Бан Kи Мун и' се извини на Македонија

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
Генералниот секретар на ОН, Бан Ки Мун и се извини на Македонија поради бришењето на македонскиот јазик од официјалната документацја на оваа светска организација.

Министерството за надворешни работи, во врска со неовластеното интервенирање во формуларот на Обединетите нации кој се однесува на личната карта на Република Македонија како земја-членка, информира дека се превземени сите дипломатски активности.

Воедно од страна на МНР е испратена силна ургенција до Кабинетот на генералниот секретар Бан Ки-мун, како и до Секретаријатот на Обединетите нации.

Македонската мисија при ОН во Њујорк доби уверување дека ООН останува на своите принципи и почитување на воспоставената пракса во однос на употребата и именувањето на македонскиот јазик при што беше нагласено дека корекцијата на ваквото неовластено техничко интервенирање ќе следува во најскоро можно време, се вели во соопштението од МНР.

МНР, како што се наведува, уште еднаш ја потенцира решителноста на Република Македонија да се бори за одбрана и промоција на македонскиот национален идентитет како рамноправен дел од европските и светските култури и овој субверзивен чин во ОН да служи како дополнителен повод за што погласно промовирање на македонските национални и културни обележја на меѓународен план.

http://kurir.mk/makedonija/vesti/7877-Ban-Ki-Mun-i-se-izvini-na-Makedonija

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
И што ако се извинил?

Напротив, графата за националноста е сеуште спорна, претставувајќи не како ПРЈМовци, а не Македонци.

Најважното прашање, по чиј налог е вршена промената на јазикот и зошто ОН ја прекршува Виенската Конвенција за достоинствена дипломатска презентација на државите, згора на тоа и самата Повелба во нејзините основни членови?!?

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Извинувањето НЕ Е ПРИФАТЕНО.

Исто како она на Фуцкере.

Бан ки мун не ми значи ништо во животот, ниту пак неговата изјава.
Се додека не се пронајдат нарачателите и извршителите на овој грозоморен чин, се е ветер и магла.

Значи да се пронајдат, да се изнесе во јавност кој стои зад ова ( не мислам само на Јужниот ни сосед)
па после ке збориме за извинувања.

МНР нека не заспива како се да е во нормала, туку треба да поведе една агресивна кампања и да бара ОДГОВОРНОСТ за ова злосторство.

1. ОН сам си ги прекрши правилата, што укажува на несериозност на една организација која сака да се наметне како фактор.
2. ОН го навреди Македонскиот народ, и треба да плати за тоа.

Б

Бат Елохим

Гостин
Бан КИ Мун може да иде у лепе пи*де материне и сите марионетки ко него, што мојата земја ја нарекуваат ПЈРМ а мене припадник на мнозинската заедница од ПЈРМ!

Бан Ки Мун, да се извини што е на чело на најфашистичката организација и да ми се извини лично на мене што ми го ускратија правото на самоопределување!

До тогаш останувам на ставот Fuck UN, Fuck EU, Fuck NATO!

Поздрав до Бан Ки Мун и лепо друштво:

Славјански

Антички Словен
Член од
2 мај 2008
Мислења
5.644
Поени од реакции
1.346
Се работи за навреда на еден цел народ.
За организација која треба да дели универзални вредности а не да шири фашизам.
Не смее да се застане овде, да се бара одговорност и кој ја направил промената.
Сеуште за националност стои граѓанин на БЈРМ.

Член од
21 февруари 2009
Мислења
1.315
Поени од реакции
47
izvinuvanje ne e dovolno, za vakvi raboti treba da se povtori Marsej 1934 godina, pa ke gi vidam togas koj ke se drzne sledniot pat da igra majtap.

S

Shaman

Гостин
И што ако се извинил?

Напротив, графата за националноста е сеуште спорна, претставувајќи не како ПРЈМовци, а не Македонци.

Најважното прашање, по чиј налог е вршена промената на јазикот и зошто ОН ја прекршува Виенската Конвенција за достоинствена дипломатска презентација на државите, згора на тоа и самата Повелба во нејзините основни членови?!?
1. или е некое грчко копиле што има простап како модератор и адмистратор па се искурчил,
2. или е многу подлабоко и со поголема позадина. јас лично мислам дека е нарачано од сорос или некој негов близок кој лапнал пари.
видовте потоа како одма почнаа наредниот ден АНТИ-МАКЕДОНСКИТЕ ЕЛЕМЕНТИ да лаат против владата.
ниту владата спие, ниту МНР. ама кога се тепаш со 10 луѓе т.е. со 20 раце и 20 нозе и да победиш на крај, мора да попиеш некој шамар, бокс или клоца во тепачката.

Таруно

Еким
Член од
9 јуни 2010
Мислења
2.610
Поени од реакции
2.505
Нели ви текнува дека е игра на топло-ладно. „Чек ај ќе избришеме тука македонски јазик и да видиме дали ќе реагираат. Оп не реагираа, супер, терај даље. Ај тука ќе бришеме дека воопшто постојат како такви. Оп супер пак не реагираа“. Мене ова не ми мириса на убаво и личи на присилно бришење на еден народ и една земја. Работава кога сами не сакате да смените име, ние ќе ве присилиме.

Член од
24 јуни 2008
Мислења
1.705
Поени од реакции
75
Зошто МНР не реагира за националноста -граѓани на фироМ ??? Зошто истата не е на сите јазици преведена идентично ?
На француски и шпански сме граѓани на фироМ / македонци. На другите јазици сме само граѓани на фироМ !?
Што е со македонците кои живеат надвор од Македонија и го зборуваат истиот јазик -македонски? Тие не се граѓани на фироМ, каква националност тие имаат?

Dino-Juve

Juve Per Sempre
Член од
20 октомври 2005
Мислења
1.147
Поени од реакции
458
Абе овие од Меѓународна заедница се сите да ги е***ш

H

HITCH

Гостин
Лелееее, водиме војни на сите фронтови! Данајциве се покварени `ко и секогаш. Не можеш да очекуваш нешто добро од нив. Ова се ниски игри кои ние треба да ги издржиме силно и умешно да ги одбиваме нападите. Мислам дека ќе успееме да се избориме и да си го зачуваме она што е наше! Сепак, мислам дека Господ им помага и не ги заборава добрите и чесните!

Kajgana Shop

На врв Bottom