Бандитизам во Македонија

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Crazy P0Y0L напиша:
mene ne mi preci Albanec samo koga taka me narekuvaat (drugarite makedonci) a gi imam na broj recisi 80% od vkupno brojot na drugari (samo za statistika sum vo klas od 30 ucenici od koi 29 makedonci).
a toa deka nema da skoknat od albanija posto mi e secnat :).ne e vistina oti sekoj albanec prvin e albanec posle e musliman ili hristijanin :),i ne sakam da se karam so vas samo brojko i ponekogas bacilo me izvavaat od takt lol
А ти пречи да ти викаат албанец албанци?

P

Princ

Гостин
Macedalien напиша:
Не ми се обраќаш мене, ама ни тогаш не би ти одговорил затоашто тоа не е темата. Тоа прашање е незнам-колку пати поминувано низ сајбер-курајбер просторов и пак ништо. Дај подобро вратете се на темата.

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Macedalien напиша:
Macedalien kako moz da mi preci koa toj e zborot za albanci na albanski,a ako mislis na zafrkancija i jas ponekogas so drugari albanci se zaebavam "kaj si be Albanec".
A toa so go rece Jakov deka sme bile site drugari samo da vi kazamdeka i jas moite drugari gi vikam kauri i ku* ne gi boli koa jas taka gi vikam znaci ako ti me smetas za drugar i me vikas Albanec i jas tebe ke te viknam kaur ako moze taka ok e od moja strana :)

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
1. Кога не ти пречи - не знам зошто јадеш трици.
2. Ако си писмен ќе научиш дека ”каур” е турски збор за христијанин - на форумов има македонци коишто не се, што значи автоматски употребата е депласирана и воопшто неоправдана. Нејсе - викај ми како сакаш, и мене а и на другите - долниов не ми чуе!!!
3. Мал си бе : немаш врска од тоа што го збориш...

P.S. Не - ми пречи каур. Зошто? Заради тоа што каур не е македонец туку христијанин. А јас сум лаик и не верувам во митологии...

P.Р.S. Зборот е турски!

Член од
17 август 2006
Мислења
1.531
Поени од реакции
123
Fakt e deka pred vojnata na kosovo vo makedonija i vo tetovo se bese ok.AMA posle nea i samite znaemo sto se sluci se infiltriraa "borci za sloboda" vo makedonija i se desi toa so se desi albancite od makedonija onie postarite ne se bas za vo gasna komora zas imam komsii albanci i se epten ok ama so niv ziveam i pred vojnata i sea ziveam za vreme na vojnata zaedno sedevme vo dvor i tia vikaja deka nejca vojna tuku deka im e nametnata od tie od kosovo.a tie sto go izvrsile ova grozomorno ubistvo i ubistvoto na maturantot vo tetovo pred nekolku godini treba soodvetno da se kaznat a ne kako doseg so potplacanje da izlagaat od zatvor za edna godina.A i makedonecot koj izvrsil ubistvo pred toa definitivno ne trebalo da se pusti da se brani od sloboda zatoa sto i samiot znael deka kogaj togaj ce go stigne osvetata>POZDRAV

¯

¯\_(ツ)_/¯

Гостин
Macedalien напиша:
1. Кога не ти пречи - не знам зошто јадеш трици.
2. Ако си писмен ќе научиш дека ”каур” е турски збор за христијанин - на форумов има македонци коишто не се, што значи автоматски употребата е депласирана и воопшто неоправдана. Нејсе - викај ми како сакаш, и мене а и на другите - долниов не ми чуе!!!
3. Мал си бе : немаш врска од тоа што го збориш...

P.S. Не - ми пречи каур. Зошто? Заради тоа што каур не е македонец туку христијанин. А јас сум лаик и не верувам во митологии...

P.Р.S. Зборот е турски!
dobro be ti mene mi se cini ne znajs da citas.ili samoiot ne se razbiras prasanjeto bese dali mi preci da me vikaat Albanec albanci i na to ti dadov odgovor so k*rot me interesira mene zborot kaur od kaj ima poteklo!!!!!!!!!!samo znam deka ve pali zborot :).P.S.ako custvuvas nekoja si personalna satisfakcija koa me vikas Albanec slobodno vikaj me taka oti takvite ko tebe za mene ne se luge!!!

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Ниту ме пали зборот, ниту сум неписмен, ниту, пак, е провокација. Ти имаш 13 години (тоа е факт), неук си за некои работи (порасни малце) и спушти се на земја. Патем : прочитај го Исмаил Кадаре (албански пиастел) којшто рекол дека неписмениот човек употребува термини чиешто значење не го познава ни самиот.

И уште нешто : гајле ми е дали јас и таквите како мене за тебе се луѓе - ти за мене си само буква и не постоиш.

П.С. Темава беше за друго : крвната одмазда како автоматизам за некои од Албанците.

