Бисексуалност/Лезбејство

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
le_leaa напиша:
Еј Никола, премногу ја тупиш..премногу забега..ај олади се малку
Темава не е за хомофобични луѓе...Мразам луѓе од твојот тип..
Па и не кажуваш ништо ново, јасно е дека лезбејките ги мразат мажите, да не беше така ќе ја наоѓаа сопствената среќа и задоволство заедно со нив.
Жал ми е што мразењето на некого е дел од твојот карактер. Се надевам дека ќе ги видиш убавините во животот и ќе се адаптираш.
Јас пак, не мразам никого. Сакам да гледам задоволни и среќни луѓе покрај мене. Сега, условите понекогаш не се по ќеиф на секого, сепак утопија е желбата за среќа на сите. Затоа да се стремиме да обезбедиме среќа за повеќето. Колку се може...

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Никола напиша:
Затоа да се стремиме да обезбедиме среќа за повеќето. Колку се може...

Како? Со тоа што ќе им забрануваме да бидат она што се?

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
yin yang напиша:
Како? Со тоа што ќе им забрануваме да бидат она што се?
нека се што сакаат, се додека не го прокламираат тоа јавно. По домови и приватни журки, нема проблеми. во моментот кога ќе сакаат да влезат во поширок општествен живот, имаме проблем.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Аха... да им забраниме да одат на работа и на училиште..

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
yin yang напиша:
Аха... да им забраниме да одат на работа и на училиште..
нема потреба. баш училиштето треба да биде институција која ќе ги им ги посочи вистинските вредности.

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Никола напиша:
нека се што сакаат, се додека не го прокламираат тоа јавно. По домови и приватни журки, нема проблеми. во моментот кога ќе сакаат да влезат во поширок општествен живот, имаме проблем.
Жити се Никола, што проблеми можиш ти да имаш од две лезбејки??
Што можат тебе две лезбејки да ти направат?
Да не умираат луѓе кога ќе видат како две се бакнуваат?
Да не викаат полиција?
Дај аман.. имате проблеми.
Дај кажи што проблеми баш ме инересира.:icon_roll

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
The`bItCh напиша:
Жити се Никола, што проблеми можиш ти да имаш од две лезбејки??
Што можат тебе две лезбејки да ти направат?
Да не умираат луѓе кога ќе видат како две се бакнуваат?
Да не викаат полиција?
Дај аман.. имате проблеми.
Дај кажи што проблеми баш ме инересира.:icon_roll
Обид за промена на општеството, на некои категории кои се свети за многумина, наметнување на сопствена култура.
Ќе повторам, се работи за спротивни интереси.

NikolaP

Команданат Флик
Член од
30 октомври 2005
Мислења
1.095
Поени од реакции
16
Никола напиша:
.
Хаха. Точно! Ја сакам со нив, они нејќат со мене* :)
*Лезбејките

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Никола напиша:
Обид за промена на општеството, на некои категории кои се свети за многумина, наметнување на сопствена култура.
:icon_eek::icon_eek::icon_eek:
Тоа што некој е таков, не значи дека тој се стреми кон промена на опшеството. Напорите да се промени нечија сексуална ориентација се неефикасни, можат дури да бидат и штетни. Лезбејството не е ментална ниту морална изопаченост. Тоа е едноставно начин на кој малцинството од популацијата ја изразува својата љубов. Сите студии за способноста на расудувањето, стабилноста, доверливоста, социјалната и професионалната прилагоденост покажуваат дека лезбејките и воопшто хомосексуалците функционираат во иста мера добро колку и хетеросексуалците. Аман, сексуалната ориентација не е избор, таа е длабоко всадена и не може да се избере - ќе бидам или нема да бидам.
И тие се како и сите други. Што ако имаат партнер од истиот пол? Ако на некој им пречи тоа не мора да ги гледа, не мора да ги заприметува. Верувај дека не се стремат кон ништо.. познавам лезбејки и гледам како тие функционираат.

Никола

Државник
Член од
18 април 2005
Мислења
5.074
Поени од реакции
333
The`bItCh напиша:
:icon_eek::icon_eek::icon_eek:
Тоа што некој е таков, не значи дека тој се стреми кон промена на опшеството. Напорите да се промени нечија сексуална ориентација се неефикасни, можат дури да бидат и штетни.
не се знае и не е докажано. Можеби има шанса да се поправат работите, ако има некоја кривина, можеби не се дава доволно шанса, туку ад хок се прифаќаат работите како факти.

Лезбејството не е ментална ниту морална изопаченост. Тоа е едноставно начин на кој малцинството од популацијата ја изразува својата љубов. Сите студии за способноста на расудувањето, стабилноста, доверливоста, социјалната и професионалната прилагоденост покажуваат дека лезбејките и воопшто хомосексуалците функционираат во иста мера добро колку и хетеросексуалците.
тоа е едно мислење. Што не значи дека е правилно.

Аман, сексуалната ориентација не е избор, таа е длабоко всадена и не може да се избере - ќе бидам или нема да бидам.
И тие се како и сите други. Што ако имаат партнер од истиот пол? Ако на некој им пречи тоа не мора да ги гледа, не мора да ги заприметува. Верувај дека не се стремат кон ништо.. познавам лезбејки и гледам како тие функционираат.
се согласувам. А за да не ги гледа или заприметува некој, не треба до толку да се потенцираат јавно, нели.
Ако не се стремат кон ништо не треба ни да се експонираат. Во моменот кога ја објавуваат својата определба пред останатиот свет, веќе навлегуваат во она што се нарекува јавен живот. И во тој момент треба да бидат спремни да се соочат со останатите.

