Бегање од часови

Член од
21 ноември 2005
Мислења
5.226
Поени од реакции
954
Во основно не бегав, немаше шанси, училиштето беше мало, ние како ученици исто така малку, сите наставници не` знаеја и веднаш ќе забележеа доколку некој фалеше.

И средното ми беше строго во поглед на отсуства, но секако помалце отколку основното.
Тука беше глупаво што за се` и сешто мораше да се доведе родител да те оправда.
Па така, во III-та година избегав два пати од хемија и татко ми беше приморан да дојде да ме оправда лажно дека ми се слошило и затоа сум отишол дома, па поради тоа веќе не практикував да му кажувам да ме оправдува и си продолжив со бегање (единствено и само од тој предмет, бидејќи не го сакав) уште 3-4 пати, само што тоа беше ептен на крај на година и класната ни ги оправда тие изостаноци.

Е веќе во IV-та, особено во второ полугодие, колективно цел клас бегаше, освен оние кои што имаа претерана цифра на неоправдани и мораа да остануваат на часови. Се сеќавам дека уште неотиден на школо, си планирав од кој час да си одам :pos: Едноставно не се седеше, сите ми беа петки, немаше потенцијален ризик да ги расипам баш пред крај, и на професорите веќе не им се предаваше (нечест на исклучоци).

ArsVivendi

самовработена невработена
Член од
15 април 2007
Мислења
603
Поени од реакции
31
Ова како погодена тема неделава ми е :D

Оној четврток требаше 7ми час да правеме тест по хемија.. и ние учиме (ги имавме и тестовите али друга прича тоа... не се знаеше дали се истите)

Ама ко за инат (али не) наставничката по англиски не беше на училиште и 3ти слободен.. и почнува големиот одмор, и сите знаат немаме час потоа, и си заминаа половина и повеќе кои живееја близу дома...

Е сега ние 5-6 женски мислевме да си одиме откако ќе заврше одморот (незнам зошто:toe:) и завршувва одморот, започнува часот и доаѓа заменик директор(ката) и ни вели ајде Хемија имате (часот 5 минути почнат иначе) и ние, ама тест правиме, почнат е часот, половина одд го нема... И оваа "Не ми е гајле ќе ги најдете и Хемија ќе имате. И ние добро, испаднавме го најдовме цело одделение и си заминавме, не дојдовме, па не викаа директорот, заменик директорот, педагогот и наставничката, а ние за жива глава не доаѓаме, каков тест какви бакрачи не одиме бе...

И дојде и класниот па заменик директоркава ни вели "Ќе имате сите до еден незадоволително поведение" (и нас мува не не` лази)

На "советот" дознавме дека било изгласано да не ни се намалело поведение, со заклучок: Сме биле во право! :)

G

GoddessOfRock

Гостин
Никогаш немам бегано од часови и нема ни да бегам , и не ги оправдувам на тие што бегаат-глупо е

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Стеф:];517350 напиша:
zasto begate?
zoso na primer ne mu kazeme na nastavnikot deka ne boli stomak ili slicno.
:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:
Оди кажи и на некоја изживеана лудача со 70 години стаж у школо :)Ќе те стрела :)

Neno-WH

Anyone interested?
Член од
21 септември 2008
Мислења
281
Поени од реакции
17
Бегам само кога сум сигурен кај некоја комуњарка дека ке го јадам стапот, инаку ако немам потреба не бегам

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
јас не да немам среќа со бегање од часови:tapp:

Лани избегав од физика и наредниот час не испрашуваше сите што избегавме за лекцијата што ја учеле тој час и на сите ни стаи кецови зошто нормално никој не ја знаеше

Пред 2-3 недели избегав со уште 17 души од клас од географија и на сите ни стаила кец во дневник и плус неоправдан

:uvo:
Неоправдан смее да стави. Но 1 во дневник ?
Како ви стави? Неосновано , неиспрашано или ве испраша па ви стави??
Ако не ве испрашала а ви ставила можете слободно да ја пријавите кај класниот,директорот... Било кој надлежен !

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Jao! Jes da mrzam ali koa begaat poveketo begam sekako i ja.
Inace me nervira toa. Sekad sam si kidam zaso ima golemi shansi da ne me primetat i da ne me zapishat,i neso da se opravdam kaj klasnata so nekoj gluposti.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Бегав и тоа како во средно посебно во четврта година. Мене ми беше лесно зашто не ме приметуваа професорите дека ме нема и затоа на крај имав само 8 неоправдани а сигурно требаше да имам над 40.

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Ако не ве испрашала а ви ставила можете слободно да ја пријавите кај класниот,директорот... Било кој надлежен !
Кец да ми стави за бегање?
Ќе му пукам во колено.

Инаку кај мене, кога се договараме за колективно бегање сме ептен несложни.Ако пример бегаме 7ми час и се договориме уште на втори час дека ќе бегаме сите ќе испорипаат ајде ајде да бегаме.Ќе дојде 5ти час и ќе им помине еуфоријата и ништо.И само јас и уште некои тврдокорни кон бегањето ќе ја летнеме.Сам така не бегам, само 2пати имам избегано.А ако се спомне групно да бегаме, без разлика дали сум научил или не, го сакам предметот или не, ако спомне некој бегаме колективно јас веднаш преминувам на мобилизација на класот:pos:

Член од
21 август 2008
Мислења
376
Поени од реакции
27
Јас пак че го пукам во глава!:violent1:Кај мене исто како кај егзотичниов дечко горе:)pos2:)класот е доста не сложен така да се бега во мали групи-партизански одреди(10души најмногу).Порано често бев во групата која организира и после неуспешниот обид за бегање го извлекуваме нај дебелиот крај.Сега сум само активен учесник...
Јас викам или колективно или сам-ништо помеѓу бидеќи многу лесно може да настрадаш.

pain_killer

Invictus
Член од
27 јули 2007
Мислења
4.539
Поени од реакции
2.229
Јас пак че го пукам во глава!:violent1:Кај мене исто како кај егзотичниов дечко горе:)pos2:)класот е доста не сложен така да се бега во мали групи-партизански одреди(10души најмногу).Порано често бев во групата која организира и после неуспешниот обид за бегање го извлекуваме нај дебелиот крај.Сега сум само активен учесник...
Јас викам или колективно или сам-ништо помеѓу бидеќи многу лесно може да настрадаш.
Aбе друго е со тебе....ти си ипак Чак Норис:)

rossoner stefan

Модератор
Член од
5 декември 2007
Мислења
1.770
Поени од реакции
192

Ах Блинд...тоа ти се вика Вангелица и се е можно....кој и да и избега од испрашување му става кец и ич око не и трепка...колку за споредба таа предавала и на мајка ми и татко ми на мене и на братучедка ми:uvo:цела фамилија ебаго....и искрено ич не сум изненаден...а ти иди и кај сакаш жали се...со еден збор тоа ти е Вангелица:salut:

maca_kaka'

тiƒosi јаossoηeјаo
Член од
6 октомври 2007
Мислења
3.515
Поени од реакции
640
еее тоа ти е вештерката од орце
неиспрашани бевме и ни стави кец
пријавено е кај директорот и и било наредено да ни даде на сите да поправиме но идиотката си предава нови лекции и треба 45 минути да ја молиш да те крене за да поправиш:toe:

и сеа нема шанси да имам 5 на крај заради тоа што неиспрашана добив 1 :uvo:

Alien_sr

Ultimate Survivor!
Член од
14 мај 2007
Мислења
2.978
Поени од реакции
143
Во основно немав ни 1 неоправден ама во средно... имаше неколку :)
1год. 0 неоправдани (само јас и едно друго дете од класот бевме со 0) :salut:
2год. 9 неоправдани

3год. 8 неоправдани

4год. 9 неоправдани

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Прво тромесечје е...моментално имам само 3 неоправдани додека во основно беа многу повеќе но таму повеќе не толерираа послесно оправдуват и нема толку големи мерки во основно во 8мо одд имав околу 25-30 неоправдани но скратив околу 20 кога ги читаше класната а ние запишувавме на лист :pos: а оправдани имав околу 150 рекорд во 8мо!:):) Нон стоп ги кратeв и пак многу на крајот :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom