Jakov
Тато
- Член од
- 24 јули 2005
- Мислења
- 2.360
- Поени од реакции
- 58
Malboro e vo pravo. Муабетов му е на место. Ме боли и сега ме болеше и тогаш и за едните и за другите. И Малборо утре задутре некоја будала ако го отепа не дај Боже ќе ме боли. И за пресудата кога слушнав дека добил само 2.5 години и јас срипав и викнав зарем е можно таква нерелна казна да му се даде.Marlboro напиша:Izgleda ve boli a i toa mnogu aaa ?
Epa i pred 4 meseci nas ne bolese koga go ubi moj vrsnik bez nikakov golem motiv...plus na 3,5 godini osuden( smesno) ..pravosudata ne bila pravosilna... ...
Sve se vraka sve se plaka........Sto ke praes duplo ke ti vrakaat.
Не станува овде збор дали треба да се поддржи Око за Око или не. Ако роднините осеќаат така така и нека сторат.
Крвната освета на Балканите ја имало кај многу не само на запад од нас. Е сега кај некој останала кај некој не.
Мене еднио што ме револтира е нешто друго. Крвната освета иако е злостор/убиство е чин кој во себе има (малку е глупо за убиство да се каже тоа ама ај) и витештво и образ.
Незнам колкумина ја имаат гледано онаа славна српска(од 1970 година) докумнетарна емисија за две албански семејства на Косово. Неколку години типот живееше само во својот двор зошто пред врата го чекаа соседите да го отепаат заради крвна освета. И сите тие години иако имаа прилика никогаш не му поставија заседа/не го опнаа ноќе или од далеку. Седеа и го чекаа со коментар „Кај и да е ќе излезе“.
Плаќањето убијци кои де факто не се осветуваат за крвта, него пролеваат крв за пари не срам за семејствотот кое ѓомити крвно се осветило. Албанците ценат беса, образ и се по ред, незнам колку образ има кај оној кој ПОРАЧАЛ и ПЛАТИЛ други да направат крвна освета во негово име.
Само овде незнам како размислува Малборо инаку за се останато пак повторувам, навистина ме боли.
На прашањето од Бобан да беше ова во Израел.
Немаше да се деси ништо освен што полицијата и судовите ќе реагираа според тамошните закони.
Да беа во Израел протестите кои секој ден се радикализираат и од тие протести да се случи не дај боже убиство, бомба или нешто слично е тогаш ќе играа багерите.