БУГАРИТЕ СЕ БОРЕЛЕ ЗА БУГАРИЈА ПОД СЛОГАН “БОЖЕ ЧУВАЈ ЈА МАКЕДОНИЈА”

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Клин клин избива.Ти ке кажеш на хората как да се чувствуват?
Можеш да ми кажеш кое е лагата?

Јас ќе ти кажам која е лагата, бугарите се турко-монголи значи жута раса на народ, азијати, а 70 % од денешните жители на бугарија се белокожи луѓе и не можат да бидат значи азијати ил ибугари. Ете тоа е најголермата лага кога некој ќе рече дека е бугар.

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
Абре уште се баратите? Зарем не знаеме што и како стоеле работите.
Сигурно нема да пишува на друг јазик во Бугарската војска, нели?
Инаку добра комбинација на бои... иста како и оваа денес. ;)

Член од
20 декември 2008
Мислења
1.193
Поени од реакции
75
“Бугар“ - на балканот никогаш не бил термин кој означувал етничка припадност.
Сега тоа е политички термин кој означува нација - од името на државата. Порано претставувал конфесионална припадност.

А пред тоа... племенска припадност... кон... татарските орди.

Меѓутоа Болгар под Урал накај Кавказ означувал етничка припадност.

Имам еден прилично дебел и подолг клин за вас, па повелете, набивајте се:

Македонската емиграција!

Samo veti deka nema da mi gi bri[e[ postovite i kje ti go vidime klinot.

Preeska napishav deka Donna Panayotova i Blagovest Kasseff se Bugari. Sega kje se vratam na istorija i ako mi go nema postot, znachi ne ti e mnogu debel klinot. Ako si se tamu Donna i Kasseff, mozhe i debel klin da izleze.

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Јас ќе ти кажам која е лагата, бугарите се турко-монголи значи жута раса на народ, азијати, а 70 % од денешните жители на бугарија се белокожи луѓе и не можат да бидат значи азијати ил ибугари. Ете тоа е најголермата лага кога некој ќе рече дека е бугар.
Со вакво школо и наука и историа фабрикувана во jугославиа и МАНУ дека никои друг освен вас не га знае толко. Ела ме виж дали ми са дрпнати очите.:toe:

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Samo veti deka nema da mi gi bri[e[ postovite i kje ti go vidime klinot.

Preeska napishav deka Donna Panayotova i Blagovest Kasseff se Bugari. Sega kje se vratam na istorija i ako mi go nema postot, znachi ne ti e mnogu debel klinot. Ako si se tamu Donna i Kasseff, mozhe i debel klin da izleze.
Пиши бе момиче, што ти лежи на срце, ја сум тука да те обдарам со сите дарои.

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Со вакво школо и наука и историа фабрикувана во jугославиа и МАНУ дека никои друг освен вас не га знае толко. Ела ме виж дали ми са дрпнати очите.:toe:

Абе цела историја на европа е фалсификат која го измислија доселувањето на словените и со тоа направија неколку вештачк идржави на балканот как оалбанија, бугарија, и грција. Жителите на денешна бугарија се по потекло тракијци и мизи који народ бил составен дел од војската на александар македонски значи биле словени. Мала група на турко-монголи дошла и се измешала со нив и сега некој ќе м икаже дека постои бугар како националност, тоа е најголемата лага и фалсификувана историја.

Член од
29 август 2008
Мислења
149
Поени од реакции
5
Braking news: 3 млн. бугари се од жута раса. Што чекаш уште? Пушти ja таа вест во BBC, CNN, Reuters. Голема пара ке падне!:pos2::pos2::pos2:

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Braking news: 3 млн. бугари се од жута раса. Што чекаш уште? Пушти ja таа вест во BBC, CNN, Reuters. Голема пара ке падне!:pos2::pos2::pos2:

Што се смееш пред време, ги заборави дека во бугарија има турци, има ѓупци, има и други националнсоти, само бугари нема затоа што тоа е измислена политичка нација.

AtoM-AnT

Dexter
Член од
3 септември 2008
Мислења
4.530
Поени од реакции
583
Кога беше Бај Тошо на власт не смеевте да кажете ни дека сте Бугари а сега скокате како пауни.
А да те прашам месшто,од каде кај вас толку Турци се намножија,како да имате нешто заедничко,историја,сродство...

Член од
4 септември 2008
Мислења
951
Поени од реакции
18
Абе цела историја на европа е фалсификат која го измислија доселувањето на словените и со тоа направија неколку вештачк идржави на балканот как оалбанија, бугарија, и грција. Жителите на денешна бугарија се по потекло тракијци и мизи који народ бил составен дел од војската на александар македонски значи биле словени. Мала група на турко-монголи дошла и се измешала со нив и сега некој ќе м икаже дека постои бугар како националност, тоа е најголемата лага и фалсификувана историја.
Е што тресеш зелени тогаш за жолта раса?:toe: БГ е мешавина на ного народи. И секои дека е доагал овде, она се е однесувала како маика. Давала е земjа, куки, права како на сите.
Еве на македонските бежанци им е дала сичко дека го имат другите во БГ.
На ерменците исто во време на геноцидот на турците врз нив. И как нема да си дадеш крвта за таа маика. Как ке апеш раката дека ти е давала леб кога си умирал од глад?
Овде живеат траки, мизи, словени, бугари, турци, бежанци од егеиско, ерменци. И сите се викаме б'лгари. Не се фаштаме само за едни како вас. Балканот е омешан. Нема чиста нациа.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Кога беше Бај Тошо на власт не смеевте да кажете ни дека сте Бугари а сега скокате како пауни.
А да те прашам месшто,од каде кај вас толку Турци се намножија,како да имате нешто заедничко,историја,сродство...
Да не ги набркаа преку 1.5 милион турци 1989 денес бугарите ќе беа малцинство.:vozbud:

Гоч

33 1/3 rpm
Член од
17 мај 2009
Мислења
1.417
Поени од реакции
47
Овде живеат траки, мизи, словени, бугари, турци, бежанци од егеиско, ерменци. И сите се викаме б'лгари. Не се фаштаме само за едни како вас. Балканот е омешан. Нема чиста нациа.
Хехе, душа не ти даде да пишеш и Македонци, а?

Член од
28 октомври 2005
Мислења
8.293
Поени од реакции
1.646
Е што тресеш зелени тогаш за жолта раса?:toe: БГ е мешавина на ного народи. И секои дека е доагал овде, она се е однесувала како маика. Давала е земjа, куки, права како на сите.
Еве на македонските бежанци им е дала сичко дека го имат другите во БГ.
На ерменците исто во време на геноцидот на турците врз нив. И как нема да си дадеш крвта за таа маика. Как ке апеш раката дека ти е давала леб кога си умирал од глад?

Да да само што вашата политика не прифаќа друга нација и сите мора да бидат бугари иако така не се осеќаат. Зашто е тоа така? Зашто одма ќе се распадне вештачката творевина бидејќи сите народи ќе се изјаснат дека не се осеќаат као што тврдите вие на пописите дека сите се бугари.

Kajgana Shop

На врв Bottom