Бесплатен превоз за пензионерите и во сабота

Why?

Самострел да зеам, да истепам тоа племе
Член од
3 мај 2009
Мислења
2.726
Поени од реакции
2.940
Nemojte da im stanal nekoj (osven tie stvarno so se stari)

Da be da, za na lekar im trebalo. Pazar ima vo sekoja naselba taka da ne ja gledam logikata da ides od Gjorce do Singelik samo zaso tamu krastavicite se 30 a tuka 31.
Позитивна :cautious: рецесија е, секој денар е важен!

Член од
25 јуни 2012
Мислења
2.497
Поени од реакции
2.407
Дај да го завршат процесот, директ сите денови слободни за пензионерите, и готово:)

Член од
24 април 2008
Мислења
10.931
Поени од реакции
12.319
Треба вака да постапуваме со пензионерите во вторник, петок и сабота, кога и онака тие нема да плаќаат за превозот, а ние и онака мораме да плаќаме за превозот секој ден, со ретки исклучоци за време на државни празници.

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Што беше тоа почит кон постари? Тоа никаде го нема, така? Не е воопшто потребно? Како бре можете да зборувате дека смрделе? Значи, старите луѓе не се бањаат и смрдат, а младите по 5 пати на ден се тушираат и миризливи се како цвекенца? :tapp: Најпосле, зошто вас ве интересира за другиот? Зошто го пикате носот во туѓи животи? Па аман бе, како сака нека оди во автобус и што сака нека си прави, вас воопшто да не ви е гајле кој колку пати во неделата се бања. Тоа си е апсолутно приватна работа и ако не ви се допаѓа, стајте си штипка на носот или не се качувајте, штом сте толку миризливи.
Ајде кажете го трикот против потење, односно ме интересира како се справувате со потењето во топлите денови, или се враќате од школо и сте имале физичко, магично ви ја однемува потта? Секако дезодеранс не ставате, бидејќи така е уште полошо. Дезодеранс + пот = смрдеа шо да ви кажувам. Секој човек може да се испоти и тоа е сосема нормално, не гледам тука проблем. Кромидот/кикириките ви смрдат, а секојдневно ги јадете. Апсурд. Точно дека не е културно со кикиритки да влезеш во автобус, ама ова не го прават младите, стрикно старите луѓе така? Јас еднаш кога се возев со автобус, видов еден со пиво и хамбургер во раце, си тера човекот гајле си нема, а повеќе од 25 години не би му дала.
Али ајде нека ви биде, старите се лошите/смрдливите/некултурните а вие сте најпримерните граѓани. (y)
И за информација, бесплатен превоз има за лица постари од 62 или 64 години (не сум точно сигурна), а не за пензионерите. Само размислете, навистина ли тие луѓе не заслужуваат нешто бесплатно или слободно столче во автобус? Ставете се вие на нивно место за промена. ;)

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Ovoj pa u site temi go poti
Девојче, научи се да прифаќаш мислења различни од твоето и навикни се на дискусија. Неможе секогаш се да биде по твој гз. Тоа само дома. ;) Јас не "го потам", туку си го искажувам своето мислење. Ама, фала многу за јакиот израз. (y)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Девојче, научи се да прифаќаш мислења различни од твоето и навикни се на дискусија. Неможе секогаш се да биде по твој гз. Тоа само дома. ;) Јас не "го потам", туку си го искажувам своето мислење. Ама, фала многу за јакиот израз. (y)
Devojce, prvo ti precat lugeto sto sakaat da emigriraat od zemjava, propagiras nekakov super zivot vo drzavava, posle ti preci pa i toa sto se "smeeme" na tie sto emigrirale.

Sega, gi branis starive, a 1000000000% sum sigurna deka ne se vozis po avtobusive. Zaso da se vozese, nemase da imas takvo mislenje. Ne e rabotata do toa dali prifakam jas necie mislenje ili ne prifakam. Starive suck :icon_mrgr:

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Devojce, prvo ti precat lugeto sto sakaat da emigriraat od zemjava, propagiras nekakov super zivot vo drzavava, posle ti preci pa i toa sto se "smeeme" na tie sto emigrirale.
Каде сум го кажала ова, дај ми линк? Образложи подетално на што точно мислиш.
И ај да не одиме оф-топик на темава, тоа дали сум се возела или не си е моја работа, јас велам дека треба да се има почит кон постарите и општо кон другите луѓе, а и нема ништо лошо во тоа што бесплатно се возат во автобус одредени денови. Тоа е направено за нивни потреби, а дали тоа е потреба за на лекар, пазар или шетање, вас не треба да ве засега. А ако некој ми ја спомне нивната некултура, е тоа си е одраз на нивниот карактер, ама неможете така да генерализирате. Тоа е исто како они да речат за нас дека цела младина сме глупави. Како ќе ви биде? ;)

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Кога сум го кажала ова, дај ми линк?
И ај да не одиме оф-топик на темава, тоа дали сум се возела или не си е моја работа, јас велам дека треба да се има почит кон постарите и општо кон другите луѓе, а и нема ништо лошо во тоа што бесплатно се возат во автобус одредени денови. Тоа е направено за нивни потреби, а дали тоа е потреба за на лекар, пазар или шетање, вас не треба да ве засега. А ако некој ми ја спомне нивната некултура, е тоа си е одраз на нивниот карактер, ама неможете така да генерализирате. Тоа е исто како они да речат за нас дека цела младина сме глупави. Како ќе ви биде? ;)
hahaha, daj mi link. Vcera postirase kako trebalo da gi ostavime od dijasporata da si zborat so sakaat i da ne im fakame seir so nivno imitiranje.

Abe devojce jas stvarno ne znam ti dali zivees vo Makedonija ili vo Svedska ama tuka vladee makedonski (balkanski) tabiet koj go istaknuva poznatoto - koga e gaga i kiselinata e blaga. Taka, ova sto go kazuvas ti bi bilo samo vozmozno vo takva nekoja drzava. Starec da si pojde na lekar, na pazar i tolku, da si dojde doma i sevo ova ednas mesecno. Ova pazar diskutabilno poso sekoja naselba ima pazar ali ajde. Samo vo utopijata na Tomas Mor.

Sto se slucuva kaj nas?

Stari vlagaat po avtobusi kako copor. Kako prvo vlagaat od zadna vrata, ne cekaat da iskocat site pa da vlezat, odma se butaat vo avtobus i se butkaat vo patnicite so cel da im se napravi mesto. Poleka, ke pominete site im vika edna zena ama dzabe, si gi gledala Ali Baba i 40te razbojnici?
Posle toa, na starive ne im se sedi onamu kaj sto ima po tri sedista vo postarite avtobusi i ne im se sedi na mestata kaj so ima sonce vo novite avtobusi. Sto znaci toa? Deka ako ti si sednal na onie stolcinjata so po edno sto se i sto se na senka, bez razlika kolku e prazen avtobusot, nekoj random starec ke zastane nad tebe i ke pocne da ti vika stanete da sednam stari sme a CEL AVTOBUS PRAZEN zamisli?
Treto, milion pati se desilo vo avtobus da vleze trudna zena i nikoj od starive da ne stane iako ima nekoi tamu sto se pozdravi od dren. Toa ne e sramota/rasprdenost/you name it? Trudna zena alo, treba da se potepaat koj poprvo ke stane.
Cetvrto, na sestra mi ednas i bese loso i vo avtobus ja nosev do klinika. Petok bese i ja sednuvam na stolce , za po 2-3 stanici da se kaci eden "starec" visok 2 metra i da pocne da i zbori "devojce ne glej nastrana, im se stanuva na postari". Pazi, dva metra, ispraven, zdrav, prav, glasen na telefonot cel avtobus da go slusa i vika na sestra mi koja imase zelena boja na liceto stani devojce da sednam? Abe site mozni pcovki sto mi dojdoa na cel glas gi izgovoriv po nego i duri i soferot mu svika da sedne ako najde ili ako ne da iskoci i da ne drobi mnogu mnogu.

