Би излегле ли од "бунарот" ако...

Дали би се обиделе да излезете од "Бунарот" ?

• Вкупно гласачи
    69

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Значи ко што сфатив малото катче е македонија, големата просторија е книшка од вемеро а надвор од бунарот е светот? Ако е така не ти треба одговор се знае што сакаме сите :icon_lol:
Кој како гледа на работите,
можеби за некого, поголемата просторија е светот.

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.499
Дај прашај си кратко и отворено, јасно е на што се однесува:
Ќе се исселуваш од Македонија, или не?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Дај прашај си кратко и отворено, јасно е на што се однесува:
Ќе се исселуваш од Македонија, или не?
Не, не е тоа.
Пак ќе речам, секој различно може да го свати.

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Би се обидела да излезам од неколку причини, мразам монотонија, сакам ризици и не се плашам од неприфаќање, сакам нови предизвици како и тестови како да се справам со истите предизвици, макар и да е пустина би сакала да излезам, + интровертна сум сакам лоунлинес а у една просторија со многу луѓе.. ноууу -.- пошто сум колерик, импулсивна и избувлива, често би имало расправии so not a good idea to stay there, мизантроп ко мене би го иритирале секојдневните постапки на ликовите таму, сакам мои правила а моја целосна слобода би имала само ако излезам од бунарот макар ме чинело и живот, бунарот во приказнТа манифестира кафез, затвор, граница, пресечени крилја, мртвило, ѕид..кој не ми дозволува ништо повеќе од само една просторија полна со рутина и досада. -.- и уште една полна со рутина и досада + сок -.-, невр. Оптимист сум мислам дека би успеала.

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.549
Поени од реакции
9.630
Јас ќе си седам во бунарот, пошто сигурно ќе имам стекнато некој круг на пријатели, башка и цело семејство ми е таму и што ќе ми се сите совршенства на светот ако треба сама да ги доживувам?
Што и да има таму горе, сама не сакам да одам. Можеби ако падне план сите да го напуштиме местото јас ќе бидам меѓу првите, ама да земам сама да заминам шанса нема.

И не се согласувам со мислењето погоре дека оптимист си ако мислиш дека ќе успееш да излезеш од место полно со негативности. Демек таму се најлошо ќе биде, со сите ќе се карам, ќе се осеќам како во затвор, а се кажувам како оптимист. Па дури и ептен мрачно сценарио, излезот и живот да те кошта :P

Член од
20 мај 2008
Мислења
1.099
Поени од реакции
1.079
Би го следел инсиктот, а тој вели кога ти се исполнети условите за живот немаш потреба да земаш непотребни ризици. Ако нешто зашкриши у бунарот, тогаш логично е да се побара излез во другата просторија, бидејќи тоа е наједноставната и најлесната работа.

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.927
Би излегол од бунариот оти имам истражувачки дух и авантура и потоа ќе ги споделам останатите други што се во бунарот.
Нели во бунарот има услови што би обезбедил јаже,падобранец и 2 чекани со шило и ќе се качувам,а ако пак не бива ќе ископам друг излез нагоре и тоа накосина и се разбира со дозвола од катастарот.

Член од
17 јули 2008
Мислења
1.560
Поени од реакции
1.019
Гласав дека ќе останам . Јас пробував неколку пати , е сега дали бев во другата просторија или така нешто ама сега пак сум тука ( во бунарот де) .
Јас тоа го гледам вака : Поентата на животот е самореализацијата . Значи ако некој тоа го постигне во бунарот , од какви побуди би го напуштил животниот проект ?

Andrew

ќ
Член од
27 октомври 2011
Мислења
5.832
Поени од реакции
15.261
Сите ќе ги убијам.
Ќе си напраам скалила од телата и ќе излегувам и влегувам коа сакам во бунарот.

Naah, ќе си најдам некоја безвезе занимација down there како и секоаш. Мрза сум у другата соба да идам не па..

EDCer

No Kitty, this is my pot pie!
Член од
19 ноември 2015
Мислења
1.043
Поени од реакции
814
Не бре, седи таму мирен... Не би ризикувал, ако има вода, јадење, пријателства, секс и се што ми треба за живеам како човек кај мене во бунарот, не би излегол.

Член од
25 март 2014
Мислења
717
Поени од реакции
733
Би се обидела да излезам од неколку причини, мразам монотонија, сакам ризици и не се плашам од неприфаќање, сакам нови предизвици како и тестови како да се справам со истите предизвици, макар и да е пустина би сакала да излезам, + интровертна сум сакам лоунлинес а у една просторија со многу луѓе.. ноууу -.- пошто сум колерик, импулсивна и избувлива, често би имало расправии so not a good idea to stay there, мизантроп ко мене би го иритирале секојдневните постапки на ликовите таму, сакам мои правила а моја целосна слобода би имала само ако излезам од бунарот макар ме чинело и живот, бунарот во приказнТа манифестира кафез, затвор, граница, пресечени крилја, мртвило, ѕид..кој не ми дозволува ништо повеќе од само една просторија полна со рутина и досада. -.- и уште една полна со рутина и досада + сок -.-, невр. Оптимист сум мислам дека би успеала.
Isto bi izlegla zasto ne podnesuvam luge, i tugji pravila, a stom spomna avtorot deka kje ima karanici i tepacki vo bunarot, togas se kje napravam da izlezam i da se spasam od psihicka tortura, koja sto vo bunarot kako sto gledam bi ja imalo sekojdnevno.

Член од
2 јуни 2007
Мислења
5.704
Поени од реакции
3.266
Излегувам од бунарот. Описот ме потсети на затвореност, на ограничувања. Еве ти храна, вода, основни работи имаш, седи и кроти, не е твоја работа да знаеш што има таму горе, не мрдај никаде. Излегува дека ако би останал во бунарот, би си ја продал својата слобода евтино.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Бунарот ако беше Македонија уште пред дваесетина години без размислување ќе излезев

Phoenixx

The Last Pharaoh
Член од
9 ноември 2015
Мислења
788
Поени од реакции
956
Јас ќе си седам во бунарот, пошто сигурно ќе имам стекнато некој круг на пријатели, башка и цело семејство ми е таму и што ќе ми се сите совршенства на светот ако треба сама да ги доживувам?
Што и да има таму горе, сама не сакам да одам. Можеби ако падне план сите да го напуштиме местото јас ќе бидам меѓу првите, ама да земам сама да заминам шанса нема.

И не се согласувам со мислењето погоре дека оптимист си ако мислиш дека ќе успееш да излезеш од место полно со негативности. Демек таму се најлошо ќе биде, со сите ќе се карам, ќе се осеќам како во затвор, а се кажувам како оптимист. Па дури и ептен мрачно сценарио, излезот и живот да те кошта :P
Pa logika, optimistite bi se resile da izlezat nadevajkji se na podobar zivot a pesimistite bi ostanale plasejkji se deka tamu gore gi ceka polosa realnost. Raspraviite se fakticka sostojba i neizbezna realnost u prostorija polna so lugje bez razlika na toa kakov temperament imas.
Pomracno scenario od odzemena sloboda nema.

Kajgana Shop

На врв Bottom