Блам држава

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Зошто Јаким ја донел својата ќерка во убиство бе капацитету?
Автоматски споено мислење:

Јас знам дека вие докрај на животот ќе ги браните вашите убијци, само затоа што убиле албанци, само укажувам на лицемерноста.
Кур ме боли што вие форумџиите ги браните, ама кога се поклопува тоа со постапките на институциите е тоа е бламот.
А и тие форумџии неалбанци кои имаат различно мислење од мнозинството едноставно ги масакрирате.
Слепец,Јаким не ја донел ќерка му "во убиство" туку го нападнале во нејзино присуство,додека во другиот случај со Алмир синот бил присутен кога неговиот родител го нападнал Бобан.У двата случаи напаѓачите се од најкриминогеното и најнасилното племе у Европа

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
Јаким не провоцирал тепачка, тие на паркингот провоцирале, Јаким постапил по најосновните човекови чувства да си го одбрани девојчето од нападите на неартикулисаните манијаци...
Мајстор еден кој ми дојде дома, тоа време, живеел у зградата на Јаким.

Албанците си дошле пред нивна зграда, се качиле (седнале) на неговата кола (не горе на кров, туку на хауба) и лупале со нозете по каросерија. Овој и рекол на ќерка му и жена му, да идат да им кажат да се тргнат, затоа што ако он се симнел ќе станела голема работа. Овие се симнале им кажале, а Албанците ги расшапале со шамари девојчето и жената. После овој се симнал и ги решил. После Албанците му направија крвна одмазда на семафор у Ѓорче, за памет на другите каури да не креваат глава и да трпат.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Мајстор еден кој ми дојде дома, тоа време, живеел у зградата на Јаким.

Албанците си дошле пред нивна зграда, се качиле (седнале) на неговата кола (не горе на кров, туку на хауба) и лупале со нозете по каросерија. Овој и рекол на ќерка му и жена му, да идат да им кажат да се тргнат, затоа што ако он се симнел ќе станела голема работа. Овие се симнале им кажале, а Албанците ги расшапале со шамари девојчето и жената. После овој се симнал и ги решил. После Албанците му направија крвна одмазда на семафор у Ѓорче, за памет на другите каури да не креваат глава и да трпат.
Не му се осветија на Јаким ми се чини.Не Ѓорче,туку кај мене у Влае на семафор му се осветија на еден друг што ги реши у Топанско исто на паркинг.Кучињата со калаши ги изрешетаа и мажот и жената на враќање од свадба на сопствената ќерка

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.396
Поени од реакции
5.779
Не му се осветија на Јаким ми се чини.Не Ѓорче,туку кај мене у Влае на семафор му се осветија на еден друг што ги реши у топанско исто на паркинг
Kој е тој случај во топанско?

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
Не му се осветија на Јаким ми се чини.Не Ѓорче,туку кај мене у Влае на семафор му се осветија на еден друг што ги реши у топанско исто на паркинг
За тој зборам у Топанско. Тој не беше Јаким? Ова што го зборам се деси у Топанско на паркинг, кога му ја истепаа жената и ќерката кои им рекле да се тргнат од колата.

ок, ми текна
Јаким беше полицаецот

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
За тој зборам у Топанско. Тој не беше Јаким? Ова што го зборам се деси у Топанско на паркинг, кога му ја истепаа жената и ќерката кои им рекле да се тргнат од колата.
Јаким у Гостивар беше

Член од
23 мај 2013
Мислења
2.396
Поени од реакции
5.779
Jaким беше во Гостивар.

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Kој е тој случај во топанско?
Чувар што поседувал огнено оружје за паркинг се спречкале,ги нападнале жена му и ќерка му,овој се симнал да ги одбрани и кога му се нафрлиле неколкумина потегна дуга деветка и им пресуди на лице место.После неколку години на раскрсницата кај канал 5 го пуштиле од робија на свадбата на ќерка му и му направија сачекуша,4ца у кола двајца мажи и две жени ги изрешетаа со 3 калаши

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
Чувар што поседувал огнено оружје за паркинг се спречкале,ги нападнале жена му и ќерка му,овој се симнал да ги одбрани и кога му се нафрлиле неколкумина потегна дуга деветка и им пресуди
Мене ми го раскажа некој кој живее у негова зграда така како што го пренесов.
(што не се коси со твоево, ами се надополнува)

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.186
Вака некој од Тунгузија да гледа што пишуваш, можеби ќе рече во право е... Само ние не сме од Тунгузија, ниту сме растени во саксија... Знаеме со какви злотвори си имаме работа и згора на тоа кукавички лицемерни.

Бобан не иницирал тепачка, тој што го донел детето иницирал линч, Бобан се нашол таму да биде предмет на линчот.

Јаким не провоцирал тепачка, тие на паркингот провоцирале, Јаким постапил по најосновните човекови чувства да си го одбрани девојчето од нападите на неартикулисаните манијаци...

Ниту Бобан, ниту Јаким не провоцирале никаков сукоб, туку биле испровоцирани... Овие два се едни од серија случаи(десетици ако не и стотици) , кај што на крај каурите изеле ќотек или нож (кај што гледам дека е ок според тебе, дури и се фалите со снимки на социјални мрежи со таквите случаи), само што овие решиле да се одбранат некако. Јаким спретно и конкретно, Бобан неспретно.
Слепец,Јаким не ја донел ќерка му "во убиство" туку го нападнале во нејзино присуство,додека во другиот случај со Алмир синот бил присутен кога неговиот родител го нападнал Бобан.У двата случаи напаѓачите се од најкриминогеното и најнасилното племе у Европа
И за Бобан и ја Јаким имаше полициски записници за насилство и пред случајиве, ама ок, херој си е херој, мора да се брани.
Како што кажав, не ми е гајле какви злобници сте вие, гајле ми е што и по институции ве има вакви.

Член од
25 март 2012
Мислења
8.589
Поени од реакции
5.186
Значи во целата историја на оваа држава за вас нема ниту еден ваков случај каде the bad guy е македонецот?

Диле Јоргачев

Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Значи во целата историја на оваа држава за вас нема ниту еден ваков случај каде the bad guy е македонецот?
Има,јас лично у средношколски денови.Каде год имало тепачка со шконови сум рипал на страна на Македонците без разлика кој бил крив.Мартинки сум скинал од шутирање.Од дискотека Силекс,у школо,на автобуски станици,секаде каде што имало фрка

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
Овој Бобан е бед гај.
Му се собрале го истепале со девојката, али не требал да ги гази. Требал да ќути и да остаи институциите да си ја завршат работата.
(така е, иако комично звучи оваа последна реченица)

Љубе е бед гај. Ги наместил тие и ги скинал за ПиАр.
Дали биле исламисти за пат накај УЧК у сред војна, у воено поле, тоа е дискутабилно. Али немаме никаков доказ дека биле тоа.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.324
Има секако дека има, ама не збориме моментално за нив.
Иначе има криминалци и разбојници, кои се претежно презирани од Македонскиот народ, пошто ние генерално не сакаме криминалци, и Македонци и Албанци. А најмалку се солидаризираме со нив или се наши јунаци. Еве на пример имаше 2 примери на Македонци терористи, едниот е дури и син на познат Македонски доктор. Сите го презираат и не е ничив јунак, ниту некој го брани за делата.

Тука зборевме за десетици, ако не и стотици напади, ничим изазвани од страна на Албанци кон Македонци, за што се фалите на Тик Ток, како врхунско достигнување, и за двајца луѓе кои се дрзнале да се одбранат себеси или своето семејство од таквите напади.

Kajgana Shop

На врв Bottom