TpH_Bo_OkO

Трноризец
Член од
18 мај 2005
Мислења
11.537
Поени од реакции
879
Дозволете ми да се цитирам:
TpH_Bo_OkO напиша:
Ќе рипнат...поголема држава ќе имаат, ти текнува...
И тоа нормално дека ќе се деси коа глуп народ се неМакедонците, се им приуштувате, се им дадовте, а денеска се уверив и дека гзот ќе го дадете, премногу сум нацоналист и огорчен токму од моите Македонци, не се мои, продадени се...Како бре може некој да ве пука и плука и да не ве ебе два посто а Вие на тоа да му речете, соживот!Соживот е битен! Плукам на таквите Македонци!Мапата е скроена Алооо!!! Смејте им се на патриотите, продолжете...уште малку останаа, после тоа што ќе правите?Мапата е одамна скроена...со вашиот менталитет само побрзо ќе се резлизира...

Ете ви ја...
Маце, браво за погорниов пост

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Vo ovaa nasa zemja svesto ima i uste ce ima, cekajte rano e !!!

Ova ubistvovo ako e odmazda, neli makedonecot ubil eden albanec, a ovoj utepal dvajca, i plus uste dve zeni tesko povredeni. Da ne racuname toa sto rekoa na vesti deka toj prethodno poginatiot i si go baral, ako e tocno, ako ne se izvinuvam. Ama ako e tocno i ako doticniot albanec prethodno si go baral pa mene da me maltretiral sekoj den ne da go pukam tuku beter ce go snajde, da ne misli deka ce im se plasam na ova albancive od taa nivna krvna odmazda. Trebalo toj sto sega pravi odmazda na vreme da go zapre negoviot prijatel/ rodnina sto li da ne pravi belji. Ako makedonecot ili i albanec neka e ne e bitno bezpotrebno ubil nekogo, i ja bi go opravdal za odmazdata, oti i ja ne trpam mnogu, a ne na toj mu mrdal gzot, maltretiral luge kolku sto jas znam i odzgora nekoj ce go odmazduva. Pa sega jas da go prasam toj ubicata ako slucajno go procita ova sto ce pravi ako semejstoto na toj drugiot neviniot poginat pobara krvna odmazda, baska i povredenite zeni, ce rece li deka e nevin i deka sega makedoncive ne treba da baraat odmazda, sega treba kaj nego doma i cela familija na kupce, ako terame po negoviot primer. Kolku povredil i ubil toj tolku i da mu se vrati. Po principot oko za oko zab za zab ataka si e :zlo: . Samo ima sreca doticniot deka makedoncite se u globala picki, taka da od ova tesko nesto da bide. Se vide i u 2001 kolku patrioti ima Makedonija, gledam gi spominjate, toj sto bil tamu i osetil si znae, ce mu pobeluva sega kosata na nekoj, a nekoj za toa vreme odese na odmor vo ohrid i vo stranstvo, ili se krijea doma, pa koga zavrsi sve izlegoa kako kokicinja :toe:

Ima edna ubava makedonska pogovorka ,,Eden komita dvajca spioni" pa sega razmislete zosto e vaka :tapp:

dungeon master

Милиционер
Член од
14 февруари 2006
Мислења
793
Поени од реакции
18
Izvinete ako mnogu sum pisal, ima i uste da kazam ama da ne ve zamaram

Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Мала чистка на неписмени : можете да продолжите со дискусија без да имате паразитни постови во читањето.

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
Гледам мојот пост сте го избришале. Па гледав сите почнаа помочани филозофии и идеологии да изнесуваат и сакав да кажам колку е смешно и дебилно тоа. Некогаш темава беше за бандитизмот. Сега стана седло на меѓунационалистички препукувања...

