Блам држава

Член од
12 март 2009
Мислења
20.831
Поени од реакции
17.056
Прегледај го приврзокот 378347

... сега приметив, оваа дупла грешка, грешка на грешка, т.е лапсус на лапсус!?

... „не станувало збор за Егејците туку за Евреите“ во преамбула ќе ги ставела и „Егејците“, не не грешка, Евреите, а кои се Евреите!?

Прегледај го приврзокот 378348

Рашела е Еврејка по религија, а по националност што е? :toe:
Егејците да бидат Малцинство кај нас треба прво во Грција да бидат Признаени како посебен народ ( т.е. провинција Македониа да се отцепе од Грција :cool: ), а не се, туку таму се Грци-Славофони... а не се ни македонско малцинство во Грција, Зоки потпиша дека нема ни во Грција ни во Блгарија македонско малцинство, остана македонско малцинство само во Албанија и ехЈу државите

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.802
Поени од реакции
37.805
Егејците да бидат Малцинство кај нас треба прво во Грција да бидат Признаени како посебен народ ( т.е. провинција Македониа да се отцепе од Грција :cool: ), а не се, туку таму се Грци-Славофони... а не се ни македонско малцинство во Грција, Зоки потпиша дека нема ни во Грција ни во Блгарија македонско малцинство, остана македонско малцинство само во Албанија и ехЈу државите
...егејците се автохтони, антички Македонци, за разлика од оваа турлитава тука!

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.802
Поени од реакции
37.805
...полицаецов, не само што го удрил, па да се тргне оти погрешил, туку и понатаму се доближил криејќи го пендрекот позади да мавне уште еднаш така со скокање од далечина како првиот удар и тоа по глава, па нели е забрането директно во глава да се тепа со пендрек?

Последно уредено:
Член од
4 октомври 2019
Мислења
587
Поени од реакции
1.275
Imav ogromni trosoci ovoj msec imam uste 100 evra samo za jadenje ovoj mesec.... koga ke vlezam vo ovaa grupa I da imam -1100 ne se vrakam vo vakva severdjanija..... tuka policaec so ovoj klosar.... sportist so pendrak po glava.... kade go ima toa.....kojznae kolku takvi pacienti se policajci paraziti..

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.802
Поени од реакции
37.805
Imav ogromni trosoci ovoj msec imam uste 100 evra samo za jadenje ovoj mesec.... koga ke vlezam vo ovaa grupa I da imam -1100 ne se vrakam vo vakva severdjanija..... tuka policaec so ovoj klosar.... sportist so pendrak po glava.... kade go ima toa.....kojznae kolku takvi pacienti se policajci paraziti..
...ги заборави полицајците низ ЕУ со пендреци што ги легнувле граѓаните, дури и постари, на улица, оти не сакале за време на пандемија да носат заштитни маски на отворено?
...светов се превртел наопаку, тоа е!

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.631
Поени од реакции
8.450

VO Avstrija se beter prijatele
Pogotovo na Banhof Salzburg i Lehen.
Ama ne si imal sreka da gi vidis
Eve ti edno video od pred nekoj den vo Wien kako Djandarot mu ja cuka glavata od zemja i celiot go raskrvari.

Член од
4 октомври 2019
Мислења
587
Поени од реакции
1.275
Denes imase na lehen racija. Nekoj mentalen objavil deka ke puka bas pred stanot... cel lehen bese blokiran.. na kraj ispadna nisto...
Автоматски споено мислење:

Nadvor sme od ovaa tema.... no ovde pa drugo ne mi e jasno... leyen banhof mi e mene sekojdenva Ruta... ima 50 berberi, 60 kebapi 70 prodavnici za malo, site tie se povrzani ko Belo I pranje pari, informaciite prvi stignuvaat kaj mene posebno dilerite so golemiot prihod da go iskockat isto I ponudi za biznis od ovoj sector sto se nosam u ku*ac.. kako policijata drema, koga sigurnonima info za ova jas mocan auslander ovde znam se... a se e ostaveno kako da e normalno @vouager

Attachments

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.812
Поени од реакции
6.253
Vcera, vo Aleksandar Palas, se odrzal Vienski bal. Vo organizacija na nekoj "kulturen centar"
Megu pokanetite gosti sin mu na Amdi Bajram I onaa sponzorusata Agnesa.
E, jebi ga...

Член од
7 септември 2016
Мислења
21.802
Поени од реакции
37.805
Vcera, vo Aleksandar Palas, se odrzal Vienski bal. Vo organizacija na nekoj "kulturen centar"
Megu pokanetite gosti sin mu na Amdi Bajram I onaa sponzorusata Agnesa.
E, jebi ga...

...што да се каже кога све е кажано!
...проблемот што ние имаме пречки во памтењето, све се заборава за три дена, никој не коментира за зулумот што го направиле сите овие јавни личности, па уште јавно се курчат!

Член од
3 јануари 2023
Мислења
9.164
Поени од реакции
5.751
Македонија е неисцрпна ризница...
Колку се краде и пак има.
Како беше онаа:
„Немој да бригаш, живот се стара, док буде људи, биче и пара“

Член од
4 јануари 2008
Мислења
2.441
Поени од реакции
5.486
Што сакате бе од скапана држава во која ви горат мостови. Изгорел мостот Беласица. Што е следно? Ја украле Скопската обиколница?

Еден од најпрометните мостови во Скопје што е од огромно сообраќајно значење за Скопје сега е блокиран со "уметнички" постаменти на Шилегов.
Си лечат хирови едни со други.

Али што да се очекува во град каде имаш новоизграден мост со 4?6? ленти кој завршува в куќи!!!
Most Miha.jpg

Член од
24 април 2008
Мислења
11.122
Поени од реакции
12.706
Што сакате бе од скапана држава во која ви горат мостови. Изгорел мостот Беласица. Што е следно? Ја украле Скопската обиколница?

Еден од најпрометните мостови во Скопје што е од огромно сообраќајно значење за Скопје сега е блокиран со "уметнички" постаменти на Шилегов.
Си лечат хирови едни со други.

Али што да се очекува во град каде имаш новоизграден мост со 4?6? ленти кој завршува в куќи!!!
Прегледај го приврзокот 378508
Наградното прашање гласи:

Како ли воопшто успеала градежната механизација да стигне до другата страна на реката ? :pos:

Мое лично мислење е дека планот на плавите жолтици и шилето во шишето им бил да победат на локалните избори во 2021 година, па да ја повторат истата валкана игра која ја одиграа на булевар Трета Македонска Бригада во Аеродром, каде што го урнаа тој сервисот за миење на возила пред бензинската пумпа на ОКТА без завршена експропријација на земјиштето и без дозвола за рушење на објектот, а сопственикот на објектот си кажа после рушењето дека планира правдата да ја бара во Меѓународниот Суд за човекови права во Стразбур, Франција.

https://www.google.com/maps/@41.9833229,21.4515597,3a,75y,157.96h,90.96t/data=!3m6!1e1!3m4!1sJInzkf7ERYnTMt7bn550cQ!2e0!7i13312!8i6656

Најверојатно ист им бил и планот за тие куќи од другата страна на реката во Ќерамидница, прво ќе ги срушат, па потоа сопствениците нека се влечкаат со години по судови.

Само во меѓувреме им се случи изборен пораз на редовните локални избори во октомври 2021, па им се поматија плановите.

• Ми се допаѓа
Reactions: A__

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.650
Поени од реакции
22.384
Лошо.

Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk