Билдерберг групата се состанува во Атина

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Nema topic kade ke se spomne Rusija pa odma da ne se pojavat turkofilite, albanofilite, evrofilite i amerikanskite slugi da ne napishat 10 strani od anti-ruska i anti-pravoslavna i anto-slovenska propaganda a istovremeno ne trujat so sozivot, pro-zapadna propaganda.
Ova sve za da mozat da odobrat sto nemat dostoinstvo i zosto se duhovni robovi.

ТМРО, појди на Историја и најди го насловот “Руските обиди за бугаризација на Македонците“. Ќе ти станат појасни многу нешта за Русија и нејзината антимакедонска политика.

Сепак, УСА е моментално најголемиот македонски пријател, ни се допаѓало нами или не:toe:

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74
Da, Makedonska dinastija sto nie deneska kako narod nemame nisto zaednicko.
Tie bile edni makedonci a ovie deneshnive se nesto skroz drugo.
Како од сите доселени "Словени" низ источнава Европа само ние сме го наследиле ИМЕТО????Срби, Хрвати, Чеси, Словаци, Црногорци, Словенци...НЕ....само ние.... ЗОШТО???? Значи има нешто посебно со нас....Тука нешто ми е нејасно во актуелнава словенска теорија на нашето потекло...

И само уште едно прашање....името Лидија дали го имаат Грците од една страна или Русите, и другите "словенски"народиод друга страна???? Или е само МАКЕДОНСКО????

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Погледнете што се случи со Русија во изминатите 200 години.
Популацијата намалена за 40%, интелигенција уништена, војни безсцелни, мислам дека само со Турција имаат 12 воени конфликти.
Тие како и ние го немаме владението со нашата земја.

А одговорот можда е во гореспоменатата група и нивните предходници.

Кралот Марко

Не прилепчанецот, ами Јас
Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
Точно така. За се друго ќе смислат капак, единствено со простотијата и со будалаштината не знаат што да прават.
Кој е поголем простак, оној што сака да живее или оној што сака да му каже на некој како да живее.

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
никој нема да ми наведе пример што Русија стори за Македонија ?
или нема шо да се каже :toe:

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
никој нема да ми наведе пример што Русија стори за Македонија ?
или нема шо да се каже :toe:
Па и помогна на Бугаија т.е. ја ослободи од Турците, Србите ги тапка по рамо, на Грците им е стратешки партнер, а нам ни продава словенски муда за бубрези. :toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Популацијата намалена за 40%, интелигенција уништена, војни безсцелни, мислам дека само со Турција имаат 12 воени конфликти.

Истиот изговор, ако не и повеќе, важи и за САД и В.Б. и Германија.

И нив ги водел “туѓ хазарски објект“ во минатото и они уствари не се виновни за својата политика!

А меѓудругото, лидерите на Русија не биле тие што во практика ја спроведувале власта.
Туку Руската војска, официри, генерали, обична стока во униформа и мрсните политичари во Думата како и нивните поданици во сателитските земји.

Како Колишевски и Глигоров во СФРЈ :toe:

Заради тоа беспредметно е скурченото барање изговор за вината на Русите.

MAKEDONEC_PP

ПОБЕДАШ
Член од
7 декември 2007
Мислења
778
Поени од реакции
74

Русија има територија што не е нејзина (Кавказ-кај шо се воделе сите Руско-Турски војни, Азискиот дел - кој е освојуван од Козаците)...Јелцин тебе на Европјанин ти личеше???

Или походите на Русија против Турција мислиш биле во име на ПРАВОСЛАВИЕТО (да не ме разбериш погрешно мене ми е света Православнава вера наша)....не бе за излез на Средоземно море се бореле...Цариград го сакале...исто како и Англичаните кои го сакаја, па се бореа Грција која им е вековен потрчко да го земи за тие да го контролираат!!! Ама никој не успеа па на крај најлошата варијанта - Муслимански остана!!!

Член од
8 април 2008
Мислења
6.419
Поени од реакции
777
Па и помогна на Бугаија т.е. ја ослободи од Турците, Србите ги тапка по рамо, на Грците им е стратешки партнер, а нам ни продава словенски муда за бубрези. :toe:
да но што стори за Македонија ...
сакам Славјански да ми одговори ...
ги почитувам неговите мислења на други теми ... но ова русофилство баш би сакал да знам поради шо е.. (без ние сме исто племе итн ... затоа шо ако сме биле браќа или незнам шо во историјава ќе ми најде некој пример дека ни помогнале)

Кралот Марко

Член од
6 ноември 2008
Мислења
3.969
Поени од реакции
278
ги почитувам неговите мислења на други теми ... но ова русофилство баш би сакал да знам поради шо е.. (без ние сме исто племе итн ... затоа шо ако сме биле браќа или незнам шо во историјава ќе ми најде некој пример дека ни помогнале)
Почит кон Славјански, тоа нема ништо со него или против него. Ова е за Русија и политиката кон Македонија.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Koj faktor e Makedonija pa da tepate razni zagovori od tipot sto napravi Rusija za Makedonija i slicno. Kako prvo Makedonska drzava prv pat se formira 1991 god, sto znaci pred toa nepostoela drzava na koja Rusija ke treba da i pomogne ili odmogne. Od 1991 god navamu Makedonija otvoreno koketira samo so Amerika i nema obraz da bara podrska od Rusija.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Напалм бомби - тоа не е помош?
Тоа ти е равно на помошта која никогаш не стигна.

Додека САД и Британија застанаа позади Грција, Русија не' игнорираше со што индиректно им помогна.
Во замена за тоа нашите македонци беа депортирани во “пријателските“ земји на комитерната и им овозможија на Грците етничко чистење на територијата.

Договорот меѓу Черчил и Сталин во Јалта е печатот на денешната граница со Грција по Втората Светска војна.

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Не е русофилство туку македонфилство, славјанофилство, како сакаш крсти го. Русија е само дел од славјанството.

Кога започнало покрстувањето на Русија и кога голема црковна делгација од Македонија пошла за Русија, започнала поинтезивна комуникација помеѓу Македонија и Русија.
Охридската црква одиграла главна улога во подигањето на руската црква во патријаршија.
Во тоа време многу монаси од Русија доаѓале во Македонија.
И во едно од писмата, тоа е познато како писмото до Московјаните, ќе напишат, абе овие го говорат истиот јазик како московјаните.
Заборавени со векови, отсечени со илјадници километри, се нашле, ама како блесок од кибритче, повторно се разотишле.

Ние, ако успееме Русија како најголема славјанска држава да ја доближиме до нас, до нашите заеднички вредности, таа во даден момент и те како ќе ни помогне.

Ни помогна 2001 преку Украина, ќе ни помогне и во иднина, но само доколу со неа владее национално осознаен елемент.

Kajgana Shop

На врв Bottom