Белорусија

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.902
Поени од реакции
25.405
Некој го отцепил и Крим од Отоманското Царство.. Па зошто да не биди Крим на Турција?

Русија кога го анектираше Крим, Крим беше на Украина.

Западот води војни, ама досега нема анектирано никоја земја. Факт.

Следна за анексија од страна на Русија, е Белорусија.. Ако запрат протестите, и ако остани Лукашенко, тоа значи дека Лукашенко се договори со западот, а на Русија ќе и ги фрлат трошките..Ако има протести уште, тие ќе станат крвави, ќе има немири, `браќата` ин Руси ќе влезат во Белорусија, и ќе се случи она што и се случи на Македонија кога Грција, Бугарија и Србија ја бранеа Македонија од Османлиите.

А се друго е плод на вашата нереална слика каде Путин дели правда, и како тој е браникот на светот од лошиот запад..А тој и западот се иста паричка, две лица. И тој си ги тера интересите, и тој не му е гајле ни за сиријци, ни за белоруси, битно е да се под негово влијание. Истото што го прави и западот.
kosovo?

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.902
Поени од реакции
25.405
Косово е САД??.. Ете не знаев... Извини
Glup si prosteno ti e.

Drug pat pisi SAD nema aneksirano a ne zapadot. Zapadot pod vodstvo na NATO go aneksira Kosovo od Srbija. Cel toj trend na vojni go zapocna zapadot, sega Rusija gi dupi na ist nacin i si profitira od toa.

I da, ako produzat da se inaetat i do povociraat kopitata od zapad togas apsolutno Rusija treba da reagira i da gi zastiti svojte interesi kako sto i SAD toa go pravi so godini na primer vo Kuba. Ako toa znaci deka ruski tenkovi treba da vlezat pak vo Berlin (zaebi Minsk ili Varsava) togas i toj film najverojatno ke go gledame, nekoj od mkd nekoj od minsk, nekoj od berlin... Edno e sigurno amerive ke mozat da izberat dali ke se umesaat i moze da popijat nekoja nuklearka i oni ili kako vo Ukraina ke dzafkaat i ke dogovaraat sankcii dur rusive ne zavrsat rabota.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
:) Игра со зборови, намерни или ненамерни шпекулации.

Уапсените пред Рајхстагот се 100тина члена на нацистичка групација која сакала да постави знамиња со кукасти крстови на Рајхстагот, па биле опколени од протестантите намерно за да им се дозволи на полицијата да ги уапси. Значи, самите протестанти, ја побарале полицијата да интервенира. И замисли..Новинари, граѓани го СНИМАА тоа, никој не ги апсеше да не снимаат.. Зошто? Зошто не се забегани како Лукашенко, и нема што да се крија, особено со технологија како денешната...
Не е вистина дека имало кукасти крстови на протестот. Имало секакви знамиња, од Руско/Американско, до виножитото на ЛГБТ. Е сега кога апси еден режим, прво ги етикетира, па после апси. Исто и апсените во Белорусија беа етикетирани како терористи и странски платеници, па дури и во некои случаи нацисти...

А за снимањето исто и во Белорусија снимаа, да не снимаа, немаше да излезат толку снимки низ Социјалните медиуми... Но она што е симптоматично е што протестот во Германија и апсењата поминаа речиси незабележливо во либтард медиумите....

Последно уредено:
D

Deleted member 12196

Гостин
Некој го отцепил и Крим од Отоманското Царство.. Па зошто да не биди Крим на Турција?
Некој ја отцепил и Македонија од Отоманското Царство. Според тебе треба пак да се припои.
Некој ги отцепи Пиринска и Егејска Македонија (ја искасапи Македонија). Според тебе тоа е исправно?

Ниту на Крим ниту во Македонија живеат Отоманци. Џабе браниш неодбранливи тези. Русија беше сосема во право што го анектира (врати) Крим. Ако западот не се обидеше да ја сврти Украина против Русија, Крим и сега ќе беше нејзин составен дел. Меѓутоа Украина го избра другиот пат, Русија одлучи да ги заштити своите сонародници, насилно оттргнати од матичната земја. Ако има интерес и во Белорусија ќе направи нешто слично. Доста седеше со скрстени раце и гледаше како НАТО постојано се доближува до нејзините граници. Нормално дека ќе го гледа својот интерес и ќе се грижи за својата безбедност.

Ако Путин му каже НЕ на западот, двапати ќе размислат дали ќе преземат нешто. Додека тој молчи (го дисциплинира Лукашенко) западот ќе ги подгрева демонстрациите.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Разликата помеѓу моето мислење и твоето мислење во дебатава е што јас не негирам дека тоа му е целта на западот, да ја контролира Белорусија. Истата цел ја има и Русија. Да продолжи да ја контролира. Тука е јасно како ден. Кој ќе успее во својата цел, ќе видиме..
Баш напротив, ти тука чанташ дека се работи за демократија и покушаваш да го оправдаш мешањето на запад, пошто нели треба да се смени Лукашенко и да се воведе демократија... Додека ја во демократијата не верувам, општо кажано и сметам дека поимот е девалвиран до ниво на нацизмот ...

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.634
Поени од реакции
5.348
Знаеш на запад да уапсеа некој опозиционер или недај Боже да ја уапсеа Марин Ле Пен, Герт Вилдерс или некој сличен на нив, па тоа тука на форумов ќе беше пиштење, вриштење, фрлање клетви, повици за револуции и земање на правдата во свои раце :D
Ех само да знаеш колку си во право.
На запад само за не носење на маски мамето им го растураат, си знаат лујџето злото се ништи додека е мало кога ќе порасне ќе те...

Еве полициотиве во старата ем најстара еуроспка демонкратија Франција како успешно се справуваат со деликвенти кои не сакат да го носат маски, ееееј здрави се а не сакаат да носат маски еми каде бре мајчини сте тргнале!

форумот е со застарени демократски традиции па не дозволува видеото да се види ќе мора да одите на линкот ако сакате да видите....

Цело време укажувам дека некој треба да му испрати на Брко во Брколанд кодекс, за тоа како да ги дисциплинира овие од петта кољона, после со децении си мирен, ако има некој врска, нека му прати видеово, да се едуцира и тој време е!

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.062
Glup si prosteno ti e.

Drug pat pisi SAD nema aneksirano a ne zapadot. Zapadot pod vodstvo na NATO go aneksira Kosovo od Srbija. Cel toj trend na vojni go zapocna zapadot, sega Rusija gi dupi na ist nacin i si profitira od toa.

I da, ako produzat da se inaetat i do povociraat kopitata od zapad togas apsolutno Rusija treba da reagira i da gi zastiti svojte interesi kako sto i SAD toa go pravi so godini na primer vo Kuba. Ako toa znaci deka ruski tenkovi treba da vlezat pak vo Berlin (zaebi Minsk ili Varsava) togas i toj film najverojatno ke go gledame, nekoj od mkd nekoj od minsk, nekoj od berlin... Edno e sigurno amerive ke mozat da izberat dali ke se umesaat i moze da popijat nekoja nuklearka i oni ili kako vo Ukraina ke dzafkaat i ke dogovaraat sankcii dur rusive ne zavrsat rabota.
:)Што да ти речам за болдот. Доволно зборува за каква бараба се работи :) Ајде сега, не ме ставај во уста, оти не знам што имаш ставано во неа...

Не е вистина дека имало кукасти крстови на протестот. Имало секакви знамиња, од Руско/Американско, до виножитото на ЛГБТ. Е сега кога апси еден режим, прво ги етикетира, па после апси. Исто и апсените во Белорусија беа етикетирани како терористи и странски платеници, па дури и во некои случаи нацисти...
Some of those involved had insignia from the far-right Reichsbürger (Reich Citizens) movement. Vice Chancellor Olaf Scholz said: "Nazi symbols as well as Reichsbürger and Imperial German flags have no place in the German Bundestag."

Баш напротив, ти тука чанташ дека се работи за демократија и покушаваш да го оправдаш мешањето на запад, пошто нели треба да се смени Лукашенко и да се воведе демократија... Додека ја во демократијата не верувам, општо кажано и сметам дека поимот е девалвиран до ниво на нацизмот ...
Не не. Јас `чантам` (што и да ти значи тоа), дека ако на народот не му е добро тогаш треба да бара промени. И ако некој му ја фалсификува волјата, народот треба да го исфрли на клоци. Е сега, ако ете не веруваш во демократија (а морам да се сложам дека донекаде многу се злоупотребува тоа, ама не во случајов), тоа не значи дека секој психопат можи да се изживљава врз народот а народот да ќути.

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.760
Поени од реакции
31.906
,,,neshto slichna situacija ko so Teksas i Novo Meksiko,,,100% amerikanska teritorija,,,

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Ако не, да цитираме што кажал Лукашенко?

Не не. Јас `чантам` (што и да ти значи тоа), дека ако на народот не му е добро тогаш треба да бара промени. И ако некој му ја фалсификува волјата, народот треба да го исфрли на клоци. Е сега, ако ете не веруваш во демократија (а морам да се сложам дека донекаде многу се злоупотребува тоа, ама не во случајов), тоа не значи дека секој психопат можи да се изживљава врз народот а народот да ќути.
Аха, ама ете покушаваш да ги сатанизираш тие што бараат промени во Германското општество... И што ете пробале да влезат во рајхстагот да ги исфрлат на клоци тие што ги малтретираат.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.634
Поени од реакции
5.348
Путин му ја честиташе победата на Лукашенко и нагласи дека треба да се земат во предвид незадоволството и протестите и да се работи тие проблеми да се надминат.
Руски резервни сили чекаат на границата со Белорусија ако некој помисли дека насила ќе ја менува власта.
Тоа беше грешката која се направи во Украина па после сето тоа страшно се искомплицира.Требаше да се вмаршира во Киев па ништо од сега што е реалност немаше да се случи.Така ќе беше многу пати подобро и за Украина.
Веројатно проценката тогаш пред 5 години беше дека руската армија не е во сегашната состојба па се колебаше со реакцијата која на крај беше изнудена.
Западот,со своите интервенции по светот го наметна тој принцип,и бесмислено е да се постауваат прашања за принципиелноста на одредени делувања во склад со меѓунардното право кога тоа беше демолирано од САД и Западот па се до негово повторно воспоставување за кое сигурен сум дека Западот ќе моли, ќе има едно правило а тоа е правило на двојни стандарди.
Зарем имаше и такви кои се сомневаа дека ќе пристигнат честитките?

