Блам држава

Kadaif

M.D.
Член од
21 јануари 2008
Мислења
6.857
Поени од реакции
8.407
Ова е проект почнат од пред 4 години, сега само се финализира. За разлика од бтр80 и волф, ова е урбан оклопен транспортер, ќе беше подобро да имаме страјкер во Диво Насеље место бтр и волф.
Ретко паметен потег на бањативе граџани
Која е разликата од БТР-80 и страјкеров? Во што е подобар?
Автоматски споено мислење:

Ова е проект почнат од пред 4 години, сега само се финализира. За разлика од бтр80 и волф, ова е урбан оклопен транспортер, ќе беше подобро да имаме страјкер во Диво Насеље место бтр и волф.
Ретко паметен потег на бањативе граџани

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.852
Поени од реакции
23.206
Jas kako poedinec imam napraveno pogolema rabota....sam so svoi sredstva napraviv podobar most prema sportskiot centar vo Kičevo( sega na drugiot kraj e montažniot kovid centar)...i so nego se služat mestani od dve mesni zaednici

E sega....ovie se ,,preduzeće,,...pa....

Прегледај го приврзокот 288394
Ептен е подобар твојов. Пре би скокал до другата страна отколку да одам по него.
Ништо лично, браво што си се потрудил ама и двата моста се како да ја чекаме Самуиловата војска да се врати од битката кај Беласица.

Jas kako poedinec imam napraveno pogolema rabota....sam so svoi sredstva napraviv podobar most prema sportskiot centar vo Kičevo( sega na drugiot kraj e montažniot kovid centar)...i so nego se služat mestani od dve mesni zaednici

E sega....ovie se ,,preduzeće,,...pa....

Прегледај го приврзокот 288394
Ептен е подобар твојов. Пре би скокал до другата страна отколку да одам по него.
Ништо лично, браво што си се потрудил ама и двата моста се како да ја чекаме Самуиловата војска да се врати од битката кај Беласица.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.296
Поени од реакции
21.388
Капиталните инвестиции не запираат ни за време на пандемија. :cool:

Член од
8 јануари 2012
Мислења
10.268
Поени од реакции
15.381

Pa ne bi rekol deka ovie masivni banderi se nešto slabo ili labavo....

20181009_163044_resize_3.jpg

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348

во се е подобар

Sent from my iPhone using Tapatalk

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
753
Поени од реакции
1.911
:pos:
Ма никој не поврзува Северджан со Грција бе .:pos::pos::pos: . Кога кажеш на некои тап немец Mazedonien он аспирира на гр'чка истириja и Егеja. Северджан не е во прашане ..они не знаат каде се намирате . А ако некој се пак се сети дека има и држава Северджан смета дека сте муслимска земја.
Ама като си глуп не моем ти помогнем..
Abe drygar te citam veke podolgo vreme i tebe i kolegata pirin, nesto mi e cudno , do pred eden mesec cepase strucno makedonski , znaes jazikot na koj so si rasnat, i ucen pretpostavyvam, i te pecnaa za toa i sega kako tele zigosano od togas samo prototipicno blgarski pisuvas, grev na nas kako makedonska nacija odsekogas bilo so makedoncite najgolemite zulumi na sebe ke si napravat za da dokazat deka se pogolemi bugari/grci/srbi/turci od samite tie luge. Setne , temava e blam drzava makedonija,daj ve molam kulturno ebete si mater u forumi istorija i slicni i tamy ispravajte krivi drini i nacionalnosti. Bez navreda dali se osekas bugarin , srbin ili marsovec, imame dovolno gomna bo ova nase drzavce da isposereme deset nacii , ne mora i ti so tvoite da doprinesuvas, ekonomski kazano suficitaren si. Inaku site isti gomna sme vo stranstvo, bugarsi makedonci , Albancite si terat biznis i belo, i ako veke doslo sityacija stranec da te prasa so nacionalnost si , znaci nesto si poebal i mu prekurcelo ,nema fajde od tebe i saka da znae vo koj kenef da stavi.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
210 милиона за борбена опрема биле многу пари?!
Шо пари се тоа бе за нас? Ќе им продадеме на катарците некоја нива во Пелагонија и решен проблем.
Доколку постои таква опција,прво нешто што треба да се направи е да се укине армијата сосе министерство за одбрана,што поскоро.Тоа е како пари да ставаш у апарат за уништување хартија

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Доколку постои таква опција,прво нешто што треба да се направи е да се укине армијата сосе министерство за одбрана,што поскоро.Тоа е како пари да ставаш у апарат за уништување хартија
Не сум експерт за армиски работи, веројатно постои таму некаде некој поупатен кој што би ме демантирал и би рекол дека ова е оправдана инвестиција од таму Х причини. Јас пример како обичен граѓанин, оваа инвестиција ја доживувам во потполно иста линија со твојот став, како апсурдно трошење пари во услови кога г-динот Зајак од Муртино планира продажба на земјоделско земјиште за да приберел едно 300-400 милиона евра, по што државата не е веќе во состојба да си ги сервисира долговите.

