I
IBIZA SOUND
Гостин
ima kolku tolku vistina vo ova sho go kazuvala baba vangja
Како на пример....?ima kolku tolku vistina vo ova sho go kazuvala baba vangja
Како генетски не ти ја пренесила тебе моќта за предвидувањеЕ сега, од каде ми се овие информации и од каде сум толку сигурен?
Сигурен сум во тоа 100% бидејќи информациите се од моите баба и дедо кои неретко оделе кај неа во храмот да и помагаат, бидејќи таа барала да има со неа некој близок затоа што таа беше под постојан надзор од Бугарската полиција, и живееше во еден вид затвор бидејќи била „државно богатство“.
Сигурно се прашувате зошто близок, е сега вака, Баба Ванѓа, онаа за која што зборуваме е тетка на мојата баба, значи сестра на мојата прабаба. Ако на некој му е веродостојно тоа што го велам може во некој нареден пост да ви приложам и родословно стебло за семејството на Баба Ванѓа, каде секако ќе ме има и мене .
Целта на ова поопширно објаснување ми беше да ви кажем дека грешите со празните коментри во стил на Бугарката Ванѓа, или глупачката Ванѓа... како прво таа не е Бугарка туку Македонка и како второ никој не е виновен што на нејзино име се лепат предвидувања кои секако не се случиле за некој да си го направи поинтересен денот и да добие повќе одговори на својата дискусија.
Поздрав до сите...
Да ја затворам темаваИ? до каде е работава со трета светска ??? ке ја има или ја нема.. шо чекаат кореанциве??
па помина рокот за 3 светска војна.. ај у секој случај остај ја уше година дена да не има некоја утка у пресметувањаДа ја затворам темава
Има и нешто друго ,дали сега ке знаехме за Ванга ако си беше останала во Струмица или па беше во Беломорието...И? до каде е работава со трета светска ??? ке ја има или ја нема.. шо чекаат кореанциве??
тоа може да е чиста коинциденција немора да значи дека има некоја поврзаност...Има и нешто друго ,дали сега ке знаехме за Ванга ако си беше останала во Струмица или па беше во Беломорието...
Албанците си имат Тереза,ние Ванга ...другите на Балканите си немат никоj ...само во книгите си имат такви луге ,но никоj от нас не ги е виждал.
Интересно е исто зошто Ванга и Тереза са родени во Македониja со една година разлика 1911 /1910 и умират горе-долу во исто време 1996/1997...