Бесплатен превоз за пензионерите и во сабота

Член од
9 август 2007
Мислења
261
Поени од реакции
56
Dosta se folirate, mesto da se bunite kaj sto treba,za ova ste zapnale
uckite sto sakaat praat, za penzionerive se fativte...
Tie vlozuvale u drzavava,po 50 godini rabotele,vie sto kur ste napraile za da vi dadat vas? 90% od vas sakaat da kidnat, a sakaat se da im dade drzavata. I sekoj zbor vi e "da ti ibam drzavata" i taka natamu..
Zatoa ke vi dae od trite, sredniot.

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Tie vlozuvale u drzavava,po 50 godini rabotele,vie sto kur ste napraile za da vi dadat vas? 90% od vas sakaat da kidnat, a sakaat se da im dade drzavata. I sekoj zbor vi e "da ti ibam drzavata" i taka natamu..
Taa држава кај што „вложувале“ овие старудијава, таа нека им даде...:icon_mrgr:

Туку, шо беше сега за назад ко си идев, аман бре, Монако олку не е населено...
Си викам, вредно е, нек се отпреврти аЛтобусов, па ќе се жртвувам, ама нек се отпреврти....
(кој се вози во гужвите, ме сфаќа зошто имам толку деструктивни и суицидни идеи дур се возам). :icon_mrgr:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Тие 50 години што работеле зимале плата, и не ми кажувај дека ради тоа што работеле имаат некои поголеми права од мене.
Овој муабет не ти држи ама ептен ИЧ !!

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Па ако 50 год. работеле сигурно имаат повеќе пари од некој социјален случај.И стварно не знам што не им ја дадат цела недела.Ионака ова го прават за гласови,а ги боли нив за пензионерите...

Член од
25 јануари 2011
Мислења
2.263
Поени од реакции
5.081
Благодарам за предлогот, си легнав.
Значи како не разбирате дека не е ваша грижа дали на некого не му е добро, дали некој ќе се вози до училиште/факултет/работа или едноставно сака да прошета некаде. Јавниот превоз е за сите граѓани.
Бесплатен превоз секој ден во неделата - цела учебна година имаат и учениците, или тоа некако не ви се кажува? :P
Незнаеш какви се во автобус? Па од каде го формира твоето мислење бе душо? Од рекла-казала муабети? :D

Автобусот е на сите граѓани како што кажа и самиот, а никаде не пишува "забранет влез во автобусот за граѓани што се испотиле" :pos:
Не секој може да стане пензионер.
Дајте бе ве молам, кога сум се возела со автобус имам видено млади луѓе со iPhone во рака, од глава до пети во марка и фуфкаат зошто им е бесплатно на стари изнемоштени луѓе.
Буквално ретки се оние студенди кои не се маркосани целите со јако телефонче и проблем ви претставува 1000-ка месечно за карта? ;)
Пушти вода и нека отиде муабетот што би рекла leandra

Член од
28 октомври 2011
Мислења
97
Поени од реакции
140
лелеле.......:cuc: немат ко вас
Значи ова го немат во цел свет а во Македонија го има.

Член од
20 септември 2008
Мислења
12.770
Поени од реакции
9.891
Ќе дојдете и вие на нивно место,па младината и со вас ќе си игра курташак..ќе ве видам :P

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ќе дојдете и вие на нивно место,па младината и со вас ќе си игра курташак..ќе ве видам :P
Подобро младината да си игра курташак со мене, него ко сега, старината што си игра курташак со мене/нас...:icon_mrgr:

Член од
19 март 2011
Мислења
1.432
Поени од реакции
2.543
Што беше тоа почит кон постари? Тоа никаде го нема, така? Не е воопшто потребно? Како бре можете да зборувате дека смрделе?
И за информација, бесплатен превоз има за лица постари од 62 или 64 години (не сум точно сигурна), а не за пензионерите. Само размислете, навистина ли тие луѓе не заслужуваат нешто бесплатно или слободно столче во автобус? Ставете се вие на нивно место за промена. ;)
Прееска на работа ја читав темава и морам да ти одговорам на небулозиве твои...

