Бело или црвено вино?

Бело или црвено вино?

• Бело

Гласови: 59 33,1%
  • Црвено

Гласови: 119 66,9%

• Вкупно гласачи
    178

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Обожавам вино, без разлика дали е бело или црвено.
Ама се знае, во лето се пие бело вино, бидејќи е полесно, или пак шприцер.
А за на зима е црвеното вино. Посебно ако студи многу, за да ти загреј душичка е идеално.
Иначе пиев многу Бургундец, ама прошлата зима изгледа серијата на вина им беше нешто заебана, па беше многу лошо и мирисаше на земја и сега не многу го обожавам.

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
црвено со кока кола или пепси леле:nesvest:

Terebellum Sagittarii

Несопирлива
Член од
25 јули 2007
Мислења
1.194
Поени од реакции
578
Црвено пиев со години.Од бело ми се лошеше.А сега не знам како, почнав да пијам бело, полесно некако ми се пиеше....Сепак зависи од видот на виното. А грозје јадам само бело, она со големи зрна.

*princess*

..SiMpLy GorGeOuS..
Член од
17 февруари 2008
Мислења
747
Поени од реакции
21
Јас дефинитивно преферирам бело грозје и бело вино..Секако кога веќе бирам..Инаку не сум воопшто по виното,,пијам мноогу ретко,,но сепак белото највеќе ми се допаѓа:helou:

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Не сум љубител на грозје но обожавам вино, црвеноооо :vozbud: :vozbud: :vozbud:
Белото не го сакам, додека пак црвеното вино е едно од моите омилени пијалоци. Го обожавам посебно во студените денови. Какo загрева одма:icon_lol: Најмногу сакам Александрија и Т`га за југ :pipi:

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Alexandria бела се разбира. Имаше и едно на Skovin бело, што е добра замена кога нема Alexandria или Traminac. Го пијам секогаш без разлика дали и што јадам во комбинација со него, и нормално чисто. Грев е да уништуваш вино ставајчи му кисела вода.

Црвено вино не пијам. Сум пробала, ама не ми иде. Иако во последно време ми се случува да се напијам Sangria, ама па тоа е веќе и во комбинација со овошје и е многу поблаго од другите црвени вина што сум ги пробала.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Обично преферирам црвено и убаво скапо вино (еднаш нека ми биде ама да биде кавлитетно) додека го пиеш потполно да уживаш, затоа што виното не се пие за да се пијаниш или слично, се пие само за уживање... е сега со убав ручек, во зависност од тоа што е зготвено зависи дали виното кое ќе се пие ќе биде бело или црвено и се разбира соодветно изладено.

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Јас не се разбирам во вина и не сум нивен љубител. Ми се случува во кафана да се напијам шприцер, зошто е лајт пијалак, ама не дека премногу го сакам. Црвено вино не пијам. Со храна па особено не сакам да мешам вино, или било каков алкохол.

Ни грозје не обожавам многу. Кога веќе јадам, повеќе сакам бело.

Член од
19 јули 2006
Мислења
3.157
Поени од реакции
129
Јас не се разбирам во вина и не сум нивен љубител. Ми се случува во кафана да се напијам шприцер, зошто е лајт пијалак, ама не дека премногу го сакам. Црвено вино не пијам. Со храна па особено не сакам да мешам вино, или било каков алкохол.

Ни грозје не обожавам многу. Кога веќе јадам, повеќе сакам бело.
Исти случај :wink:.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Поставена е анкета, може да гласате.:)

Инаку заборавив да додадам дека мразам мешање на вино со кисела вода, со фанта, со швепс или популарно нареченот “бунар“. Пијам исклучително само бело вино без никакви додатоци во него.

[zEUs]

Go England!! GO!!
Член од
1 јули 2008
Мислења
4.398
Поени од реакции
535
Поставена е анкета,може да гласате.:)

Инаку заборавив да додадам дека мразам мешање на вино со кисела вода,со фанта,со швепс или популарно нареченот “бунар“.Пијам исклучително само бело вино без никакви додатоци во него.
И јас преферирам повеќе чисто најслатко е таке :wink:

Член од
27 јануари 2008
Мислења
1.611
Поени од реакции
85
Црвено Црвено ВИНЦЕ, душа да стопи на собиранки тука со друштвото мое... многу го сакам виното... ај ако се собираме да земеме добро црвено вино и да се опиваме.... :)

Kajgana Shop

На врв Bottom