Kako prvo Ataturk nisto ne napravil za Makedonija tuku prodolzil kade ostanatite sultani ostanaa i toa beshe kolenje i ropstvo na hristijanite na Balkanot.Da bideme na jasno.
Turcija i Rusija moze da ni pomognat mnogu ako sakaat,a toa go pravat popoleka,pocnat e da se gradi nov sojuz so Turcija i Rusija i ako ste pravilni MAKEDONcI turcija ke ja smetate za drzva napravena od Makedonec i mora da ja sakate bez razlika sto e muslimanska, zatoa sto Mustafa Kemal-ATA TURK po rodum e 50% Makedonec i roden vo Solun i skoluvan vo Bitola i eden od razurnuvacite na otomanskata vlast vo Turcija ,a Rusija ni e bratska zemja pomlada od nas bidejki nauci da cita,pisuva i zboruva po zasluga na Makedonskite brakja rodeni i tie vo Solun
Da, Makedonska dinastija sto nie deneska kako narod nemame nisto zaednicko.A ti izgleda ne znaes deka so Vizantija vladeela Makedonskata Dinastija najmnogu pa togas po avtomatizam si od koren greska,a so vikas deka kiril i Metodij ne bile vo Rusija OK ,a toj od Kiev od kaj naucil da pisuva a ili i toa ke go izmislis od nekade bez veza,gluposti tropas na Kilometri idi uci malku poveke
АБЦ не ми е јасно ако се истите тие на планетата земја, зошто до сега Русија не е поделена ?Знаеш и сам кој му го наполнал на Ленин “Запечатениот Воз“,некој го викаат и “златен“,поврзи ги работите малку па ќе се најдеш во прилика да знаеш кој ги влече конците од Русија до САД преку Европа и Блискиот Исток,посебно овде на Балканот.Можеби тогаш не се викале Билдерберг,ама биле истите фамилии кој сега ја составуваат оваа групација.![]()
Поделена е. Еве за пример, ние не сме со Русија.
Која Русија бе другарче??? Истата онаа која на Бугарија и ги кроеше Санстефанските граници???Истата онаа што не дозволи, од политички причини, иако било најавено обединување на Пирин со Вардар после 1945??? Истата онаа која заедно со ТИТО ги остави Македонците живи да горат низ Егејот во 1948???Истата онаа која не ни ја признава Црквата денеска???Nema topic kade ke se spomne Rusija pa odma da ne se pojavat turkofilite, albanofilite, evrofilite i amerikanskite slugi da ne napishat 10 strani od anti-ruska i anti-pravoslavna i anto-slovenska propaganda a istovremeno ne trujat so sozivot, pro-zapadna propaganda.
Ova sve za da mozat da odobrat sto nemat dostoinstvo i zosto se duhovni robovi.
Која Русија бе другарче??? Истата онаа која на Бугарија и ги кроеше Санстефанските граници???Истата онаа што не дозволи, од политички причини, иако било најавено обединување на Пирин со Вардар после 1945??? Истата онаа која заедно со ТИТО ги остави Македонците живи да горат низ Егејот во 1948???Истата онаа која не ни ја признава Црквата денеска???
РУСИЈА??? ... НЕ БЛАГОДАРАМ!!!
Истото важи и за Америте, Англичаните, Германците и т.н.
Јас единствено верувам во сфери на интерес и обидите за наметнување на своето влијание од страна на големите сили!!!