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Tetovcanec напиша:
Fakt e deka pred vojnata na kosovo vo makedonija i vo tetovo se bese ok.AMA posle nea i samite znaemo sto se sluci se infiltriraa "borci za sloboda" vo makedonija i se desi toa so se desi albancite od makedonija onie postarite ne se bas za vo gasna komora zas imam komsii albanci i se epten ok ama so niv ziveam i pred vojnata i sea ziveam za vreme na vojnata zaedno sedevme vo dvor i tia vikaja deka nejca vojna tuku deka im e nametnata od tie od kosovo.a tie sto go izvrsile ova grozomorno ubistvo i ubistvoto na maturantot vo tetovo pred nekolku godini treba soodvetno da se kaznat a ne kako doseg so potplacanje da izlagaat od zatvor za edna godina.A i makedonecot koj izvrsil ubistvo pred toa definitivno ne trebalo da se pusti da se brani od sloboda zatoa sto i samiot znael deka kogaj togaj ce go stigne osvetata>POZDRAV
Kje zboruvam na temava, ama malce da zastanam na napishanovo. Greshish mladichu ako mislish deka pred vojnta na kosovo, vo makedonija bilo ok. Ne bilo ok, nema ni da bide ok. Da ne gi spomnam ubistvata na Bitpazar, vo Gostivar. Ocekuvam postovi od karakterot "Vo gostivar se podigna albansko zname, bla bla bla" sepak, ima pravni nacini kako toa da se reshi, a ne ubistva od strana na samata policija. Nejse.
Banditizam vo Makedonija. Tocno. Bandizam kaj "Albancite"? Dali? Dali ubijcite na Marko sred ploshtad, na sred bel den bea Albanci? Dali ubijcite na Ajshe koja prodavala staro zhelezo se Albanci? Dali mnogu drugi ubijci po selata koi so sekira go ubivaat svojot komshija za edna kitka magdonos deka mu iskinal od niva? Ne ja opravduvam krvnata odmazda, no istovremeno ne go opravduvam ni stavot deka banditizmot e prisuten samo kaj albancite. BALKANCI SME! Izvinete za caps lock-ot, no mi dojde da se izderam. DA. Site narodi na e*aniov balkan go pravime toa. Krivo mi e koga 3 deca kje bidat izreshetani so AK47 vo internet kafe ni krivi ni duzhni, krivo mi e koga edna familija kje bide ladnokrvno ubiena na sred ulica, krivo mi e i za marko koj izgina na ploshtad na mladi godini. No, isto taka mi e krivo deka narodot saka toa da go gleda samo kako krv proleana od albanska raka. NE. Ima i makedonci ubijci koi za 1 kg brashno ubivaat. No nema da ni pomine denot ni na ednite ni na drugite ako ne se pcueme megju sebe. Nema da zaspieme navecer ako ne si se nareceme edni drugi so pogrdni zborovi. BALKANCI SME! Se izvinuvam povtorno, toa ni e na site nas vo krvta, kako shto ni e i krvnata odmazda.

Banditizam e i koga policaec kje me zastane mene na ulica i kje me maltretira samo poradi toa deka sum albanec, DA. Se ima deseno, vo drushtvo so makedonci i toa. No toa ne se spomenuva. Nema vrska, bilo pominalo, pogrdni zborovi se trpat. Banditizam e i da sega vekje ubieniot dobie 3-5 godini zatvor za prvoto ubistvo. Banditizam i revanshizmot. Drzavata ni e banditska. Site na nekoja mera sme banditi. BALKANCI SME! Takvi sme. Sega shto? Kje sedime i kje se pcueme edni so drugi? Ne nie sme krivi, ne Vie ste krivi?

Da se nadovrzam so Macedalien ...Da, navreden sum ako me nareces Albanec. Deka jas sum albanec. Da, na moj jazik toa e Shqiptar. No ne na tvojot jazik, na tvojot sum Albanec. Bi bilo korektno, ne mene, tuku sebesi da se pocituvash, i da go koristish tvojot jazik, i da me narecesh kako shto nalikuva. Izvini sto tebe (Macedalien) ti se obrakjam i zboruvam vo ednina, no ova go mislam za site, sto si imaat idea vo glavata deka so zborot "Albanec" kje navredat nekogo, deka samiot toj zbor znaci neshto grdo. Imam napishano vo drug post, deka i Grcija e Elada, no sepak gi vikate grci, a razlika, tie ne ve vikaat makedonci. Za zhal. Nie ve vikame maQedon, da, no toa e na moj jazik, koga zboruvam so albanci, na albanski jazik. Koga zboruvam so tebe, na makedonski jazik, jas te narekuvam makedonec, kako shto toa dolikuva. Bi bilo korektno i ti da go napravish istoto kon mene, kako albanec, a ne kako Albanec. Ushte ednash se izvinuvam shto zboruvam vo ednina iako mislam za site shto zborot Albanec go koristat samo za da navredat nekogo, namerno, za zhal. Se izivnuvam i deka so ovo del izlegov malce od temata, no sepak, igra golema uloga vo del od banditizmot.

Znam deka brojkata kje prokomentira na moevo napishano, pa eve ushte prethodno kje ti odgovoram. Idi leci se, ne mi se pravi golem patriota, a mi solish pamet za nekoj si bugarski car. Ili si bugarin, ili si makedonec, izjasni se, pa da znaeme na shto sme. Ako si makedonec, nema shto ti da se gordeesh so bugarite, i bugarskite carevi, deka sepak bugarite se tie shto prodavaat leb po makedonski prodavnici so makedonsko zname, a za zhal, natpis Republika Bugarija. Albancite kolku i da imaat napreveno loshi raboti za drzhavava, koi shto gi priznavam, a ne mora da znaci deka gi podrzuvam, Albancite edno neshto nemaat napreveno, a toa e da ve degradiraat na nacionalno nivo, da vi pljukaat po zname, kultura, i historija. Epa brojko, DA ZIVEE BUGARSKIOT CAR! taka e?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom