Бесплатен превоз за пензионерите и во сабота

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Што беше тоа почит кон постари? Тоа никаде го нема, така? Не е воопшто потребно? Како бре можете да зборувате дека смрделе? Значи, старите луѓе не се бањаат и смрдат, а младите по 5 пати на ден се тушираат и миризливи се како цвекенца? :tapp: Најпосле, зошто вас ве интересира за другиот? Зошто го пикате носот во туѓи животи? Па аман бе, како сака нека оди во автобус и што сака нека си прави, вас воопшто да не ви е гајле кој колку пати во неделата се бања. Тоа си е апсолутно приватна работа и ако не ви се допаѓа, стајте си штипка на носот или не се качувајте, штом сте толку миризливи.
Ајде кажете го трикот против потење, односно ме интересира како се справувате со потењето во топлите денови, или се враќате од школо и сте имале физичко, магично ви ја однемува потта? Секако дезодеранс не ставате, бидејќи така е уште полошо. Дезодеранс + пот = смрдеа шо да ви кажувам. Секој човек може да се испоти и тоа е сосема нормално, не гледам тука проблем. Кромидот/кикириките ви смрдат, а секојдневно ги јадете. Апсурд. Точно дека не е културно со кикиритки да влезеш во автобус, ама ова не го прават младите, стрикно старите луѓе така? Јас еднаш кога се возев со автобус, видов еден со пиво и хамбургер во раце, си тера човекот гајле си нема, а повеќе од 25 години не би му дала.
Али ајде нека ви биде, старите се лошите/смрдливите/некултурните а вие сте најпримерните граѓани. (y)
И за информација, бесплатен превоз има за лица постари од 62 или 64 години (не сум точно сигурна), а не за пензионерите. Само размислете, навистина ли тие луѓе не заслужуваат нешто бесплатно или слободно столче во автобус? Ставете се вие на нивно место за промена. ;)
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Како бе така ако не ви се свиѓа ставете штипка на носот или не се качувајте во автобус ???
Тоа автобусот на негов ли е или на син му па ја да морам да го трпам ?
Автобусите припаѓаат на сите граѓани на Македонија и треба да си има некој кодекс на однесување, а не ја да ставам штипка на носот, зошто некој не се избањал.

Бесплатен превоз немало за пензионерите туку за лица постари од 62/64 години :facepalm::facepalm::facepalm:
Па чекај пензионер не се стануваше со 62 за жени и 64 за мажи ???
Пензионерите добиваат статус на национални херои и буквално се им е бесплатно, а другите кој ги гледа, не дека утре ќе остане државата на нас...
Не викам не за бесплатен превоз кој се користи по потреба, а не за шетање или за одење на пазар каде цените се буквално исти како на пазарот што им е пред зграда. Ако земеме сите да крстариме по градов со автобусиве, кај ќе ни биде крајот...

Каде сум го кажала ова, дај ми линк? Образложи подетално на што точно мислиш.
И ај да не одиме оф-топик на темава, тоа дали сум се возела или не си е моја работа, јас велам дека треба да се има почит кон постарите и општо кон другите луѓе, а и нема ништо лошо во тоа што бесплатно се возат во автобус одредени денови. Тоа е направено за нивни потреби, а дали тоа е потреба за на лекар, пазар или шетање, вас не треба да ве засега. А ако некој ми ја спомне нивната некултура, е тоа си е одраз на нивниот карактер, ама неможете така да генерализирате. Тоа е исто како они да речат за нас дека цела младина сме глупави. Како ќе ви биде? ;)
Абе у државава само пензионери ли живеат или има и некои обични смртници ?
Пензионерите имале потреби...
Шо бе ние другите неаме потреби ?
Ние не одиме на лекар или на пазар ?
Еве ја како студент имам потреба да одам со автобус на предавање, ама ја ќе морам да си плаќам секој месец по 1000 и кусур зошто они имале потреби, а ја сум никој и ништо. Како што кажав погоре, не дека на нас ќе остане државава...
Се гледа дека не си се возела во авотбус на овие судни денови, па затоа тука ни продаваш муда за бубрези...
Вози се 1 месец па да те видам дали тогаш ќе се тупкаш у гради како сеа.

А за култура молим те немој да ми објаснуваш...
Брат му на еден другар пред 2-3 месеци паднал и го расекол коленото и овој одма у градска го однел, ама од пензионериве што немаат што да прават па у болница ко дома да се се осеќаат неможел на ред да стигне. Чекал 1 саат, а се брзал за у школо и културно ги прашал дали може да отиде преку ред зошто се брза за у школо и овие му се стуриле, ќе го истепале...

Работава денес стана:
РОДИ МЕ МАЈКО ПЕНЗИОНЕР И ФРЛИ МЕ НА БУНИШТЕ !!!

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ја кога викам дека сме сецнати од корен никој не ми веруе. Во Скопје се градело, во Скопје било се. Абе и нив не им е лесно верујте ми. Поарно ќе пешачам пола саат до школо него ли да се клацкам со ретардирани во автобус.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
предизборната кампања е поодамна започната малку каснат со потегот :pos:

M

MrzaRules

Гостин
Ајде па и вие ништо страшно, овоа се е со план. Полека полека Коцета сака да ве тргне од автобусите, за да се возите со трамваите во иднина...:icon_mrgr:

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
А, ти да си легнеш? Касно е. Утре е петок, ќе ти треба повеќе сила за в автобус. Пензионериве слаломот го почнуваат од 6 саат сабајле, нема шанса да се разминете.
Малку си нејасна, ако не се чувствуваат добро тогаш што мајка бараат у 6 саат да се возат наваму натаму? Го слушам еден комшија денес како планира да се вози со двокатните од прва станица до последна и назад. Кога ќе си фати место, нема да мрдне, па уште и ќе си седнел горе на предните седишта...:tapp: Сметам дека не треба да имаат бесплатен превоз, оти сите плаќаме данок на оваа држава, што се тие поразлични? Ако сака Грујо да им покаже почит, нели се стари и изнемоштени лица, нека им обезбеди посебни автобуси. Едноставно е! Нека ги одвои обичните смртници од пензионериве и решен проблем.
Не знам какви се в автобус,
Благодарам за предлогот, си легнав.
Значи како не разбирате дека не е ваша грижа дали на некого не му е добро, дали некој ќе се вози до училиште/факултет/работа или едноставно сака да прошета некаде. Јавниот превоз е за сите граѓани.
Бесплатен превоз секој ден во неделата - цела учебна година имаат и учениците, или тоа некако не ви се кажува? :P
Незнаеш какви се во автобус? Па од каде го формира твоето мислење бе душо? Од рекла-казала муабети? :D

:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:
Како бе така ако не ви се свиѓа ставете штипка на носот или не се качувајте во автобус ???
Тоа автобусот на негов ли е или на син му па ја да морам да го трпам ?
Автобусите припаѓаат на сите граѓани на Македонија и треба да си има некој кодекс на однесување, а не ја да ставам штипка на носот, зошто некој не се избањал.

Бесплатен превоз немало за пензионерите туку за лица постари од 62/64 години :facepalm::facepalm::facepalm:
Па чекај пензионер не се стануваше со 62 за жени и 64 за мажи ???
Пензионерите добиваат статус на национални херои и буквално се им е бесплатно, а другите кој ги гледа, не дека утре ќе остане државата на нас...
Не викам не за бесплатен превоз кој се користи по потреба, а не за шетање или за одење на пазар каде цените се буквално исти како на пазарот што им е пред зграда. Ако земеме сите да крстариме по градов со автобусиве, кај ќе ни биде крајот...

Абе у државава само пензионери ли живеат или има и некои обични смртници ?
Пензионерите имале потреби...
Шо бе ние другите неаме потреби ?
Ние не одиме на лекар или на пазар ?
Еве ја како студент имам потреба да одам со автобус на предавање, ама ја ќе морам да си плаќам секој месец по 1000 и кусур зошто они имале потреби, а ја сум никој и ништо. Како што кажав погоре, не дека на нас ќе остане државава...
Се гледа дека не си се возела во авотбус на овие судни денови, па затоа тука ни продаваш муда за бубрези...
Вози се 1 месец па да те видам дали тогаш ќе се тупкаш у гради како сеа.

