Баба Ванѓа предвидела трета светска војна во 2010

Статус
Затворена за нови мислења.

login.php

404 Error on index.php
Член од
5 јуни 2009
Мислења
696
Поени од реакции
28
ЛУГЕ! третата светска војна почна со бомбардирањето на Белград. кој е малку (повеке) запознаен со темата ке знае. и да,нострадамус бил во право!
Да и јас се согласувам со ова америка веќе ја има почнато третата светска воња само прашањето е на време....
А за ностердамус или баба ванѓа не в ерувам во вакви работи...

DonRistovski

Peace Disturber
Член од
1 септември 2009
Мислења
3.566
Поени од реакции
4.540
Пола и повеќе предвидувања се од нострадамус...али за третата светска војна не верувам баш...останува само да почекаме и да видеме што ќе се деси :toe:

KL0$AR

I SEE DEAD PEOPLE
Член од
8 јануари 2008
Мислења
343
Поени од реакции
9
Да и јас се согласувам со ова америка веќе ја има почнато третата светска воња само прашањето е на време....
јас шо јадам гомна :icon_lol:! само на дечките шо постирале пшосле мене ми е мн.досадно да им објаснувам,затоа шо се влезени у филм-пушки и пиштоли

S

smart ass

Гостин
ajde be vo vtora svetska vojna ucestvuvaaa 60setina drzavi ne slapajte pls

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
Маркус, ти реков извор е потребен! Име на книгата и автор! Дали Баба Ванѓа има воопшто нешто напишано во таа книга во прво лице или се тоа прераскажувања?

Дали тој роднина бил овластен од неа да ја издаде таа книга? Колку е се тоа веродостојно?

Засега имаме НУЛА информации и многу шпекулации!
Ванѓа - Красимира Стојанова - нејзина внука и моја тетка... имаш там се објаснено !

Абе тоа било предалеку и помоќно за да го предвиде. :pos:

Инаку малку ме заинтересира тоа некој го пиша за хитлер. Ај кажете ми стварно кај живеела женава. Пошто ми дојде малку чудно со она политичари и некој фацки што биле па ја посетиле. Од Македонија била или? Пошто во Македонија освен пресент тајм сеа со овие лижигз шо си имаме или некои стварно што ни се пријатели од државиве па да правиме иди ваму иди таму не сум чул никаде Хитлер да дојде у Мк за некоја баба да ја прашува. Воопѓто не сум слушнал да дојде во близина до Македонија. Или бабава живеела некаде на друго место?
Бабата е родена македонка, татко и живејал во Струмица и се преселиле во Ново Село, таа е родена во Ново Село и живеела тука, како мала ја изгубила својата мајка и морала да се грижи за својот помал брат и помала сестра, видот го изгубила од голема ветрушка, ја фатило големо невреме додека отишла да наполни вода надвор од селото, очите и биле наполнени со песок... го изгубила видот и татко и барал лек за тоа, ја испратил во дом за слепци во бугарија, таму го сретнала и својот иден маж па затоа после 20тата година живее во бугарија и таму умира... позната е во целиот свет. се што е кажала се било точно! прочитајте ја книгата. Била моја прабаба, од моите корени, од мојата куќа...

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
zantosev следното опуштање, и навреда ќе ти биде и последно на тема, посебно ако е исто како што беше ова кое ти го избришав :smir:

TheGeneral

Арогантно копиле
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.212
Поени од реакции
583
А оти мене ова ми личи на предвидуваењата на Нострадамус... Баба Ванѓа во книгата, напишана од член на нејзината потесна фамилија, вели дека не смее да каже што ке се случува во иднината. Само рекла дека во скоро време ке се дознае се` што го интересира човекот и повеќе детаљи не дала. Нострадамус давал години и периоди. Се што правела Баба Вањѓа било помош за нејзините сограѓани. Не се ни трудела да каже што ке се дешава со Светот.:smir:
Точно е ! тва шо го пиша по години, по редослед, не е од неа... она не ги предвидувала работите до крајо на свето, не смејала. Помагала на човеците ного и се шо има кажано таа неможела да смене. Ја знајала и точната дата на смртта на нејзинио брат и на самата нејзина смрт, ама неможела ништо да направе. има изјава дека се шо каже она не може да се смене, макар да е после 100год.

