Библија v.s. Куран

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ovoj Miki pak lupa mlati prazna slama abe ne mi popuvaj idi so tie tvojte na Onoj svet!

spiros

Шалом Алеихем!
Член од
7 септември 2008
Мислења
3.225
Поени од реакции
986
Поголем од секоја Света Книга е Тој
Кој болните од кревет а мртвите од гробовите ги дига!

Од исток поисточно е учењето точно
Повисоко од Хималаја
Сё што живее да го фали ГОСПОДА

ХАЛИЛУЈА!

K

kat.<3

Гостин
dvojna priroda na Isus? ova ko trojstvoto, nesvatlivo. Bog e sin na sam sebe taka?Slusaj Miki tebe koga Gospod ne ti dal sposobnost da svatis ona sto sekoj normalen go svaka, togas ne znam sto da ti kazam edino ke citiram nesto od Kuranot sve jedno ti njih opominjao ili ne opominjao oni i dalje nece vjerovati!
Ова повеќе можеш да си го кажеш на себеси, нели ? Зашто колку и да ти зборува мики праведни зборови, ти повторно нема да веруваш.

Член од
1 март 2008
Мислења
503
Поени од реакции
18
otrov od usta ti izlgase ti ja izbrisaa, kako taka, tebe ako sakas nekoj da te maltretira i komanda ne se site zeni takvi!!!
Мене само медовини ми течат од секаде, а не отров, а репликата беше за (мислам) даркер, од чиј пост се покажа дека има семејни проблеми и јас само го упатив (спомна дека мајка му скитала без знање на татко му по цел ден...баш така):toe:и послем ме избришаа. Зошто да сакам малтретирање и команди, па бракот е заедница на 1 маж и 1 жена( а не 1 маж и 4жени или двајца мажи и што не) , на взаемна почит и разбирање...тоа е света заедница пред Бог и никој никого не смее да малтретира ни физички ни психички...А даркер кажа работи кои упатија на психичко злоставување-овојпат од страна на мајката муслиманка...(абе како тоа само од муслимани доаѓа злоставување?):nesvest:

jeeeee8

Like dreams
Член од
28 ноември 2008
Мислења
647
Поени од реакции
16
Јас лично никогаш неможам да кажам дека на пример муслиманите убиваат или пак дека христијани злоставуваат, има и такви и такви од сите вери!
Не се судат луѓето според тоа од која вера се туку според нивните дела!
Јас имав и комшии и другари муслимани па никогаш не сме замериле заради верата!
Секогаш сме живееле со нив како луѓе, и ден денес се дружат моите со нив иако се преселија подалеку и секогаш за бајрам идеме кај нив на баклава а и она на пример за велигден доагаат кај нас да им дадеме на децата јајце!
хехех си кажав јас што ми лежи на душа, па вие ако сакате до утре расправајте се која религија е боље!:)

Член од
22 ноември 2008
Мислења
45
Поени од реакции
1
Ako se zemat slicnosti pomegu Biblija i Kuran ke gi ima mnogu.Normalno zatoa sto Kuranot pogolem del e prepisan od Biblijata.
Znam deka muslimanite ke karat deka ne e taka deka Biblijate e prepisana od Kuranot.
A sekoj sto ke go pomisli toa neka si go postavi ova prasanje
-Mozes li ti na dedoti da mu kazuvas so bilo vo negovo vreme i so pravel on dodeka ti ne si bil roden,a on da ne znae za toa?

tomislayer

Елегантно дебел =)
Член од
18 ноември 2008
Мислења
1.482
Поени од реакции
82
Овој мики бре 3000 поста се на религија му се еј! не е со сите... а иначе ако веруете у едното немора да го кењате другото... имајте респект...

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Овој мики бре 3000 поста се на религија му се еј! не е со сите... а иначе ако веруете у едното немора да го кењате другото... имајте респект...

Каков кењање бе Томи, тоа се прави во соодветна просторија. На форумов сме да разбистриме одредени работи од верската проблематика.
Плус тоа, не сум сам...

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
znam eden mnogu sakase da ide na casovi po veronauka vo crkva opi go mrzese da cita sam.
neema daeno ni skapan denar za pravoslavna literatura a ke kupese cd od nekoj peac.
a ja iako ne bev pravoslaven cisto za znaenje kupiv vo eden den pravoslavni knigi cel ranec i plativ odma.
imam averzija kon p[ravoslavie.
premnogu dolgo ziveam megu pravoslavni za da ne znam sto mustra se.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Све ми се чини дека немаш поим што мустра се...А аверзијата кон нив е „ствар укуса„.

Синдикат

Мајгада?!
Член од
22 август 2005
Мислења
3.110
Поени од реакции
180
Јаки прикаски се и двете. Не дека ги имам прочитано, ама она илустрираната Библија за деца фкрај јака е. А оргиналот шо е со житијата таму во поетска форма е фкрај глупа. Само некој клетви пиши жими куро, шубе да те фати, не се чита то. Да ти умри брат ако работиш во сабота, кур вуста да ти порасни ако вршиш прељуба. Бегај таму, колнење ко од некое бабуле гнасно да е пишана.

Kajgana Shop

На врв Bottom