Јас не користам јавен превоз, освен во исклучителни денови кога ептен морам, а тоа е 2-3 пати годишно од прилика, али на факултет кога идев користев и тоа секојдневно...И тоа тогаш немаше бесплатно за пензионери, а беше хорор посебно сабајле во 7 или попладне околу 15-16 часот...Си замислувам сега како е вторник и петок насабајле - дупло поголем хорор...И потполно ги разбирам луѓево на темава што се жалат, а посебно студентите...Мислам дека начисто би скренала вторник и петок во 7 саат сабајле да гледам нецивилизирана стока пред мене (чест на исклучоци)...
90% од пензионерите го злоупотребуваат начисто бесплатното возење...Гураат све пред нив како мрднати за да зафатат слободно столче, шират арома-терапија на лук, праз, кромид, пот и други опојни мириси и прават неверојатни гужви, а ради тоа и автобусите бавно идат и така некој ни крив ни дужен освен што ќе се симне изгужван и усмрден од автобус, дури и ќе закасни на работа...Све тоа ради нивното шетање по градов и одење по пазари, амбуланти, болници, паркови и сл...Да не мислиш дека ќе оди во амбуланта за глупости ако треба да плати карта во автобус...? Или ако живее во Ѓорче ќе се мкне до Зелен Пазар...? -Нема! Е овака начекале гага и баш им е гајле...
А зашто мислиш дека е све ова...? Уствари ти добро знаеш ама не знам во кој филм имаш влезено...Ги манипулираат заради ефтини политички поени...Сега и сабота ќе им дадат затоа што избори ќе има во март...Пошто оваа владејачка гарнитура најмногу има придобивки од нецивилизираната, неписмена и полуписмена раја...Директно на нив таргетира...Точно знае на кој начин...Кај нас не се вложува во младите, нит во студентите, ниту во тазе дипломирани и сл...Фосилните остатоци се столб на општеството тука...

Г

Грејвдигер

Гостин
Епа запрашај се зошто секој втор вика „да ти ибам државата“ и дека сака да кидне од тука.

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Денес гледав таков циркус во петка. Тоа луѓе е чудо невидено што се случува. Ама најгрев ми е за децава мали што мора да идат во школо со ранци. Баш минатата недела се накрцал автобусот, пензионери насекаде околу тебе и едно мало дете до мене со ранецот се исплашило ми вика „Леле колку гужва има, како ќе излезам јас сега“, греота еј. Па имаат ли бе внуци, дали знаат дека некој треба во школо да оди или да се враќа од работа утепан по осум саати рмбање?

Се противам на било чие навредување, ама ова што го гледам е циркус. Абе баба ми и дедо ми што имаат скоро 80, одат со приватен автобус зашто не можат гужвата да ја поднесат и за да не прават и они гужва, они ќе се потепаат да влезат. Разбирам дека некогаш ќе ти треба да одиш на лекар или да пазариш, али брате не верувам дека во вторник и петок сите одат на лекар.

И ако веќе Грујо решил да ни загорчува живот, нека им даде сабота и недела. Бар децава во школо нека стигна во едно парче.

Г

Грејвдигер

Гостин
RocknRolaa остај гужвата во автобус, ами тоа што ниту во банка не смееш да влезеш во тие денови. Баш некни во вторникот бев да платам сметки, си играат играчки по шалтериви... Извади ми „не знам шо таму“ од таа сметка. Ај сеа префрли 1,000 од таа на таа сметка и извади ми „пак тоа чудото“ од таа сметка. Ај провери пензија, ај не ти знам што... И после ќе ми серат како не сум ги почитувал постариве.

Не знам како издржуват тие што работат на шалтер или докторите. Јас да сум на нивно место, скроз би се мрднал. Бетер од деца се, мајќе ми.

Член од
8 март 2012
Мислења
3.058
Поени од реакции
1.250
Место на студентите, на пензионерите..ај може ке збркнат некоја студентка :) :)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Дајте бе ве молам, кога сум се возела со автобус имам видено млади луѓе со iPhone во рака, од глава до пети во марка и фуфкаат зошто им е бесплатно на стари изнемоштени луѓе.
Буквално ретки се оние студенди кои не се маркосани целите со јако телефонче и проблем ви претставува 1000-ка месечно за карта? ;)
Колку малку ми фали да прочитам нешто вакво за да ми се згади.
Како бе 1000 денари не се проблем?
Ти знаеш ли колку се 1000 денари за нас студентите? Стек немам каснато, којзнае кога последно како сум во Скопје, имајте малку осет кога пишувате вакви работи!
Ете ќе речиш дека сум од ретките, ама можам да ти дадам примери... or maybe my friends are also poor. :eek::eek::eek: Можеби затоа наместо да излезиме во петок навечер играме PES. :eek: FML:eek:

Kajgana Shop

На врв Bottom