Нема никакви резервни руски сили стационирани на западната граница на РФ, тоа се редовни активности во рамките на годишните планови за “веџбање“, иако ОТАНово веќе со години трупа сили и ги распоредува во Полска, Балтичките земји како и во делови од Украина (некои, Хрватите, се под команда на Германија други под команда на САД, баш ме интересира северџганскиот одред во НАТО на Источниот Фронт, под чија команда е???), РФ и Путин не обрнуваат многу внимание затоа што извршија измени во доктрината за употреба на некои типови на оружје како за одвраќање така и за дисциплинирање, овие запдњациве го знаат тоа и затоа ги форсираат овие имбециливе во први редови со надеж дека врз таквите нема да има енергична реакција, и во право се само додека на овие не им досади...

Украина беше последица на онаа што претходно се случи во Сирија, кога РФ не му дозволи на нобеловецот Обмана и неговите ајдуци да ја демонкратизираат и Сирија (имаше инфо дека на САДистите со се бандата им е блокиран воздушен напад и направена е поморска блокада на некои делови). За освета и реванш им направија пичвајз во Украина која не беше подготвена за демонкратизирање, воените сили на РФ и тогаш беа и сега се подготвени да реагираат (се смета дека за успешен напад се потребни големи ресурси дури 1:7 однос во бројки) но тоа го прават врз основа на политички проценки и стратешки политички проекции.
Многумина сметат дека тогашната РФ немала снага да реагира во Србија, тие таквите само им завидуваат на Русите, не само што имаа сили туку тој политички настан го искористија за смена на квислиншката петта колона која им беше инсталирана, имаше приговори зошто РФ дозволи Гадафи да заврши на бандера, на едно место најдов инфо дека Гадафи под наговор на западните хиени со години ги финансирал Чечените и другите фашизоидни исламистички движења против РФ, токму затоа овие одлучиле да го пуштат низ вода, проблемот е што заради Гадафи цела Либија-Либијци ја оставија без заштита.

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.062
Ако не, да цитираме што кажал Лукашенко?
Go ahead... :)

Аха, ама ете покушаваш да ги сатанизираш тие што бараат промени во Германското општество... И што ете пробале да влезат во рајхстагот да ги исфрлат на клоци тие што ги малтретираат.
Малтретираат?! :) Во кој свет живејте бе кога нормален ви е човек кој ја апси предизборно цела опозиција, нормално ви е да го трујаат главниот опозиционер, нормално е сами да си ги бројат гласовите на изборите, а го викаш малтретирање апсењето на 50-тина нацисти што сакале да стават кукасти крстови на Рајхстагот? Терајте си го филмот, блазе вам...

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.578
Поени од реакции
27.426
Go ahead... :)

Малтретираат?! :) Во кој свет живејте бе кога нормален ви е човек кој ја апси предизборно цела опозиција, нормално ви е да го трујаат главниот опозиционер, нормално е сами да си ги бројат гласовите на изборите, а го викаш малтретирање апсењето на 50-тина нацисти што сакале да стават кукасти крстови на Рајхстагот? Терајте си го филмот, блазе вам...
кои извори ти кажаа дека се нацисти уапсените? имаш некаква поткрепа?? или либтардос?

кај има докази дека е труен Навални од Путин? Мислиш до толку се неспособни да го убијат?

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Видеото е веродостојно и не е извадено од контекст, а за тоа говори и самиот Лукашенко со својата последна реченица кога нервозно ја напушти говорницата.
И ти наседна од вакви либтарди медиуми ?! Значи мора да си бивш шарена амеба

Sent from my iPad using Tapatalk

Vartolu

makoto 誠 chu 忠義
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.375
Поени од реакции
6.062
кои извори ти кажаа дека се нацисти уапсените? имаш некаква поткрепа?? или либтардос?

кај има докази дека е труен Навални од Путин? Мислиш до толку се неспособни да го убијат?
Ти пуштив линк, од ВВС. Имаш и на многу германски медиуми. Самите протестанти му направиле пат на полицијата да ги уапсат. Ама ете ти повеќе се информираш на сајтови како инфомакс и мактел од сашето, или некој теории на заговор страни со масони и илуминати.

Не бе, Путин не го трујал..Сигурно се некои од западните демократии го трујат и сакаат да изгледа како Путин да го труја.
И ти наседна од вакви либтарди медиуми ?! Значи мора да си бивш шарена амеба

Sent from my iPad using Tapatalk
А ти сегашен интергалактички глупак..Се извинувам што паднав на твое ниво....

Kajgana Shop

На врв Bottom