D
Deleted member 12196
Гостин
Да, сум ги споредил. Разликата е во тоа што едните употребуваат Бог, другите Јехова. Едните употребуваат Џинови, другите Нефили. Останатото е исто.-Си ја видел ли ти најпрво содржината на Светото Писмо издадено од
Православната Црква и дали си ја споредил со содржината на Библијата од Јеховините Сведоци?
Јас овде зборувам за Библијата во македонски превод. Не ме интересира што пишува во оригиналот. Не ме интересираат ниту толкувањата на Свети Василиј и останатите, бидејќи не можам да им кажам дека нивните толкувања не се добри. Вам Ви кажувам дека Библијата не одговара на вистината бидејќи си противречи самата на себе. Не морам јас да ја оспорувам.[DOUBLEPOST=1548965833][/DOUBLEPOST]
Да, објаснет е. Маж и жена ги создаде. Ова не го измислив јас. Двапати се повторува.[DOUBLEPOST=1548966364][/DOUBLEPOST]Стихот веќе ти е објаснет.
Еве зошто:Не те разбирам зошто сега ги вмешуваш нефилимите?
1 МОЈСЕЕВА поглавје 6
1 А кога луѓето почнаа да се множат на земјата, и ќерки им се народија,
2 тогаш синовите Божји видоа дека ќерките човечки се убави и ги земаа, кои ги сакаа, за жени.
3 И рече Господ: „Духот Мој нема вечно да ги одржува во живот луѓето,
зашто тие се плот; деновите нивни нека им бидат сто и дваесет години.”
4 А во тоа време имаше џинови на земјата, особено кога синовите Божји почнаа да влегуваат при ќерките човечки и тие почнаа да им раѓаат; тоа се силните луѓе, прочуени од старото време.
Веќе напишав дека нефили=џинови.
Кои се тие синови божји?
Зарем бог не е сам на Небесата?
Од каде му синови, кога нема жена?
ПС
Пишувам нефили затоа што ја пронајдов верзијата на Јеховистите. Но веќе напишав дека таа се разликува само во ситни детали. Македонската црковна верзија го употребува зборот џинови, српската дивови.
Последно уредено од модератор: