jamajka
mode: Calm
- Член од
- 28 април 2007
- Мислења
- 19.578
- Поени од реакции
- 27.426
Па денешниов протест како што викаат бил пола од претходниот... па ќе видиме.Елџибитистиве пак со нова офанзива значи, али ќе легнат на брашното наскоро
Па денешниов протест како што викаат бил пола од претходниот... па ќе видиме.Елџибитистиве пак со нова офанзива значи, али ќе легнат на брашното наскоро
Пукај бе братучед, пукај
Епа овде во Македонија 98% сакаат да заминат Германија, им се бендисува каков е животот таму, кој бил, кој веќе е, кој допрва ќе да оди, кој се двоуми а на крајот сепак ќе биди приморан да замини. Јас по твојава логика не знам што чекаме. Нека не анектира Германија. Што велиш? Ете прогермански се сигурно едно добри 80% од народов што живее овде. Тап утре, нека стават Германско знаме пред Владата и доџите сад, доста смо се зајебавали...Нема што да влегува војска во Белорусија, во Белорусија веќе има Руски бази... И имаат малтене воен сојуз, така да секоја интервенција на Русија во Белорусија, на повик на власта во Белорусија, би била според меѓународно право. Како што беше интервенцијата на Русија во Сирија... Е сега Крим се сложувам дека е друга приказна, но едноставно беше недопустиво да излезе Крим од контрола на Русија, а плус тоа населението на Крим е 98% проруско, така да не гледам ништо недемократски во тој чекор.
Најверојатно кај нас народот во моментов би се сложил за ова... Меѓутоа прашање е Германија дали би се сложила да си додаде комплициран товар на плеќи.. Населението во Ирак никад не било проамеричко, поготово не мнозинскиот шиитски дел кој е под директно влијание на Иран. Иако во моментот си послужија меѓусебно... И населението во Белорусија кое е проруско, не е дека не сака да има сопствена посебна држава, туку сака блиски односи со Русија(воена, економска, културна соработка). За разлика од населението во Крим кое се осеќа Руско, и кое сака да биде дел од Руската држава.Епа овде во Македонија 98% сакаат да заминат Германија, им се бендисува каков е животот таму, кој бил, кој веќе е, кој допрва ќе да оди, кој се двоуми а на крајот сепак ќе биди приморан да замини. Јас по твојава логика не знам што чекаме. Нека не анектира Германија. Што велиш? Ете прогермански се сигурно едно добри 80% од народов што живее овде. Тап утре, нека стават Германско знаме пред Владата и доџите сад, доста смо се зајебавали...
Па еве, можеби во Ирак населението беше 98% проамериканско кога го турнаа Садам, па зошто викате сега дека Американците се агресори?! И тоа пази, Американците не го присоединија Ирак кон Америка како што направија Русите со Крим.
Едно е да имаш блиски односи, и да имаш симпатии кон близок народ и блиска држава, а сосема друго е тој кон кого имаш блиски односи, да ти дојди дома и да ти речи „Чуј ме ти, отсега твојата куќа не е повеќе твоја, туку е моја куќа. Ти мене ме сакаш и ми се восхитуваш, и јас тебе те сакам, ама ти од денес си кираџија во сопствената куќа. Јас тебе те сакам ама мораше вака да направам, бидејќи имаше едни лоши чичковци кои сакаа да ти ја земат куќата, ама јас те одбранив. Затоа ќе ме слушаш мене сега“.Најверојатно кај нас народот во моментов би се сложил за ова... Меѓутоа прашање е Германија дали би се сложила да си додаде комплициран товар на плеќи..
Тоа е тоа што моментално пробува да го прави западот во Белорусија... А тетката од опозицијата дури и многу добро напиша кои се лошите чичковци (или поточно и напишале).... Кога свати дека е глупа... касно беше..Едно е да имаш блиски односи, и да имаш симпатии кон близок народ и блиска држава, а сосема друго е тој кон кого имаш блиски односи, да ти дојди дома и да ти речи „Чуј ме ти, отсега твојата куќа не е повеќе твоја, туку е моја куќа. Ти мене ме сакаш и ми се восхитуваш, и јас тебе те сакам, ама ти од денес си кираџија во сопствената куќа. Јас тебе те сакам ама мораше вака да направам, бидејќи имаше едни лоши чичковци кои сакаа да ти ја земат куќата, ама јас те одбранив. Затоа ќе ме слушаш мене сега“.
И кажи ми ти сега? Кога не можеш да си домаќин на својот дом, дали бил западот или Русија или Кина, воопшто не е важно..Важно е што не си ти домаќин.
Разликата помеѓу моето мислење и твоето мислење во дебатава е што јас не негирам дека тоа му е целта на западот, да ја контролира Белорусија. Истата цел ја има и Русија. Да продолжи да ја контролира. Тука е јасно како ден. Кој ќе успее во својата цел, ќе видиме..Тоа е тоа што моментално пробува да го прави западот во Белорусија... А тетката од опозицијата дури и многу добро напиша кои се лошите чичковци (или поточно и напишале).... Кога свати дека е глупа... касно беше..