Razlistaj ja temata za JSP, ova se samo mali primeri. ;)

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Во Македонија живеам, го имам користено јавниот превоз и како што реков, неможеш да генерализираш. Ти си видела неколку примери на некултурни старци, јас сум видела на некултурни млади и сега што правиме? Ќе се докажуваме кој е понекултурен? Во врска со буткањето, па кажи ми еден што си е лежерен и не брза да влезе/излезе во/од автобусот? :D

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.823
Поени од реакции
6.527
Ах уште еден у неделата ќе стане Zombie Apocalypse day.

H

HITCH

Гостин
Што беше тоа почит кон постари? Тоа никаде го нема, така? Не е воопшто потребно? Како бре можете да зборувате дека смрделе? Значи, старите луѓе не се бањаат и смрдат, а младите по 5 пати на ден се тушираат и миризливи се како цвекенца? :tapp: Најпосле, зошто вас ве интересира за другиот? Зошто го пикате носот во туѓи животи? Па аман бе, како сака нека оди во автобус и што сака нека си прави, вас воопшто да не ви е гајле кој колку пати во неделата се бања. Тоа си е апсолутно приватна работа и ако не ви се допаѓа, стајте си штипка на носот или не се качувајте, штом сте толку миризливи.
Ајде кажете го трикот против потење, односно ме интересира како се справувате со потењето во топлите денови, или се враќате од школо и сте имале физичко, магично ви ја однемува потта? Секако дезодеранс не ставате, бидејќи така е уште полошо. Дезодеранс + пот = смрдеа шо да ви кажувам. Секој човек може да се испоти и тоа е сосема нормално, не гледам тука проблем. Кромидот/кикириките ви смрдат, а секојдневно ги јадете. Апсурд. Точно дека не е културно со кикиритки да влезеш во автобус, ама ова не го прават младите, стрикно старите луѓе така? Јас еднаш кога се возев со автобус, видов еден со пиво и хамбургер во раце, си тера човекот гајле си нема, а повеќе од 25 години не би му дала.
Али ајде нека ви биде, старите се лошите/смрдливите/некултурните а вие сте најпримерните граѓани. (y)
И за информација, бесплатен превоз има за лица постари од 62 или 64 години (не сум точно сигурна), а не за пензионерите. Само размислете, навистина ли тие луѓе не заслужуваат нешто бесплатно или слободно столче во автобус? Ставете се вие на нивно место за промена. ;)
А, ти да си легнеш? Касно е. Утре е петок, ќе ти треба повеќе сила за в автобус. Пензионериве слаломот го почнуваат од 6 саат сабајле, нема шанса да се разминете.
Малку си нејасна, ако не се чувствуваат добро тогаш што мајка бараат у 6 саат да се возат наваму натаму? Го слушам еден комшија денес како планира да се вози со двокатните од прва станица до последна и назад. Кога ќе си фати место, нема да мрдне, па уште и ќе си седнел горе на предните седишта...:tapp: Сметам дека не треба да имаат бесплатен превоз, оти сите плаќаме данок на оваа држава, што се тие поразлични? Ако сака Грујо да им покаже почит, нели се стари и изнемоштени лица, нека им обезбеди посебни автобуси. Едноставно е! Нека ги одвои обичните смртници од пензионериве и решен проблем.
Не знам какви се в автобус, ама на лекар не можеш да појдеш, `ко на протести да се, така се однесуваат. Сакале доктУрката да им мери притисок. Дошле порано фатиле столче и пуштаат луѓе преку ред, за да си направат муабет со другите пензионери...:tapp: Не дај Боже да ти затреба лекар во вторник, петок, а сега и сабота.

Kajgana Shop

На врв Bottom