БУГАРСКА УЦЕНА

Член од
10 февруари 2008
Мислења
17
Поени од реакции
1
Baj Ganjo-konzulot vo Bitola pokazuva takva drskost bidejki so onie sto sedat vo "kockite"pokraj Vardar e od ist soj.Pedigre isto,targeti isti i taka se si minuva,mal otpor ovde-onde i duri ti tekne-ti go spopikale.Ajde neka pobaraat nasite diplomati vo Sofija na grobot na Jane Sandanski na Rozen da se stavi natpis i na makedonski jazik pa ke vidime kakva gurultija ke se krene vo nivnite mediumi,vo vladata,parlamentot...Sto kazaa na ovaa strasna provokacija i politicko reketiranje nasite"posveteni reformatori"?Kazaa-edno golemo NISTO!!!

marcus

струмички модератор
Член од
5 јули 2006
Мислења
5.378
Поени од реакции
131
Get used to it... Во Македонија мозоците на масата се толку многу испрани што веќе не може да се направи апсолутно ништо. Не знам дали е тоа само од медиумите, но не е ни битно. Жалосно е, во секој случај. А ти го имаш приметено и преку форум...:)
Секогаш Бугарите ќе се „покриви“ од другите за нијанса и секогаш ќе се отвараат вакви полуретардирани теми од луѓе кои не се потрудиле ни да проверат колку и дали е основано плукањето. На ТВ кај нас се зборуваат толку бесмислени работи кои не би се потрудила ни да ги слушам, а не пак да дискутирам за нив по форуми, но - секој со својот ум...!
Ме интересира да ли знаеш што слават Бугарите на 03.03...
За мене не е воопшто важно дали некој побарал пари или работата е тоа што дозволуваме на сопствена територија да се слави еден од најсрамните преседани на Балканот..
Чисто да те потсетам..
Со договорот потпишан на 03.03.1878 во Сан Стефано, се воспоставила Санстефанска Бугарија како независна држава..за нив национален празник за ослободување...за нас ропоство..и као сега тоа треба ние да го финансираме па макар и со донации биле тие да се во ред или не...Кој кому овде пере мозок...?!?!?Не е темава полуретардирана туку ние..оддамна требаше да им ставиме крај на овие работи..ама мене пак нешто ме асоцира на јавање и векови..

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.176
Поени од реакции
4.133
Инаку да бидиме попрецизни татариве слават нешто што во пракса никогаш не се остварило.:pos2:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.021
Поени од реакции
5.635
Тие немаат ништо што да слават, сопствена немаат па мора или да си измислуваат(како санстефански:tapp:пуст нивни сон) или да ги копираат од нас, ништо друго!

Член од
1 февруари 2006
Мислења
380
Поени од реакции
17
glej go ti tatarov sto poraki mi pusta:

teran
Почетник

Регистриран: Mar 2008
Мислења: 0
10k
abe mangovci razbrahte li sega kolko sa "makedoncite" v bulgarska vardarska makedonia ? vsicko na vsicko 10000 coveka.tova e 10k? 60 godini primitivna propaganda palnene na glavite s glyposti za sastestvyvaneto na nekakva si "makedonska nacia' i rezulata e edno golemo Nisto!!!
Ne moje da saberete edin faiton hora da zastitat izmislenoto vi ime.da vi eba v prostite enicarski glavi be lainari s posrani gasti!

P.S. ste mi dadesh li adresa na maika ti az ste ia bed over neia pred tebe.obestavam ti da ti se rodiat bratceta ymni bulgarceta ne enicari-pomiari s posrani gasti kato tebe.

e pa izrodu eden...imas adresa kade da me najdes ....
ako ne mozes kazi adresa ja ke te posetam
sve ti ibam tatarsko

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
И куроглаваров да го земе!
Може и јас да дојдам на гости кога ќе те посетат?
Ќе земам и кафенце.....за нив:vozbud::helou:

Член од
9 март 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
220
За мене не е воопшто важно дали некој побарал пари или работата е тоа што дозволуваме на сопствена територија да се слави еден од најсрамните преседани на Балканот..
Чисто да те потсетам..
Со договорот потпишан на 03.03.1878 во Сан Стефано, се воспоставила Санстефанска Бугарија како независна држава..за нив национален празник за ослободување...за нас ропоство..и као сега тоа треба ние да го финансираме па макар и со донации биле тие да се во ред или не...Кој кому овде пере мозок...?!?!?Не е темава полуретардирана туку ние..оддамна требаше да им ставиме крај на овие работи..ама мене пак нешто ме асоцира на јавање и векови..
За какво робство говориш, нима като останахте в пределите на Османската империја се освободихте от робството? Че тогава за какво беше Илинден, за какво се бореха Гоце и Даме?
А и не забравјај че Санстефанска Б'лгарија не е измислена в Сан Стефано. В голјама степен тја се припокрива с Б'лгарската екзархија и с плановете за б'лгарска д'ржава на Цариградската конференција.
А ние го славим освобождението, заштото това е зав'ршека на един трагичен период в нашата историја и е резултат от борбата на много поколенија б'лгари за свобода. Много по-достојно е да празнуваш постигането на национална свобода, отколкото да славиш дејността на комунистите!

Член од
22 февруари 2008
Мислења
1.647
Поени од реакции
45
glej go ti tatarov sto poraki mi pusta:

teran
Почетник

Регистриран: Mar 2008
Мислења: 0
10k
abe mangovci razbrahte li sega kolko sa "makedoncite" v bulgarska vardarska makedonia ? vsicko na vsicko 10000 coveka.tova e 10k? 60 godini primitivna propaganda palnene na glavite s glyposti za sastestvyvaneto na nekakva si "makedonska nacia' i rezulata e edno golemo Nisto!!!
Ne moje da saberete edin faiton hora da zastitat izmislenoto vi ime.da vi eba v prostite enicarski glavi be lainari s posrani gasti!

P.S. ste mi dadesh li adresa na maika ti az ste ia bed over neia pred tebe.obestavam ti da ti se rodiat bratceta ymni bulgarceta ne enicari-pomiari s posrani gasti kato tebe.

e pa izrodu eden...imas adresa kade da me najdes ....
ako ne mozes kazi adresa ja ke te posetam
sve ti ibam tatarsko
Оваа амеба се потпишува и како teres, ќе отќења нешто и оп офлајн...Јунак тој на мајка:uvo:

Член од
14 јули 2005
Мислења
1.428
Поени од реакции
43
Мировниот договор во Сан Стефано е исто што и резолуцијата на 1244 на ООН за Косово, или “договорот за прекин на непријателствата“ меѓу Бучковски и Ахмети од 5.јули 2001.

Кога НАТО/ЕУ ќе процени дека не може со директна воена сила да издејствува победа врз источните противници, нуди привремен “мировен договор“ во кој става оптичка илузија дека територијата за која се војува е формално под управа на источните противници. ако се доволно слепи да потпишат - а обично се - подоцна, територијата им се одзема на друг начин.

Од илузијата на мировниот договор во Сан Стефано, бугарите си имаат изградено национална митологија која, слично како и српската, е извор на перманентна фрустрираност и самосаботажа.

Кај нас пак, фактите за Сан Стефано ни се претставуваат исклучиво преку посматрање на бугарската митологија низ српски очила. До толкава мера извртени што реалноста не ни може да се види.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
15.021
Поени од реакции
5.635
И куроглаваров да го земе!
Може и јас да дојдам на гости кога ќе те посетат?
Ќе земам и кафенце.....за нив:vozbud::helou:
И ќе му се измочаме во кафето ок?И мене да ме викните...:vozbud::vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom