А1 Македонија (VIP)

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.204
Поени од реакции
8.297
А бе далеку од тоа дека е лошо.Понудата е супер.Со оглед дека повеќето мои контакти ја искористија оваа понуда на времето и се префрлија на ВИП можам да кажам дека и овие 60 мин кон другите ми се доволни.Плус сега со оваа новата роденденска понуда и новата 3Г мрежа ке придобијат уште повеќе корисници :)
све мислам одкога ставија 3г мислам и мрежата е многу подобра.

Член од
22 април 2005
Мислења
1.338
Поени од реакции
505
Dobro mene ne mi e jasno kako toa ima 3g mreza a mene seuste mi pisuva edge?Ne planiram da se prefrlam na nikakva tarifa ako internetot mi e spor kako zelka.

peter

Петар Пан...
Член од
6 септември 2005
Мислења
636
Поени од реакции
165
А имаш телефон што поддржува 3Г? И дали ти е наместен на 3Г? Да не имаш некој сетинг кој прави форце на 2Г

Член од
16 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
78
А зошто тогаш не можам да правам видео повици?
Еве Датата ја напраив Enabled и пак мрежата горе така си стои. :)
Иначе во потрошњата Cell Standby ми е 62% :confused: И за 2 дена батеријата ми црка.
Незнам како да го решам овој проблем. И предходно со ГСМ мод беше исто.
2 дена батерија на смартфон е супер...

Но тоа што можеби е проблем е некоја апликација што ти оди во позадина и не му дава на телефонот да биде во standby како што треба. Симни си апликација како BetterBatteryStats и барај дали има некоја апликација што прави partial wake lock. Таа може да ја цица батеријата.

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Dobro mene ne mi e jasno kako toa ima 3g mreza a mene seuste mi pisuva edge?Ne planiram da se prefrlam na nikakva tarifa ako internetot mi e spor kako zelka.
Види во Settings, Network дали ти е на GSM или на Dual/UMTS. Ако ти е на GSM можно е да ти е на Edge. Смени го тоа.

Рунчев

Esi mi dobaaar
Член од
29 мај 2007
Мислења
1.263
Поени од реакции
191
Извадија вип некој интернет пакети, за припејд и корисници кој не се на роденденска понуда? Или малку послабо :)

G@rfielD

Модератор
Член од
10 февруари 2007
Мислења
10.751
Поени од реакции
9.786
Го има уште Live with walkman во салоните на Вип? Пошо ко што гледам во новиот каталог не е изложен... Проверив пред некој ден само бел со розе го имаше овде у Тетово, рекоа ќе им стигнело деновиве нова роба, ама појма немаше таа дали ќе им дојде баш таков модел. Ако го нема, да знам да си барам нова варијанта да не чекам роба да им дојде залудно. :)

Член од
16 февруари 2008
Мислења
225
Поени од реакции
78
Извадија вип некој интернет пакети, за припејд и корисници кој не се на роденденска понуда? Или малку послабо :)
Намерно не вадат пакети за интернет додека трае роденденскава понуда, после тоа ќе објават.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.831
Поени од реакции
5.643
дали во ВИП даваат телефони на рати ? планирам да го продолжам договорот наредниот месец па ме интересира дали можам да земам некое убаво телефонче на рати...

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
дали во ВИП даваат телефони на рати ? планирам да го продолжам договорот наредниот месец па ме интересира дали можам да земам некое убаво телефонче на рати...
Не даваат. Срање, ама тоа е. А зошто, тоа ни Бичиклиски нема да знае да ти објасни. :D

Член од
5 јули 2008
Мислења
224
Поени од реакции
197
Знам дека не работите во ВИП, но ако може екој да ми одговори на колку време се вклучува договор со роденденксата понуда? 1 или 2 години? И каков телефон може да земеш до 2-3 илјади?

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Знам дека не работите во ВИП, но ако може екој да ми одговори на колку време се вклучува договор со роденденксата понуда? 1 или 2 години? И каков телефон може да земеш до 2-3 илјади?
Не сум сигурен за роденденската понуда, ама на другите тарифи имаш опција на 12 или 24 месеци. Можно е да може и на 12 месеци.
За тие пари можеби Sony Tipo, ама знам дека го немале на лагер наводно, пред ден-два го немале. Некоја Нокиа класик, или некој евтин андроид од нивните ВИП Дроид или слично.
http://www.vip.mk/cm/offer/handsets/postpaid/index.php

P

Princ

Гостин
Овие VIP не се нормални. Дури и во Кондово има солидна покриеност со 3G мрежа (мерев прееска, 5Mbps download со 2Mbps upload), нешто што T-Mobile ги молам со години да го направат и не го прават. Сега останува уште да ги намалат (за многу) цените на интернет пакетите (на што личи 1GB за 400 денари месечно) и дефинитивно и засекогаш го раскинувам договорот со T-Mobile, макар и ако треба пенали ќе им платам.
Покриеноста значи сега мислам дека им е многу подобра, се префрлив на роденденската понуда (1000 минути и 1000 смс пораки према сите мрежи, 1000MB интернет... топ), значи уште да не штедат на тоа гигите и ќе им станам верен дечко.

EDIT: да појаснам 3 работи за да знаете сите:
1. договорот под дифолт се склучува на 2 години (24 месеци). Тоа го пишува и на нивниот сајт (Понудата важи до 30.9.2012 за нови и за обновени Vip Постпејд договори склучени на 24 месеци во периодот од 01.09.2012 до 30.09.2012.)
2. Иако на рекламите пишува 1000MB, според договорот, всушност добивате 1024MB интернет трансфер = 1 полн гигабајт.
3. Секој нареден мегабајт после надминатите 1024MB кои се вклучени во претплатата, се наплаќа по 9.9 денари. VIP, се шегувате со мене? 10 денари мегабајт?
Како и да е, некој спомна дека после надминатиот интернет трансфер вклучен во претплатата, не се доплаќа туку се намалува брзината. Не е така изгледа, внимавајте.

Kajgana Shop

На врв Bottom