што обвинети биле и македонци и албанци и срби и цигани и турци, жената е пред се професионалец... а вие што протестирате и правите притисок тоа само ја покажува вашата способност за резонирање.
И да, ниту еден правник не излезе ( нормално освен адвокатите на оштетените) да каже јасно и гласно да тоа е убиство, бидејќи се знае што е битие на кривично дело убиство, а што си неема благе везе со овој настан.
Не бил сам, бил и неговиот брат со него.
Никој не заборава што се случи пред и после, јасно ми е дека јадел ќотек од роднини на родителот, но и на вас треба да ви е јасно тоа што он се качил во кола и можел комотно да избега, но не, он во улица супер осветлена (може да се види во видеото) го гледа родителот со семејството и сака да ги згмечи.
Правниците беа поделени по етничка линија. И кур ме бол за нив, има видео.
Бобан имаше криминално досие за насилство. Не викам дека станал сабајле и одлучил да убие дете, не сум како форумџииве тука, ама бил доволно потикнат да се разбуди убиецот во него. Значи не бил убиство со предумисла, ама беше убиство.
На крај на денот сите имаме потенцијал да станеме убијци, само зависи причината, неговата била моментална одмазда, и ја добил.
Ама чим ти кажал лично тебе дека не сакал тогаш тоа е доволен доказ за мене.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.529
Поени од реакции
22.184
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Ако е така како што кажува Заев, дека е лошо пари да стојат на странска сметка: Кои одобрил и дали ќе има последици за таа личност?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Не бил сам, бил и неговиот брат со него.
Никој не заборава што се случи пред и после, јасно ми е дека јадел ќотек од роднини на родителот, но и на вас треба да ви е јасно тоа што он се качил во кола и можел комотно да избега, но не, он во улица супер осветлена (може да се види во видеото) го гледа родителот со семејството и сака да ги згмечи.
Правниците беа поделени по етничка линија. И кур ме бол за нив, има видео.
Бобан имаше криминално досие за насилство. Не викам дека станал сабајле и одлучил да убие дете, не сум како форумџииве тука, ама бил доволно потикнат да се разбуди убиецот во него. Значи не бил убиство со предумисла, ама беше убиство.
На крај на денот сите имаме потенцијал да станеме убијци, само зависи причината, неговата била моментална одмазда, и ја добил.
Ама чим ти кажал лично тебе дека не сакал тогаш тоа е доволен доказ за мене.
Точно, само забораваш дека во таква улица каде што била осветлена и можел да избега е со 100 посто албанско население, каде што и полиција ретко кога сум видел, а бидејќи знаеш што се дешавало пред настанот сигурно некој шшто беегал од 10 луѓе нема да му падне на паамет да бега по улица каде што може пак да налети на уште поголема хорда од луѓе, туку најкраткиот пат до нашиот дел од градот...
По вештачењето на мерцедесот е утврдено дека Бобан немал целосна видливост бидејќи стааклото било напукнато, односно воопшто го и нема видено малиот Алмир, така да ако сакал Бобан да убие некого немал прво да бега во таа едносмерна улица па потоа да се враќа да убива деца или било кого, туку веднаш ке е пробал да згази некого... аали ајде вие со размислување на маса луѓе резонирано од омразата кон каури сте попаметни од вештаци, обвинители, адвокати, судии...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.186
Точно, само забораваш дека во таква улица каде што била осветлена и можел да избега е со 100 посто албанско население, каде што и полиција ретко кога сум видел, а бидејќи знаеш што се дешавало пред настанот сигурно некој шшто беегал од 10 луѓе нема да му падне на паамет да бега по улица каде што може пак да налети на уште поголема хорда од луѓе, туку најкраткиот пат до нашиот дел од градот...
По вештачењето на мерцедесот е утврдено дека Бобан немал целосна видливост бидејќи стааклото било напукнато, односно воопшто го и нема видено малиот Алмир, така да ако сакал Бобан да убие некого немал прво да бега во таа едносмерна улица па потоа да се враќа да убива деца или било кого, туку веднаш ке е пробал да згази некого... аали ајде вие со размислување на маса луѓе резонирано од омразата кон каури сте попаметни од вештаци, обвинители, адвокати, судии...
Ало, може да се види дека има слобеден пат, он оди директно кон нив, целиот ветробран да бил непрозирен 100% само со страничните стакла ќе можеше да вози право, камоли со таа пукнатина која патем е направена после сударот со ѕидот од неговата глава при судар.
Види, јасно ми е мене дека нема да имаме исти мисли, кога за овој случај немаше унитарност кај нас, со видео со мотив и со све, нема да има за друг случај никогаш.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.506
Поени од реакции
27.325
Види, јасно ми е мене дека нема да имаме исти мисли, кога за овој случај немаше унитарност кај нас, со видео со мотив и со све, нема да има за друг случај никогаш.
Кој бил мотивот да убие дете ? Ти пак поаѓаш од вашиот мајндсет кај што убиство на дете би требало да е нормална работа.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.186
Кој бил мотивот да убие дете ?
Мотивот му бил одмазда, можеби не го видел Алмир, ама сигурен сум дека сакаше да го прегази таткото.
Ти пак поаѓаш од вашиот мајндсет кај што убиство на дете би требало да е нормална работа.
Ќе ми треба ова реченица, може да ја зачувам?

Член од
19 септември 2009
Мислења
5.081
Поени од реакции
4.932
Ало, може да се види дека има слобеден пат, он оди директно кон нив, целиот ветробран да бил непрозирен 100% само со страничните стакла ќе можеше да вози право, камоли со таа пукнатина која патем е направена после сударот со ѕидот од неговата глава при судар.
Ало, зошто не ги погази веднаш туку им се заврати? вклучи мозок малку бе... твоја теорија е почнал да бега па му се разбудил убиецот во него, па му текнало чекај бе ке се враатам ке ги погазам...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.506
Поени од реакции
27.325
Мотивот му бил одмазда, можеби не го видел Алмир, ама сигурен сум дека сакаше да го прегази таткото.

Ќе ми треба ова реченица, може да ја зачувам?
Зарем ќе ти треба? Добро ја знаеш на памет. Никола од Ново Лисиче, Анѓел, Саздо, децата од Смилковци...

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.186
Зарем ќе ти треба? Добро ја знаеш на памет. Никола од Ново Лисиче, Анѓел, Саздо, децата од Смилковци...
"Поаѓаш од вашиот мајндсет кај што убиство на дете би требало да е нормална работа"
-Jamajka

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.506
Поени од реакции
27.325
За што е одмаздата, што му направиле за да се одмазди.

Ти знаеш дека за да се осуди за дело одмазда, мора да има поминато одреден период, да ја планира одмаздата и така натаму.

Ова колку што знам се случува све во рок од највеќе 1 сат или слично. Неможе ова дело да се суди како одмазда. Одмазда е тој типот кога излезе од затвор што го убија Албанците кај Тетовска трошарина, или Полицаецот што го убија кај ПМФ... Ова правно преку сила може да помине како убиство од афект и небрижност. И еве ајде не се противам дека Бобан е малку осуден за ова дело, но дефинитивно за убиството на Алмир треба да лежи и татко му, и тие што ја иницирале тепачката.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.186
Ало, зошто не ги погази веднаш туку им се заврати? вклучи мозок малку бе... твоја теорија е почнал да бега па му се разбудил убиецот во него, па му текнало чекај бе ке се враатам ке ги погазам...
Добро, твоја теорија е повероватна, случајно удирал баш кај неговото семејство.
Автоматски споено мислење:

За што е одмаздата, што му направиле за да се одмазди.

Ти знаеш дека за да се осуди за дело одмазда, мора да има поминато одреден период, да ја планира одмаздата и така натаму.

Ова колку што знам се случува све во рок од највеќе 1 сат или слично. Неможе ова дело да се суди како одмазда. Одмазда е тој типот кога излезе од затвор што го убија Албанците кај Тетовска трошарина, или Полицаецот што го убија кај ПМФ... Ова правно преку сила може да помине како убиство од афект и небрижност. И еве ајде не се противам дека Бобан е малку осуден за ова дело, но дефинитивно за убиството на Алмир треба да лежи и татко му, и тие што ја иницирале тепачката.
Имал мотив бе, го тепале.
Таткото заслужува казна, ама казна за тепачка, но за тепачката се виновни и двајцата.
Таткото воопшто не е виновен за тоа што му се случи на син му.
Можеби може да помине како убиство од афект.

Последно уредено:
Член од
7 декември 2019
Мислења
4.633
Поени од реакции
8.205
За се' што им се случува или им се случило на нашите деца, одговорни сме ние родителите! Малку може филозофски звучи, ама е чиста вистина!

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.506
Поени од реакции
27.325
Добро, твоја теорија е повероватна, случајно удирал баш кај неговото семејство.
Автоматски споено мислење:

Имал мотив бе, го тепале.
Таткото заслужува казна, ама казна за тепачка, но за тепачката се виновни и двајцата.
Таткото воопшто не е виновен за тоа што му се случи на син му.
Можеби може да помине како убиство од афект.
Таткото го довел во опасност син му. Не постои поголема казна за него од тоа што му се случило, но одговорност има и кај него, покрај за тепачката за смртта на син му. Не смеел да го изложува на опасност. Но не, он сакал да гледа син му како линчуваат каур.

Kajgana Shop

На врв Bottom