zantosev следното опуштање, и навреда ќе ти биде и последно на тема, посебно ако е исто како што беше ова кое ти го избришав :smir:
Oк, извини. Не га бех видел темата и саа коо ги читам сите страни од почетоко ного се нервирам. Баба Ванѓа е од моите корени и се шо е кажала е било точно. Ме нервират шо говорат без врска. Барем да имат почит кон почината жена, немора да и веруват. Тај шо га измислил темата, нема попаметна работа, треба да се смене само у Баба Ванѓа и да пишат работи шо се точни а не да отварат тема без врска. И 80% од постовите се без врска, навреди, "смешки", секој гледа да се направе интересен на свој начин... Биле се затварани ного подобри теми, зашо не га затвореш таа коо у неа 80-90% е глупост ! поздрав и извини, стварно ме иритират.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.360
Поени од реакции
30.754
ту бе таман визите ќе ни ги извадат и одма светска војна....

Член од
2 ноември 2008
Мислења
5.335
Поени од реакции
1.782
Хехе..во ова ако верувате............... јас не верувам во оваа и мислам дека никогаш нема да има војни или па да се сруши земјата...:nenene:

golem brat

dojdov vidov pobediv
Член од
23 февруари 2009
Мислења
417
Поени од реакции
20
treteata svetska vojna e pocnata uste od 2001 godina so teroristickite napadi vrz sad, " 3 svetska vojna, SAd sojuznicite protiv globalniot terorizam," . no koga ke pocne vistinskiot boj? ne znaeeme , svetot odi kon toa se naoruzuva i podgotvuva za poslednata vojna

Член од
8 јануари 2009
Мислења
169
Поени од реакции
8
Баба Ванѓа била болна од параноидна шизофренија., и тука нема никакви дилеми, за тие што и е јасна работата.
Неколку пати таа кажува како и се гледат некакви суштества, прашана дали можеби тоа се вонземјани, таа кажува да, тоа се. Потоа, кажува како ги слуша како разговараат меѓу себе, како коментираат за неа и за светот, и како и кажуваат што да прави и да каже. Друг симптом за болеста е и анксиозноста што понекогаш ја има покажувано према некои луѓе, како на пример да ги избрка без причина, да и се развика и слично.

Инаку на прашањето, дали Бугарија ќе биде пак со Македонија една целина?
Таа одговара "Това което е било заедно, пак ште б'де заедно".
Това означава ли да?
- Таа вика: Да

tete

серанова
Член од
14 септември 2009
Мислења
124
Поени од реакции
5
Hahaha kako ne gluposti:pos2:koja 3 svetska vojna be gluposti:pos2:

OrrCee

Сто посто проценти :)
Член од
8 јуни 2008
Мислења
1.524
Поени од реакции
23
баба вангја нека шета патки...шо се глупира јас не знам...цццц каква сеЉачка

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Тоа што го пишуваше со наведените години го имаше на motika.com.mk пред 4 години но беше за Нострадамус.

Ванѓа никогаш не го предвидела ова.

Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.034
Има еден момент кој ме „вади од памет“: „Таа зборувала и за иднината иако не сакала.“

Или сакаш или не сакаш! Демегогии ќе ми продаваат!
Што е најтрагично, секоја ваква приказна ти наметнува некаков немир и зборовите несвесно се врежуваат некаде во сивите ќелии. Па кој примерок со макар трага на благородност, остава ваков аманет?

Браво, многу ја бивало, Хитлер успеала да го растревожи! Крајно благородно!

Јас тука гледам само желба да се достигне големината на легендата на Нострадамус без посебен осврт кон добробит на духот на постоечкото човештво.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom