П
Пепси_
Гостин
И после нека прашува груевски како да се задржат младите во македонија.....коштаплер недоквакан пу
Позитивна рецесија е, секој денар е важен!Nemojte da im stanal nekoj (osven tie stvarno so se stari)
Da be da, za na lekar im trebalo. Pazar ima vo sekoja naselba taka da ne ja gledam logikata da ides od Gjorce do Singelik samo zaso tamu krastavicite se 30 a tuka 31.
Стрпи се до изборите на пролет.Дај да го завршат процесот, директ сите денови слободни за пензионерите, и готово
You mean... Остаруваме?!Остваруваме...
за пензионерите
Девојче, научи се да прифаќаш мислења различни од твоето и навикни се на дискусија. Неможе секогаш се да биде по твој гз. Тоа само дома. Јас не "го потам", туку си го искажувам своето мислење. Ама, фала многу за јакиот израз.Ovoj pa u site temi go poti
Devojce, prvo ti precat lugeto sto sakaat da emigriraat od zemjava, propagiras nekakov super zivot vo drzavava, posle ti preci pa i toa sto se "smeeme" na tie sto emigrirale.Девојче, научи се да прифаќаш мислења различни од твоето и навикни се на дискусија. Неможе секогаш се да биде по твој гз. Тоа само дома. Јас не "го потам", туку си го искажувам своето мислење. Ама, фала многу за јакиот израз.
Каде сум го кажала ова, дај ми линк? Образложи подетално на што точно мислиш.Devojce, prvo ti precat lugeto sto sakaat da emigriraat od zemjava, propagiras nekakov super zivot vo drzavava, posle ti preci pa i toa sto se "smeeme" na tie sto emigrirale.
hahaha, daj mi link. Vcera postirase kako trebalo da gi ostavime od dijasporata da si zborat so sakaat i da ne im fakame seir so nivno imitiranje.Кога сум го кажала ова, дај ми линк?
И ај да не одиме оф-топик на темава, тоа дали сум се возела или не си е моја работа, јас велам дека треба да се има почит кон постарите и општо кон другите луѓе, а и нема ништо лошо во тоа што бесплатно се возат во автобус одредени денови. Тоа е направено за нивни потреби, а дали тоа е потреба за на лекар, пазар или шетање, вас не треба да ве засега. А ако некој ми ја спомне нивната некултура, е тоа си е одраз на нивниот карактер, ама неможете така да генерализирате. Тоа е исто како они да речат за нас дека цела младина сме глупави. Како ќе ви биде?
А, ти да си легнеш? Касно е. Утре е петок, ќе ти треба повеќе сила за в автобус. Пензионериве слаломот го почнуваат од 6 саат сабајле, нема шанса да се разминете.Што беше тоа почит кон постари? Тоа никаде го нема, така? Не е воопшто потребно? Како бре можете да зборувате дека смрделе? Значи, старите луѓе не се бањаат и смрдат, а младите по 5 пати на ден се тушираат и миризливи се како цвекенца? Најпосле, зошто вас ве интересира за другиот? Зошто го пикате носот во туѓи животи? Па аман бе, како сака нека оди во автобус и што сака нека си прави, вас воопшто да не ви е гајле кој колку пати во неделата се бања. Тоа си е апсолутно приватна работа и ако не ви се допаѓа, стајте си штипка на носот или не се качувајте, штом сте толку миризливи.
Ајде кажете го трикот против потење, односно ме интересира како се справувате со потењето во топлите денови, или се враќате од школо и сте имале физичко, магично ви ја однемува потта? Секако дезодеранс не ставате, бидејќи така е уште полошо. Дезодеранс + пот = смрдеа шо да ви кажувам. Секој човек може да се испоти и тоа е сосема нормално, не гледам тука проблем. Кромидот/кикириките ви смрдат, а секојдневно ги јадете. Апсурд. Точно дека не е културно со кикиритки да влезеш во автобус, ама ова не го прават младите, стрикно старите луѓе така? Јас еднаш кога се возев со автобус, видов еден со пиво и хамбургер во раце, си тера човекот гајле си нема, а повеќе од 25 години не би му дала.
Али ајде нека ви биде, старите се лошите/смрдливите/некултурните а вие сте најпримерните граѓани.
И за информација, бесплатен превоз има за лица постари од 62 или 64 години (не сум точно сигурна), а не за пензионерите. Само размислете, навистина ли тие луѓе не заслужуваат нешто бесплатно или слободно столче во автобус? Ставете се вие на нивно место за промена.