Во вакви едни околности, кога на пример слушаме и читаме вест оти не сме се квалификувале за европска помош заради штедење пари на здравство во услови на пандемија, до степен да болни сами сносат финансиски товар за лекови и останати тривијални работи кои што во држава со нормално здравство би се подразбирале... некој да троши 210 милиони долари на воена опрема, мене барем, ми е непоимливо.

Диле Јоргачев

Одделение за заштита на народот
Член од
3 април 2017
Мислења
8.693
Поени од реакции
28.204
Не сум експерт за армиски работи, веројатно постои таму некаде некој поупатен кој што би ме демантирал и би рекол дека ова е оправдана инвестиција од таму Х причини. Јас пример како обичен граѓанин, оваа инвестиција ја доживувам во потполно иста линија со твојот став, како апсурдно трошење пари во услови кога г-динот Зајак од Муртино планира продажба на земјоделско земјиште за да приберел едно 300-400 милиона евра, по што државата не е веќе во состојба да си ги сервисира долговите.

Во вакви едни околности, кога на пример слушаме и читаме вест оти не сме се квалификувале за европска помош заради штедење пари на здравство во услови на пандемија, до степен да болни сами сносат финансиски товар за лекови и останати тривијални работи кои што во држава со нормално здравство би се подразбирале... некој да троши 210 милиони долари на воена опрема, мене барем, ми е непоимливо.
Секогаш,во било какви околности нам не ни треба армија доколку постои таква можност "држава" без армија.И без како што велиш во вакви или онакви услови,министерство за одбрана и армија не ни требаат.Па на крај краева,нели за чувар на нашето небо ја назначивме Грција? Е исто така за нашава територија нека назначат чувар и чао пријатно.Познавам неколкумина што работат во "кучкарникот" на армијата,ако напишам само они колку не коштаат месечно,верувај ни ти ни никој на форумов нема да верува.А за што ни се? Армијата е едно дувло кое постои само и само како гласачка машинерија преку партиски вработувања.Ова најсериозно го пишувам,дека апсолутно никаква потреба немаме од војска сопствена.И не треба да си експерт по армиски прашања за да го увидиш тоа

Bodhidharma

Член од
17 септември 2011
Мислења
10.783
Поени од реакции
15.399
Vo momenti koga nemame namera ili ne smeeme da de branime od nikogo ne znam koja e celta da se ima armija.
2001 резервисти од ЈНА војуваа, две илјади дваесет и некоја од пензија ако ги вадиме....повеќе од сигурно е дека ќе има нов конфликт овде.

Член од
6 април 2010
Мислења
1.578
Поени од реакции
10.590
Секогаш,во било какви околности нам не ни треба армија доколку постои такво нешто.И без како што велиш во вакви или онакви услови,министерство за внатрешни и армија не ни требаат.Па на крај краева,нели за чувар на нашето небо ја назначивме Грција? Е исто така за нашава територија нека назначат чувар и чао пријатно.Познавам неколкумина што работат во "кучкарникот" на армијата,ако напишам само они колку не коштаат месечно,верувај ни ти ни никој на форумов нема да верува.А за што ни се? Армијата е едно дувло кое постои само и само како гласачка машинерија преку партиски вработување.Ова најсериозно го пишувам,дека апсолутно никаква потреба немаме од војска сопствена
Јасно ми е се, знам по кој принцип одеа и се уште одат вработувањата во армијата, ако тоа воопшто може така да се нарече, со чест на исклучоци се разбира. А МВР е посебна приказна која што не е само државна финансиска дупка во рангот на било која останата државна институција, туку е и еден иструмент за озаконет рекет во рацете на секоја власт, кој што му го загорчува животот на народот еве веќе три децении. Модерни јаничари.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.402
Поени од реакции
9.032
2001 резервисти од ЈНА војуваа, две илјади дваесет и некоја од пензија ако ги вадиме....повеќе од сигурно е дека ќе има нов конфликт овде.
Ne gledam jas deka ke ima konflikt, i da ima ne smeeme da se branime, barem taka bese 2001, sega e uste poloso, a so kogo i zosto bi imalo konflikt ?

Kajgana Shop

На врв Bottom