Работава денес стана:
РОДИ МЕ МАЈКО ПЕНЗИОНЕР И ФРЛИ МЕ НА БУНИШТЕ !!!
Автобусот е на сите граѓани како што кажа и самиот, а никаде не пишува "забранет влез во автобусот за граѓани што се испотиле" :pos:
Не секој може да стане пензионер.
Дајте бе ве молам, кога сум се возела со автобус имам видено млади луѓе со iPhone во рака, од глава до пети во марка и фуфкаат зошто им е бесплатно на стари изнемоштени луѓе.
Буквално ретки се оние студенди кои не се маркосани целите со јако телефонче и проблем ви претставува 1000-ка месечно за карта? ;)

H

HITCH

Гостин
Благодарам за предлогот, си легнав.
Значи како не разбирате дека не е ваша грижа дали на некого не му е добро, дали некој ќе се вози до училиште/факултет/работа или едноставно сака да прошета некаде. Јавниот превоз е за сите граѓани.
Бесплатен превоз секој ден во неделата - цела учебна година имаат и учениците, или тоа некако не ви се кажува? :P
Незнаеш какви се во автобус? Па од каде го формира твоето мислење бе душо? Од рекла -казала муабети? :D
Моја грижа е моето здравје и моите активности. Не може јас да вадам месечна карта, а во „пензионерскиве“ денови да се возам со приватен автобус, оти во државните автобуси нема место. Кога нешто се одразува на мојот буџет тогаш верувај ми тоа е мој проблем! Јас не одам на школо, ама имам други обврски. ДЕЦАТА МОРА ДА ОДАТ НА ШКОЛО СО СИТЕ ТЕТРАТКИ, КНИГИ, ОПРЕМА, А ПЕНЗИОНЕРИВЕ ШЕТААТ ОД ЌЕИФ, ја гледаш разликата? Или да ти напишам со поголеми букви и со сликички да ти објаснам?

Јас во вторникот бев на лекар да проверам која смена ми е лекарката, ми требаше ИТНО. Јас не завршив работа, не можев ниту влезната врата да ја поминам. Морав да се враќам в среда, па четврток... и се` ми се одложи, само заради тоа што некој не го користи своето право на здравствна помош и грижа правилно и рационално. Пензионерите се расправаа кој кога дошол, а беа кај различни лекари, значи масирање и тепање време уште не влезени. Тие што ќе влезеа си правеа муабет со лекарите по 1 саат, зборувам за матичен лекар. Имаше милион пензионери за да им измереле притисок само за да проверат дали им работеле апаратчињата за притисок што ги имале дома. Имаше ред дури до паркинг! Сметаш дека е в ред ова?
Јас не користам јавен превоз само во „пензионерскиве“ денови: вторник, петок, а од сега и сабота.

П.С. „Не знаеш“ се пишува одвоено, а и „рекла - каЖала“ е вистинскиот збор.. И немој уште еднаш да си ми се обратила со душо - не си играј со моето трпение! Знам дека си старо нов лик, овој пат ќе ти завлезам толку стручно што ни твоите нема да те препознаат.

Член од
15 јули 2012
Мислења
571
Поени од реакции
832
Моја грижа е моето здравје и моите активности. Не може јас да вадам месечна карта, а во „пензионерскиве“ денови да се возам со приватен автобус, оти во државните автобуси нема место. Кога нешто се одразува на мојот буџет тогаш верувај ми тоа е мој проблем! Јас не одам на школо, ама имам други обврски. ДЕЦАТА МОРА ДА ОДАТ НА ШКОЛО СО СИТЕ ТЕТРАТКИ, КНИГИ, ОПРЕМА, А ПЕНЗИОНЕРИВЕ ШЕТААТ ОД ЌЕИФ, ја гледаш разликата? Или да ти напишам со поголеми букви и со сликички да ти објаснам?

Јас во вторникот бев на лекар да проверам која смена ми е лекарката, ми требаше ИТНО. Јас не завршив работа, не можев ниту влезната врата да ја поминам. Морав да се враќам в среда, па четврток... и се` ми се одложи, само заради тоа што некој не го користи своето право на здравствна помош и грижа правилно и рационално. Пензионерите се расправаа кој кога дошол, а беа кај различни лекари, значи масирање и тепање време уште не влезени. Тие што ќе влезеа си правеа муабет со лекарите по 1 саат, зборувам за матичен лекар. Имаше милион пензионери за да им измереле притисок само за да проверат дали им работеле апаратчињата за притисок што ги имале дома. Имаше ред дури до паркинг! Сметаш дека е в ред ова?
Јас не користам јавен превоз само во „пензионерскиве“ денови: вторник, петок, а од сега и сабота.