Не го кажав тоа што ми го стави во уста... Туку кажав дека Белорусија и Крим се сосема различни работи... На Крим мнозинството не се проруски Украинци, туку се Руси..90% се Руси, се осеќаат како Руси и сакаат да живеат во Русија. Додека во Белорусија нема Руси, или можеби има во мали бројки и Белорусите не сакаат да живеат под Русија... Туку сакаат сопствена независна држава, како и до сега. Тие со Русија имаат некаков воен сојуз и Русија има 2 бази во Белорусија. За тоа им плаќа и имаат одлична воена соработка... Одлични економски и енергетски врски..Разликата помеѓу моето мислење и твоето мислење во дебатава е што јас не негирам дека тоа му е целта на западот, да ја контролира Белорусија. Истата цел ја има и Русија. Да продолжи да ја контролира. Тука е јасно како ден. Кој ќе успее во својата цел, ќе видиме..
Е сега, ти си пресубјективен, и веројатно огромен обожавател на Русија што мислиш дека е нормално дека ако на Крим живееле Украинци кои имаат проруско убедување, Русија слободно може да си ги припои кон сопствената територија, одземајќи и дел на Украина, а од друга страна со дрва и камења фрлаш по Западот што се мешал во Украина?? Сега Русија може да се меша, а Западот не..Така да мислам дека излишни се веќе обидите човек да ти докажува дека Западот и Русија не се разликуваат многу по целта. Само по методите кои ги користат за да завладеат над Белорусија.
Не ти е позната историјата на Крим или намерно ги извртуваш фактите?Е сега, ти си пресубјективен, и веројатно огромен обожавател на Русија што мислиш дека е нормално дека ако на Крим живееле Украинци кои имаат проруско убедување, Русија слободно може да си ги припои кон сопствената територија, одземајќи и дел на Украина, а од друга страна со дрва и камења фрлаш по Западот што се мешал во Украина??
Не го кажав тоа што ми го стави во уста... Туку кажав дека Белорусија и Крим се сосема различни работи... На Крим мнозинството не се проруски Украинци, туку се Руси..90% се Руси, се осеќаат како Руси и сакаат да живеат во Русија. Додека во Белорусија нема Руси, или можеби има во мали бројки и Белорусите не сакаат да живеат под Русија... Туку сакаат сопствена независна држава, како и до сега. Тие со Русија имаат некаков воен сојуз и Русија има 2 бази во Белорусија. За тоа им плаќа и имаат одлична воена соработка... Одлични економски и енергетски врски..
Се наместивте на пенал... @jamajka Ете во Тетово, Гостивар, Дебар, скоро пола Скопје, струшките села итн. најголем дел од граѓаните се Албанци, се осеќаат како Албанци и сакаат да живеат во Голема Албанија. Дали значи ова дека утре ќе го оправдаш тоа? И немој сега класичното не е иста работата. Иста е. И сега по нивна желба @Паланчански, нека Албанија си ги припои ако не пак, нели граѓаните се чувствувале такви или биле такви? Небулози пишите. Крим во историјата бил сечиј, а последно беше на Украина.Русија го припои по нивна желба, ако не беше мешањето на западот не ќе имаше ни мешање на Русија. Западот ја доведе Украина во ваква состојба, западот ќе ја доведе и Белорусија во слична ситуација.
Еве на пример Германците во саботата имале насилен протест... пробале да влезат во рајхстагот, политичарите ги нарекле непријатели на демократијатауапсиле најмалку 300 луѓе. А да не збориме за начините на кои ја запреле масовноста на протестост дисперзирајќи ја масата и недозволувајќи да се спои...
Зарем нели ако се огледуваме на напредните демократски земји, Лукашенко доста меко вчера се понашаше...
Претседателот на Германија рекол дека е тоа нетолерантен напад во срцето на нивната демократија.
Мене не ми е јасно како тоа се апсат протестанти во напредните демократски држави ?
Нормално дека западна Македонија и Крим не е иста работа. Ако во 1954 година западна Македонија е припоена кон тогашна Југославија, сега нека се припои назад кон Албанија. Некој го отцепил Крим од Русија, сега само е исправена неправдата.Се наместивте на пенал... @jamajka Ете во Тетово, Гостивар, Дебар, скоро пола Скопје, струшките села итн. најголем дел од граѓаните се Албанци, се осеќаат како Албанци и сакаат да живеат во Голема Албанија. Дали значи ова дека утре ќе го оправдаш тоа? И немој сега класичното не е иста работата. Иста е. И сега по нивна желба @Паланчански, нека Албанија си ги припои ако не пак, нели граѓаните се чувствувале такви или биле такви? Небулози пишите. Крим во историјата бил сечиј, а последно беше на Украина.
Некој го отцепил и Крим од Отоманското Царство.. Па зошто да не биди Крим на Турција?Нормално дека западна Македонија и Крим не е иста работа. Ако во 1954 година западна Македонија е припоена кон тогашна Југославија, сега нека се припои назад кон Албанија. Некој го отцепил Крим од Русија, сега само е исправена неправдата.
Крим во историјата бил сечиј, точно, ама не е точно дека последно е на Украина.