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Никола напиша:
наметнување на сопствена култура.
Значи, кога ќе се „излигават“ двајца хомосексуалци пред тебе, тие ти наметнуваат и ти да се излигавиш со нив?

Ај те молам. Кој може да ти „наметне“ култура? Може да ја промовира, може да ја брани, можже да ја практикува својата култура некој, но не може да ти ја наметне.

Може тебе некој да ти наметне да славиш Сабатх, ако не ти е во „културата„?

Никола напиша:
Во моменот кога ја објавуваат својата определба пред останатиот свет, веќе навлегуваат во она што се нарекува јавен живот.

И ти во моментот кога ќе ја објавиш твојата определба (се лигавиш со девојката у некој кафич како јазик да не си видел) навлегуваш во јавниот живот.

Па никој тебе не може да ти забрани... зошто ТИ некому би го забранувал истото кое ТИ го правиш?

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
The`bItCh напиша:
Јас да. Сигурно и поголемиот дел од бисексуалците, ако не и сите.
За лезбејките не знам.. ваљда и тие.
Шо има лошо во тоа машко да те посматра?
Не прајш ти кузнајт шо.
Така би рекле бисексуалките, но не верувам дека лезбејка ќе се сложи со ова, не верувам дека би се попалиле доколку знаат дека некое машко ги посматра. Можеби лезбејка би ја попалила мислата дека таа е таа која ја има девојката, а не машкото кое секако нема да ја има (бидејќи нели е лезбејка).
Затоа поставив прашање да ми се одговори, но не добив одговор од лезбејка. Сеуште ме интересира и си чекам...:icon_roll

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
Предпоставувам дека тоа би било исто како некој да ве гледа додека водите љубов со партнерот. Ова за хетеросексуалците.

Колку од вас би се согласиле да го правите тоа под присмотра?

Истото од прилика би важело и за лезбејките... предпоставувам. Ако имаат преференции кон групен секс (на некој начин групен секс..) ќе сакаат, ако немаат, нема да сакаат.

The`bItCh

AdJuStAbLe mAdNeSs
Член од
22 јануари 2005
Мислења
4.605
Поени од реакции
113
Никола напиша:
не се знае и не е докажано. Можеби има шанса да се поправат работите, ако има некоја кривина, можеби не се дава доволно шанса, туку ад хок се прифаќаат работите како факти.
Имаме лезбејка на форумов таа ќе каже како се работите, иако мислам дека јас сум во право.
Тешко да ја смениш сексуалната ориентација на лезбејка или хомосексуалец.
Цврсто стојам зад тоа!

тоа е едно мислење. Што не значи дека е правилно.
Да, тоа е едно мислење и е правилно. Види ги хомосексуалците, лезбејките и сите останати нехетеросексуалци на форумов, ќе видиш дека сум во право, и дека е така како што ти напишав претходно.

се согласувам. А за да не ги гледа или заприметува некој, не треба до толку да се потенцираат јавно, нели.
Ако не се стремат кон ништо не треба ни да се експонираат. Во моменот кога ја објавуваат својата определба пред останатиот свет, веќе навлегуваат во она што се нарекува јавен живот. И во тој момент треба да бидат спремни да се соочат со останатите.
Со самото повајување во јавност тие го прифаќаат мислењето на другите за нив и се соочуваат со истите. Не се експонираат, само сакаат да им покажат на другите дека можеш да си среќен и со некој од истиот пол. Ако сакаш можеш да ги сфатиш, ако не сакаш никој нема да може да те убеди дека не е се така црно како што некои мислат дека е.

FortunE напиша:
Така би рекле бисексуалките, но не верувам дека лезбејка ќе се сложи со ова, не верувам дека би се попалиле доколку знаат дека некое машко ги посматра. Можеби лезбејка би ја попалила мислата дека таа е таа која ја има девојката, а не машкото кое секако нема да ја има (бидејќи нели е лезбејка).
Затоа поставив прашање да ми се одговори, но не добив одговор од лезбејка. Сеуште ме интересира и си чекам...:icon_roll
Не би рекле така само бисексуалките. Има лезбејки кои прават се и сешто со мажи, не зборвете така.
Јес, да има некои кои не сакаат да видат маж со око, ама има некои кои си се онадат и со мажи.
Ај ќе почекаме одговор од стручното лице на форумов..

yin yang напиша:
Предпоставувам дека тоа би било исто како некој да ве гледа додека водите љубов со партнерот. Ова за хетеросексуалците.

Колку од вас би се согласиле да го правите тоа под присмотра?

Истото од прилика би важело и за лезбејките... предпоставувам. Ако имаат преференции кон групен секс (на некој начин групен секс..) ќе сакаат, ако немаат, нема да сакаат.
Џабе постов. Не си ни блиску до прашањето со одговорот.
Нема везе групниот секс..

yin yang

Who, me?
Член од
24 април 2005
Мислења
1.621
Поени од реакции
32
The`bItCh напиша:
1.Види ги хомосексуалците, лезбејките и сите останати нехетеросексуалци

2.Не би рекле така само бисексуалките. Има лезбејки кои прават се и сешто со мажи, не зборвете така.

3.Џабе постов. Не си ни блиску до прашањето со одговорот.
Нема везе групниот секс..

1. Лезбејките СЕ хомосексуалци.

2. Поимот лезбејка т.е. хомосексуалец, значи дека ги привлекуваат лица од ист пол. Лезбејките, не го прават тоа со мажи (барем не одкако ќе станат свесни дека се лезбејки).

3. И тоа како има врска. И тоа Е општење во група (повеќе од двајца), без разлика дали сите од групата активно учествуваат во настанот или се само посматрачи.

Kajgana Shop

На врв Bottom