П.С. „Не знаеш“ се пишува одвоено, а и „рекла - каЖала“ е вистинскиот збор.. И немој уште еднаш да си ми се обратила со душо - не си играј со моето трпение! Знам дека си старо нов лик, овој пат ќе ти завлезам толку стручно што ни твоите нема да те препознаат.
Не си ми баш најјасна. Зошто ги мешаш гужвите на лекар со гужвите во автобусите? Тоа не е темата.
Бесплатниот превоз на учениците го кажав во позитивен контекст, во темава имаше напишано дека никој друг не се возел бесплатно освен старите луѓе, епа еве ви уште една група на граѓани кои се возат бесплатно.
П.С. Не ме учи на правопис, затоа што ни ТОА не е темата. Одиш оф-топик. ;) И еве не ти се обраќам веќе со душо, јас мислев тоа е убаво, ама штом тебе не ти се допаѓа, извини. ;)
Ова со "влегувањето стручно" ( :pos: ) беше закана? :) А и не ми е баш најјасно на кој начин "ќе ми влезеш стручно"? :pos:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058

Автобусот е на сите граѓани како што кажа и самиот, а никаде не пишува "забранет влез во автобусот за граѓани што се испотиле" :pos:
Не секој може да стане пензионер.
Дајте бе ве молам, кога сум се возела со автобус имам видено млади луѓе со iPhone во рака, од глава до пети во марка и фуфкаат зошто им е бесплатно на стари изнемоштени луѓе.
Буквално ретки се оние студенди кои не се маркосани целите со јако телефонче и проблем ви претставува 1000-ка месечно за карта? ;)
Како што кажа HITCH учениците мораат да одат во школо, а пензионерите се шетаат од ќеиф. Или го немаш совладано читањето како што треба или си читаш тоа што ти одговара. Јас убаво си кажав дека е ок да има бесплатен превоз што ќе се користи исклучиво за потреби, а не за шеткарање и за крстарење низ градов.

За вториов болд изглеа пак си читаш тоа шо ти одговара. Да автобусите се на сите граѓани и поради тоа треба да има некој кодекс на однесување.
Никаде не стоело знак „забранет влез за граѓани што се испотиле“ :facepalm::facepalm:
Па и у банка ја не сум видел знак „забрането крадење пари“ и шо значи мене ми е дозволено да крадам пари зошто нема знак ??

И шо е битно дали некој има или нема ајфон ?
Почнавме да ги делиме луѓето на ајфонисти и неајфонисти ?
Ако си толку либерална плати ми ги ти тие 1000 и кусур...
Уосталом зошто да плаќам за да се варам у автобус, да бидам ко сардина во конзерва, да ме гледа некој под око зошто ја седам ??
Тие стари и изнемоштени луѓе трчкаат по автобусите како деца од 14 години, се бутаат на предна кој да влезе прв, се тркаат по автобус кој да седне прв. Уствари ако се изнемоштени нема да се шетаат од Лисиче до Ѓорче туку ќе си седат дома !!!

Член од
22 декември 2011
Мислења
2.319
Поени од реакции
5.347
Дечко ај не замарај оди прошетај малце, оди денес види што се дешава во автобусиве и по болнициве петок сме. Сабајлево одев заради нив пешки 1 сат до факс само за да не се расправам, зошто они морале да го отварат пазарот го демек ќе им избегат пиперките и патлиџаните.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.498
Dobro de First sfativme deka ne se vozis po avtobusive, aman, dzabe vikas deka se vozis, nekoj sto se vozi nema da ima takvo mislenje. Se imas vozeno max ednas, dva pati.

К

Кнез Мишкин

Гостин
Незнам што јадат скопскиве пензионери, али ко на стероиди да се. Од станица лоцира празно место у автобус ти влегуваш он со брзина на светлина седнува. Ако си седнат ќе најде начин да те крене. Денеска бев изгазен, избуткан, удрен со бастум. Нормални луѓе во години и „лошо здравје“ тоа не го прават. Али што да им правиш...

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.537
Поени од реакции
2.229
Абе што се чудите, избори се ближат, големо гласачко тело се пензионерите у скопје... очекуван беше некој ваков потег пред избори...

Член од
17 јули 2010
Мислења
1.422
Поени од реакции
2.203
Овие пензионериве сите цвеќина, инземоштени.....
Како знаат да се преправаат тоа чудо! Не сите, ама поголемиот дел! И сега јас плаќам карта, т.е плаќам седиште, уствари му плаќам на некоја бабетина, а јас стојам!
Демек биле изнемоштени, ами јас каква сум, ко по цел ден ги мерам плочкине по пат? Кој мене ќе ме жали?!
Сите си имаме проблеми, здравствени било какви, не се само тие! Не му ја негирам состојбата која што си ида со староста, ама ова претерано е!
А за мишки и кромиди, немам збор....:sick:

Kajgana Shop

На врв Bottom