Блам држава

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.116
Поени од реакции
9.500
.

Во Маврово конечно снег има, ама нема кој да го чисти

Од Општината велат дека имало тендер за чистење на снегот, добила некоја фирма од Гостивар, ама сѐ било запрено затоа што некој се сетил па сега проверувале дали таа фирма воопшто има механизација за чистење снег.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.135
Поени од реакции
5.331
„Некој„ е по којзнае кој пат изненаден од снежни врнежи во планински предели...жива среќа е што не сме во месец февруари. Тогаш, изненадувањето би било поголемо.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.539
Поени од реакции
16.725

Воа го имаше по Охрид, стан си синџирче и земај пари...а еднаш имам видено и во Скопје, од оваа страна на Вардар, кога беше автопазарот кај Фершпед, еден уличката лево што се одеше покасно во Бриколаж си ја ЗАТВОРИЛ со шпага и на шпагата ставил бел лист хартија а со пенкалце напишал на листот 50...издржа јажето пол саат, дали некој викнал полиција или со кола му го скинал јажето не знам...

Последно уредено:
Член од
10 мај 2022
Мислења
952
Поени од реакции
2.720

Член од
12 март 2009
Мислења
20.539
Поени од реакции
16.725

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.092
Поени од реакции
37.532
Значи по логикава на нашава таканаречена држава, Боки ако сака може да стане и масовен убиец, и ако го осудат, нема да лежи затвор зашто е инвалид од прв степен. :facepalm:

Член од
14 август 2018
Мислења
4.967
Поени од реакции
11.261
Значи по логикава на нашава таканаречена држава, Боки ако сака може да стане и масовен убиец, и ако го осудат, нема да лежи затвор зашто е инвалид од прв степен. :facepalm:
Боки ти е O.J. Simpson за сиромашни..

Член од
12 март 2009
Мислења
20.539
Поени од реакции
16.725
Боки ти е O.J. Simpson за сиромашни..
пишува ѓоа одлежал 4 години, ама тука влегува и разни операции , па додека беше во шутка морало една брза помош да биде поради него стално слободна... :cool:
Автоматски споено мислење:

Нашите судии имаат проблем со непознавање на законот... И не е клевета ако се објават факти...
Бај тхе веј има Дузини злоупотреби на службени возила кај нас, па имавме и сообраќајки со службени возила кој се користени без налог, ама се се заташкаа...После Боли што 2% е довербата во судиите...
Кога ќе се сетам на старите компјутерски игри, се тепаш со уличните гангстери, второ ниво со главниот на локалците, па шефот на градската банда и највисоко ниво со Судијата...

Последно уредено:
Член од
12 март 2009
Мислења
20.539
Поени од реакции
16.725

Тнр ПравноФормално Право ?, или дупки во законот...
Ти тужи ме по Закон, јас ќе те Дупам по Пропис :cool:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
5.135
Поени од реакции
5.331

Тнр ПравноФормално Право ?, или дупки во законот...
Ти тужи ме по Закон, јас ќе те Дупам по Пропис :cool:
Нема место за чудење; во „нашата земјата„, урбаната мафија „растура“ со своето беззаконие и со обемот од корумпирање советници и градоначалници...а се чини дека навалила и на судиите.

Член од
12 март 2009
Мислења
20.539
Поени од реакции
16.725
Член од
12 март 2009
Мислења
20.539
Поени од реакции
16.725

Ало, треба кривична за родителите и за тоа што возел БЕЗ дозвола...
Се Заташка пред 3-4 години кога 16 годишник кај Водњанска згази на пешачки доктор кој едвај куртули, дузини оправии праеше и тука и во Словенија, СЕ Заташка кој беа родителите, а кој Мораа да Одговараат !!!

Kajgana Shop

На врв Bottom