Никола
Државник
- Член од
- 18 април 2005
- Мислења
- 5.074
- Поени од реакции
- 333
незнам каде примети дека повикувам на забрани??yin yang напиша:.....
Па никој тебе не може да ти забрани... зошто ТИ некому би го забранувал истото кое ТИ го правиш?
.....
Повикав на малку добра волја.
Ако се хомосексуалците кооперативни, ќе може да се најде заеднички јазик и да се договoриме.
Ако остане ригидниот став кај нив, ќе се изначекаат да добијат било што во Македонија.
Која е подобрата варијанта?
Чисто практично ги објаснувам работите, не знам зошто ти е толку тешко да следиш.
тоа навлегува во експонирање и многумина би го виделе како закана за нивните деца например.Со самото повајување во јавност тие го прифаќаат мислењето на другите за нив и се соочуваат со истите. Не се експонираат, само сакаат да им покажат на другите дека можеш да си среќен и со некој од истиот пол. Ако сакаш можеш да ги сфатиш, ако не сакаш никој нема да може да те убеди дека не е се така црно како што некои мислат дека е.
Нема доволно примери дека свесноста за постоењето на хомосексуалноста на поголем план во општеството, не влијае врз развојот на младата популација, на начин кој не е прифатлив.
Ако не прочита од претходно, јас сум за да се почека да се открие причината за хомосексуалноста, да се види дали постои геј-ген, што значи дека од раѓање се такви, или хомосексуалноста ја развиле во процесот на израснување. Ако се докаже дека некој ген навистина постои, тогаш нема да има никакви проблеми со прифаќањето на хомосексуалците. Во вториот случај, ќе значи дека и хетеро луѓе под некакви влијанија, можат да развијат хомосексуални афинитети и ќе биде потежок за бранење ставот дека е прифатлива за мнозинството. Исто вториот случај ќе значи дека е можно евентуално лечење, се разбира кај оние кои сакаат да го сторат тоа.Имаме лезбејка на форумов таа ќе каже како се работите, иако мислам дека јас сум во право.
Тешко да ја смениш сексуалната ориентација на лезбејка или хомосексуалец.
Цврсто стојам зад тоа!
Пред да се јасни работите, не треба да се избрзува со нерационални решенија.