А1 отиде во стечај

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 април 2010
Мислења
2.656
Поени од реакции
3.570
Фала курци. Тоа е таква лоша телевизија препуна со вести, реклами, лоши серии и филмови, курвински емисии од типот на Ексклузив (кои шо ги пратат само душбеци и неписмени) и сл. срања. Искрено мило ми е. (не дека нешо глеам македонски канали али...)
Затоа гледај си Сител....Таму нема ништо од ова што го наброја..

Член од
11 ноември 2009
Мислења
2.809
Поени од реакции
2.631
“одобренијата за користење на радиофреквенции по сила на закон престануваат да важат со престанок на важење на дозволата за вршење на радиодифузна дејност“. член 74 став 1 од Законот за електронски комуникации

Но СРД не ја одзеде дозволата ?

rossonerka

too good to be true
Член од
8 октомври 2007
Мислења
6.081
Поени од реакции
889
Морам да кажам кикс кој ми го раскажаа вчера.
На бумбар на сител тема А1 стечај се јавува некое бабче и почнува да збори за А1.
И вика ,,Што го окривувате Велија? Велија ова, Велија она, остајте го чоекот. А кај е Перо Наков? Него нигде го нема. Он ги земал парите. Зашто него не го окривувате него се Велија???"

Ќе се отрујам 2 дена се пукам од смеење, стомак ме боли :pos::pos:

Член од
13 август 2008
Мислења
1.145
Поени од реакции
893
Од македонскиве телевизии само А1 ја глеав.
Штета што повеќе ја нема.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Од македонскиве телевизии само А1 ја глеав.
Штета што повеќе ја нема.
Навистина штета. Посебно од кога престанаа да го пренесуваат Англиското првенство, само А1 гледав. Не знам што ќе ми недостига повеќе. Дали милозвучниот глас и фасцинантната појава на Борјан, дали новинарската суптилност на она створењето кое се одзвива на Ива, дали Турските серии.

Па кога ќе се присетам на секадеприсутното екпертско трио составено од Ѓунер Исмаил, Крајчевска и онаа третата најгрдата на цел свет, солзи ми идат по А1...

Ех да може некако и Сител да го затворат, нагло ќе се подигне просечниот коефициент на интелегенција во Македонија...

Член од
20 јануари 2009
Мислења
657
Поени од реакции
541
Ах, пораснав со а1 :( уште од ко ја пуштија во Битола, до последно ми беше омилена програма, ама ете до тука било пишано RIP A1:notworthy:

Член од
23 јули 2010
Мислења
163
Поени од реакции
85
Тука не е проблем спроведувањето на правда, проблемот е во спроведувањето на селективна правда:). Ако е Велија за во затвор, Ѕинго за каде е? Се додека за Ѕинго не биде покрената постапка ова е директен линч на еден медиум. А инаку јас си гледам Алфа, вестите на Сител и А1(беа) се перење на мозок :).

Член од
23 јануари 2009
Мислења
10.640
Поени од реакции
2.504
Од денес имаме монопол. Македонија е најрозевата земја во универзумов .... и пошироко! :)
Штета за луѓето кои беа изиграни... Поради каприците и криминалот на газдата, останаа без работно место. Да не бидам премногу суров... но оној кој се сити на туѓа несреќа, сам да ја почувствува :pipi:

И да, во септември лисјата ќе паднат на Сител, а Полат ќе игра на Канал 5.... Доказ за неспособноста за избор на квалитетна серија од страна на монополот. А1 може труеше во политичка смисла, но секогаш умееше да ја погоди серијата која народот ја сака!
:cuc::cuc:Тоа што го реков погоре.Гледаност на туѓа сметка.Беше и ќе остане бр 1 кај нас.

Б

Бат Елохим

Гостин
Уште Сител да ја затворат, па на раат ТВ да пуштиме... вака исто ми е. Фокс Крајм не менувам :cool:

Член од
7 октомври 2008
Мислења
6.055
Поени од реакции
6.443
Ми се оствари една голема желба згасна медиумот кој работеше против Македонија.
А оние што кукаат дека нема опозициски медиуми повелете гледајте Алфа, Телма телевизии кои се критички настроени кон владата но со „усул„ ... Тоа што го правеше А1 не беше нормално и беше надвор од сите новинарски етики и професионализам. А1 за жал се претвори во партиски говорник така да нема никаква основа да постои телевизијата особено не после изборите. Мислам дека со ова ќе им се осави малку можност на граѓаните на Македонија да земат малку воздух и малку пооптимистички да гледат кон иднината.
Од моите дома знам дека А1 ги фураше со негативна енергија и често влегувавме во конфликт поради нивната дезинформираност и песимизам.

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.643
:cuc::cuc:Тоа што го реков погоре.Гледаност на туѓа сметка.Беше и ќе остане бр 1 кај нас.
Дефинитивно број 1. Срамота е ова што се случува...
Се надевам ќе се случи некое чудо и ќе проработат повторно во истиот состав...
Колку се мзиерни Сител, цела програма ја поместија за еден саат, пошто ако порано им беше таква саатницата, нивните вести и серии немаше никој да ги гледа заради програмата на А1....
Сега кога ги исклучија, уште повеќе сваќам колку мизерни програми имале дсругите телевизии, дотогаш воопшто и не ги ни гледав...

T

Tetro

Гостин
Ќе ви се придружев во муабетот, ама гледам темата во подфорум "право" ставена, а одамна забегала во меѓупартиски препукувања, затоа ќе се воздржам и ќе апелирам да се изнајде решение за истата.

Ви благодарам за сите разбирања во врска со моето отсуство и апстинирање по тоа прашање (барем во овој пост звучам како политик).

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.053
Поени од реакции
74.643
Шутрак еден,пред да навредиш погледни се у огледало .. Спомнав ли ја негде дека ги бранам и Сител и Канал 5 и други.. ако должат нека ги затворат и нив.. а ти и натаму биди глуп и брани едни криминалци под изговор дека другите се на слобода. Многу е лесно да кажам ја сега јавно дека ти на мене ми должиш 1000 евра и да те направам криминалец,ама умре тоа време на кодоши и на жими мајка верување..денеска за се треба докази, на А1 и извадија црно на бело милиони затаени данок..кога ќе извадат и за други тогаш со радо срце и нив ќе ги колнам...а се додека нема докази и пријави... ФАК ОФФ
Всушност не извадија ништо црно на бело. Едниот ден викаат една сума, другиот ден друга сума, трет ден трета сума како долг итн...

Член од
8 јуни 2007
Мислења
6.102
Поени од реакции
12.199
Ајдеееееееееееееее конечно!!!!! Алелуја! Ај сеа да ги видам што ќе прават марионетките на Бранко. :D :D :D
Бујрум правата причина за затворањето. И нормално, скриените навивачки групи на Сител кои се кријат зад дебелата хипокризија која гласи „ам... данок не плаќаше“.
Не ја ставајте државата и народот во уста за се и сешто. Кажете си што е правата причина за мастурбирањето за распадот на телевизијата.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Колку пати треба да ви пишам дека џабе ви се мислењата каде што вреѓате, споменувате партии, се препуцавате на партиска основа и сл? Пола сат...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom