БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
Da jivee Makedonija !!
Da jivee makedonskiot Balkan !!
Da jivee makedonska Europa!!!
Da jivee makedonskiot Svet!!
Da jivee makedonskata Galaktika!!

Ete i vo MIkrosam izobretia neviedena vselenska tehnologia

Da jivee makedonskata Vselena !!

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
Da jivee Makedonija !!

Не јади трици. Трети март ви е национален празник.

И смирете тонус.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
След навредуването доjдоха и заканите?
Абре и по ПП ти кажав, немат закани, грешно читаш.
Достате со личното по темава.

Немат да ојт во канта, туку ќе ве банирам и бришам, а таа ќе стојт.
Последна опомена. Ете, и закана имат сега.

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Е што тресеш зелени тогаш за жолта раса?:toe: БГ е мешавина на ного народи. И секои дека е доагал овде, она се е однесувала како маика. Давала е земjа, куки, права како на сите.
Еве на македонските бежанци им е дала сичко дека го имат другите во БГ.
На ерменците исто во време на геноцидот на турците врз нив. И как нема да си дадеш крвта за таа маика. Как ке апеш раката дека ти е давала леб кога си умирал од глад?
Овде живеат траки, мизи, словени, бугари, турци, бежанци од егеиско, ерменци. И сите се викаме б'лгари. Не се фаштаме само за едни како вас. Балканот е омешан. Нема чиста нациа.

Davala ama i barala...
Ni pomalku ni poveke otkazuvanje od etnickata pripadnost...
Ne gi zaboravaj lugeto koi koskite gi ostavija vo zatorite na tvojata prekrasna drzava samo zatoa sto bile Makedonci a takvi sakale i ostatokot od zivotot da go pominat...
E sega pretrpostavuvam deka na tvoite predci ne im bilo tesko da ja ispeat "jas sum malo B`lgarce" a so toa da gi uzivat site blagodeti na Bugarskata drzava...
Bisere , Bisere ta ne sme nie od mars padnati be druze , da ni prodavas ovde evtini prikaski...Za sreka seuste ziveta Makedonci koi ja preziveale torturata na Bugarskata drzava, ako te interesira druze , raspitaj se sigurno vo tvojot kraj ke najdes covek, koj ke ti ja raskaze vistinata...

Prasanje e samo kolku i dali voopsto sakas da ja doznaes...

Da jivee Makedonija !!

Da ziveeee..

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111

Сос нас е потполовник Дрангов!
Прочути македонски влав влав влав.
И тој с леволвер вов раката
кумандваше -
Напред на нож на нож на нож!

Гордеј се мајко Македонијо! :tapp:

Soreno

Big Brother
Член од
14 јануари 2009
Мислења
530
Поени од реакции
19
ako te interesira druze , raspitaj se sigurno vo tvojot kraj ke najdes covek, koj ke ti ja raskaze vistinata...

Tova e edin mnogo mudor sovet..
Se nadevam deka i ti odich i prashash nekoi koi moje da ti ja kaje vistinata..:)
daje ne e nujno da prashash-ako idesh vo crkvite krai Ohrid so iztritite nadpisi i freski so izbodeni ochi-isto moje da ja najdesh :)

Du

Член од
26 октомври 2008
Мислења
176
Поени од реакции
4
ГАФ ИЛИ УРИВАЊЕ НА МАКЕДОНСКАТА ИСТОРИЈА?

БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

Aгенцијата Фокус или направи гаф или уште еден обид за минирање на македонската историја?

Оваа најпосетена новинска агенција секоја недела во соработка со бугарското Министерство за одбрана и Музејот за воена историја на Бугарија на читателите им претставува бугарски воени знамиња од историското минато.

Во ова издание како што велат тие го преставуваа военото знаме под кое се бореле Бугарите од т.н. Скопска дружина во Македонско-одринскиот одред во 1912 година.

Во текстот стои: чест ни е да го претставиме ова знаме под кое се бореле илјадници Бугари, за слобода и обединување на Бугарија.

Она што е контрадикторно и збунувачки е текстот што е испишан на знамето.

На него со златни букви стои “Боже чувај ја Македонија“.

Нелогичноста е што ако под ова знаме, како што тврди Фокус, се бореле илјадници Бугари, зошто слоганот не е Боже чувај ја Бугарија?

Нашиот источен сосед кој во континуитет го негира македонскиот народ, со објавувањето на ова знаме всушност го докажува спротивното.

Или војниците биле всушност насилно мобилизирани Македонци или бугарското Министертсво за одбрана, кое е извор на оваа информација, создава свесни тензии за да се покаже Македонија како тензична држава чиј влез во ЕУ зависи од добрата волја на Бугарија.

http://sitel.com.mk/?ItemID=F999A84C4EB1944F951BFABC929797A5
Двете страни на знамето:

Во текстот на Агенциjа Фокус пишува дека знамето било сошиено во 1905 година од членови на македонското друштво на градот Лом. Изгледа Сител мора да биде поточна во своите информации. Уште податоци за знамињата на Македонско-одринското ополчение во составот на бугарската армиjа во 1912-1913 години можете да наjдете овде.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Davala ama i barala...
Ni pomalku ni poveke otkazuvanje od etnickata pripadnost...
Ne gi zaboravaj lugeto koi koskite gi ostavija vo zatorite na tvojata prekrasna drzava samo zatoa sto bile Makedonci a takvi sakale i ostatokot od zivotot da go pominat...
E sega pretrpostavuvam deka na tvoite predci ne im bilo tesko da ja ispeat "jas sum malo B`lgarce" a so toa da gi uzivat site blagodeti na Bugarskata drzava...
Bisere , Bisere ta ne sme nie od mars padnati be druze , da ni prodavas ovde evtini prikaski...Za sreka seuste ziveta Makedonci koi ja preziveale torturata na Bugarskata drzava, ako te interesira druze , raspitaj se sigurno vo tvojot kraj ke najdes covek, koj ke ti ja raskaze vistinata...

Da ziveeee..
Друже, ас сум човек на години. Дедо и баба ми са бежанци. половината село от дека сум са бежанци. Оште си викаме бежанци и староселци, ама вака е останало. Па сам говорил со ного дедовци и имам слупано ного. ОТ Кукуш, Горнио порои, Драма, Серес, Бутково са били. И знам како стојат работите. Имало е неколко луге дека са били во затворо. Ама не за това.
Така тие бежанци на мен са ми говорили едно. Со нивните разкази сам пораснал. А на тебе шо ти са говорили по тв е друго

Du, аj на бас дека ке бидеш избришан или корегиран

Член од
6 април 2007
Мислења
1.095
Поени од реакции
443
Интересна работа,ако нема тема за Татарите нема ни еден Татар да се појави а се отвори тема веднаш некој од дежурните кодоши го имформира штабот и сите се конектирате и какате по форумот ко да е ваш.
Ма многу теми има за источните соседи стартирани од наши Македонци, форумот е преплавен со нив. Што мислиш ти, што е работата со таа фиксациjа?

Кој сака нека си аплицира за БГ пасош,барем ке се иселат сељаците од Македониа...:baeh:
Мислиш млади и образовани Македонци? Инаку мерси за дозволата. Оште утре ште ида да се приjава за броjче. Днеска вече има гољама опашка пред министерство :smir:

Член од
7 март 2009
Мислења
247
Поени од реакции
32
Ма многу теми има за источните соседи стартирани од наши Македонци, форумот е преплавен со нив. Што мислиш ти, што е работата со таа фиксациjа?

Нашата фиксација?:pos2::tapp:

Прво преиспитај се на чиј форум си дошол за да шириш пропаганда, па преиспитај се зошто го правиш тоа и потоа кажи ни кој има фиксација?:toe:

А ако има фиксација на наша страна тогаш тоа е затоа што си го браниме идентитетот и тоа на наш форум!! Ти што браниш тука?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Нашата фиксација?:pos2::tapp:

Прво преиспитај се на чиј форум си дошол за да шириш пропаганда, па преиспитај се зошто го правиш тоа и потоа кажи ни кој има фиксација?:toe:

А ако има фиксација на наша страна тогаш тоа е затоа што си го браниме идентитетот и тоа на наш форум!! Ти што браниш тука?
Немој бе така.....сакаат да не вратат на правиот пат:pos2:

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583

Мислиш млади и образовани Македонци? Инаку мерси за дозволата. Оште утре ште ида да се приjава за броjче. Днеска вече има гољама опашка пред министерство :smir:
Прво за темите да ти одговорам,ги отвараме за да плукаме по вас и вашата демократија ако воопшто има такво нешто кај вас.Цел живот некому му го дудлате,прво тоа беше СССР а сега ЕУ!

Што се однесува до тоа кој има пасош јас ќе ти кажам: Ниеден образован Македонец нема БГ пасош,ако го сметаш Љупчо војвода за образован да ти кажам дека тој своето образование го стекнал во едно Скопско село со име Бардовци...
Младите имаат пасоши и ги користат за да одат на печалба во Франкфуртскиот или Виенскиот парк да продаваат брашно,го земаат шоферите за да можат без визи да ги минат границите и дојди кај нас во Струмичко и прошетај се по селата и ќе видиш многу кршови на БГ регистрации,епа ти види сега со кои кршови ја представувавте Европа кај нас...
Уште треба ли?

Друже, ас сум човек на години. Дедо и баба ми са бежанци. половината село от дека сум са бежанци.
Исто сум и јас во години,ВОНЕ е така во години и ние си го браниме своето...
Ти ако си бежанец тогаш ти си Македонец а сега пак да не се навраќаме во историјата од кај бегале тие луѓе и која стока ги избркала туку да земеш и да си ги бараш твоите права во Бугарија,ти си малцинство и имаш некои права само ако има кај вас закон а во Бугарија да има закон не ми се верува,таму е сеуште законот на посилниот! :tapp:

Член од
18 март 2009
Мислења
375
Поени од реакции
7
Значи не се согласуваш со ретардираната фалсификувана пропагаторска бугарска историја?

И си разговарал ти со некој професор твој по историја, зошто толку плитки заклучоци има во историјата шо ти ја предавал?
Хахахаха плитки заклучоци ?!? А дали не си се запрашал дека цел свет jа признава нашата историja и дека каде и да отвориш ке видиш иститите работи кои ги учиме ние ? Има спорни моменти и они са основно во периода 600-800 година, зашто нема достатачно додатоци, оттам на там сичко е jасно зашто нашата историjа во големиот си дел е правена на база на това што са писали византиици, араби и прочие за нас, туку е малце смешно да кажеш дека блгарската историjа се основова на плитки заклучоци, кога можеш да чуеш и такви нешта за вашава :

Kajgana Shop

На врв Bottom