А1 Македонија (VIP)

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Користам Вип М пола претплата. Не реков да чекаш туку да се прејавуваш зашто исклучува. Прочитај ги овие 55 страни од темава не 10 туку 100 души ќе прочиташ кај шо му исклучува на сред муабет, сум сменал и тел пак исто до нив е. И посети го профилот на фејсбук на Вип ќе видиш колку се задоволни. позз
На 30 минути само исклучува, тоа е автоматски, да не се заборајш од зборење, а на тмобајл толку никој во историјата нема зборено во еден повик.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
еве јас сум 2 што ке кажам дека мрежата не ми паднала ама ниеднаш...па колку што знам со тие бесплатни 1000 минути нели имаш претплата 300 600 900 како тоа не е профит?

ми доага пациент за наплата вработена во т-моб, и викам Вип ве уништи со цениве а таа во одбрана ама мрежата им пага, и вика тоа не е точно еве 10месеци сум на постпејд и сум немал никакви проблеми до сега, си закуте нормално :smir:
зборувам за екстра профит, тоа со претплата му е минимално.

Член од
26 јануари 2009
Мислења
1.663
Поени од реакции
213
Nikad ne mi se slucilo da mi prekine ili da nemozam da vrtam

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Aбе Водафон во Италија ти дава со три броја неограничено да зборуваш за минимална претплата од 10тина евра, ќе пропаднат еј, немаат профит :(

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
На 30 минути само исклучува, тоа е автоматски, да не се заборајш од зборење, а на тмобајл толку никој во историјата нема зборено во еден повик.
200 за 500 во тмобиле, релакс фамили до 6 + 2 припејд броја во една претплата со сите 8 броја бесплатно

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.174
Поени од реакции
8.255
200 за 500 во тмобиле, релакс фамили до 6 + 2 припејд броја во една претплата со сите 8 броја бесплатно
За припејд броевите се наплаќа 3,54 ден. за воспоставување повик;

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
За припејд броевите се наплаќа 3,54 ден. за воспоставување повик;
Точно, ама ако се јавиш од припејдот.

Како и да е добра конкуренција направи Вип. :) само мрежата да се подобри.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
Колку бесплатно 400 минути? Па 8 броја 400 минути во една недела ќе ги напраат меѓу себе.

И тоа првото 200 за 500, во вип е 200 за 1000

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
А бе...колку си прозирен и платен да труеш за НЕИЗДРЖАНИ "факти" е у најмала рака смешно.:)
Шо ми мешаш 200-300 минути....безвеза работа.
Јас бев претплатник 2,5 години на т-мобајл и праев РЕДОВНО големи сметки, над 2500 ден минимум.
Без разлика што мрежата му е прилично полоша од т-мобајл...никогаш, ама НИКОГАШ нема да се вратам у претплата кај тие АРАМИИ!
Не може бе да го стегам газот да праам муабет, а да ми иди вртоглава сметка заради тоа шо они си наплаќат за воспоставување на повик, изгор скапа минута и слични срања.
Од кога сум на вип, за тие пари, увото ми изгоре од муабет на телефон и пак не плаќам ни 1500, неам кражба за воспоставка на повик и имам околу 3 денари минута.
Една година одкога го откажав бројот од арамиите, ни за секунда не сум зажалил за тоа.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
А бе...колку си прозирен и платен да труеш за НЕИЗДРЖАНИ "факти" е у најмала рака смешно.:)
Шо ми мешаш 200-300 минути....безвеза работа.
Јас бев претплатник 2,5 години на т-мобајл и праев РЕДОВНО големи сметки, над 2500 ден минимум.
Без разлика што мрежата му е прилично полоша од т-мобајл...никогаш, ама НИКОГАШ нема да се вратам у претплата кај тие АРАМИИ!
Не може бе да го стегам газот да праам муабет, а да ми иди вртоглава сметка заради тоа шо они си наплаќат за воспоставување на повик, изгор скапа минута и слични срања.
Од кога сум на вип, за тие пари, увото ми изгоре од муабет на телефон и пак не плаќам ни 1500, неам кражба за воспоставка на повик и имам околу 3 денари минута.
Една година одкога го откажав бројот од арамиите, ни за секунда не сум зажалил за тоа.
Воспоставување повик не се наплаќа повеќе, порано скапо беше, зборувам за сега имаш претплата од 900 ден, и 1 ден кон тмобиле фиксна и мобилна мрежа во секое време, а во останатите оператори 2.9 ден минута, без воспоставување повик и како сакаш да користиш претплата. Поефтино здравје.

Која ти е таа тарифа од 3 ден минута, а плакаш помалку од 1500.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Телекомуникациска компанија не правела профит?

Кои бесплатни минути Жаране? Па претплата плаќаш. Не е да не прават профит, туку Т-Мобиле и претходно Мобимак не бричеа како магариња и си правеа ненормален профит.
Сите и сега прават добар профит, гарантирано. Ама претходно си правеа ненормален профит. Тоа е македонија.
Добро е што се разбуди конкуренцијата.

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Телекомуникациска компанија не правела профит?

Кои бесплатни минути Жаране? Па претплата плаќаш. Не е да не прават профит, туку Т-Мобиле и претходно Мобимак не бричеа како магариња и си правеа ненормален профит.
Сите и сега прават добар профит, гарантирано. Ама претходно си правеа ненормален профит. Тоа е македонија.
Добро е што се разбуди конкуренцијата.
Дечко кај прочита дека не прави воопшто профит, реков дека не е доволно за да се напреднува да инвестира во опрема. Ако сотварува профит што не ја поправи мрежата, зошто користат мрежа сеуште под кирија од Т-мобиле ЖАРАНЕ мој. Немаат сопствена 3Г.

Дечко следиш бе информации од јавен карактер, лани ОНЕ работеше со загуба, ВИП не прикажа дали работи со ќар или загуба.

Член од
13 декември 2007
Мислења
2.409
Поени од реакции
428
Ако сакаш и да се степаме сеа?

Словенците не заслужуваат воопшто да работат, најретардиран пристап кон корисници. Мило ми е што работеле со загуба дури.

Мене, како и 89% од другиве бар тука што ги читам, ми е супер на ВИП. Е сеа чат пат ќе се најде некој кој главни адути му се тоа што ВИП немал сопствена мрежа сеуште, и дека кога бил во некоја си дупка немал мрежа. А и му прекинувала врската на сред муабет. А јас се отепав од зборење, да не претерувам, некогаш знае да сецне, ама да ми прекинала врската никогаш. Буквално.
Толку години поминав на Т-мобиле и ONE па стварно не гледам разлика во квалитет, а огромна разлика во цени.

На крај краева ако имале сите да си плаќаат по 1500 за да имаат 3 денари минута и да си мислат „поефтино здравје“ никој немаше да се буни и да трча по поефтин оператор.

Јасно ли ти е тебе колку се 1500 денари за просечен македонец? Ако е тоа ефтино ондак јас сум од друг универзум.

Основна работа на телефонските комуникации да се разбереш со оној кој што зборуваш каде и да си. Тоа за мене си функционира беспрекорно, башка за ефтини пари.

Понекогаш мислам дали Т-Мобиле потплаќа некој за да пишуваат овде.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.800
Поени од реакции
1.520
Држи вода муабетот на Nethervor. Јас сум на VIP Smart L (на пола претплата промоцијата ја искористив), 590 претплата, 4,5 денари кон сите мрежи и 1000 минути бесплатни кон VIP. Претплатата може да се користи и за SMS и интернет. Сите најблиски скоро ми се на VIP, се отепувам од зборување, не се штедам кога звонам на други мрежи и закачен сум на интернет како говедо. :) Со умерена контрола (да не сум значи ЕПТЕН говедо) да не претерам со интернетот не ми надминува претплатата.

Новиве претплати што ги нуди VIP се понеубави од мојава, што е и на мое изненадување мислев дека уште ке ги куткаат цените, добро е значи што сум ја искористил промоцијата за пола претплата. Мрежата е ОК, има мани но е подобра од тоа што беше на почетокот. На почетокот беше КАТАСТРОФА. Сега е ОК, но може да биде и подобра.

Единствена забелешка што ја имам кај VIP е тоа што се партнери со Handy. Значи Handy се партнерски салони на VIP низ Македонија, меѓутоа Handy како фирма е позната по чкарт роба по напумпани цени и лоша услуга (незнам колку све биле во нивниве салони). Фирмата е бугарска и сите батерии, футроли, слушалки итн. што ги продаваат во салоните можете да ги најдете по двојно пониски цени по тезгите по пазарите. Истите. За ова гарантирам 100%. Милион пати посигурно е се што мисли човек да купи од VIP да си го прави тоа од директен салон или барем не од Handy, пошто незнам со кој ум VIP си фатиле работа со нив....

Член од
18 февруари 2008
Мислења
1.464
Поени од реакции
248
Ако сакаш и да се степаме сеа?

Словенците не заслужуваат воопшто да работат, најретардиран пристап кон корисници. Мило ми е што работеле со загуба дури.

Мене, како и 89% од другиве бар тука што ги читам, ми е супер на ВИП. Е сеа чат пат ќе се најде некој кој главни адути му се тоа што ВИП немал сопствена мрежа сеуште, и дека кога бил во некоја си дупка немал мрежа. А и му прекинувала врската на сред муабет. А јас се отепав од зборење, да не претерувам, некогаш знае да сецне, ама да ми прекинала врската никогаш. Буквално.
Толку години поминав на Т-мобиле и ONE па стварно не гледам разлика во квалитет, а огромна разлика во цени.

На крај краева ако имале сите да си плаќаат по 1500 за да имаат 3 денари минута и да си мислат „поефтино здравје“ никој немаше да се буни и да трча по поефтин оператор.

Јасно ли ти е тебе колку се 1500 денари за просечен македонец? Ако е тоа ефтино ондак јас сум од друг универзум.

Основна работа на телефонските комуникации да се разбереш со оној кој што зборуваш каде и да си. Тоа за мене си функционира беспрекорно, башка за ефтини пари.

Понекогаш мислам дали Т-Мобиле потплаќа некој за да пишуваат овде.
Гледај ги работите сега, не пред година две три. Разгледај ги тарифите во сите три оператори па ќе правиме муабет.

Не само мене ми прекинува имам сретнато што многу се жалат што му прекинува врската. Ако е основна работа на телефонските комуникации да се разбереш кај и да си треба да има 99 % покриеност на цела територија, Вип има 90 % во населените места, што правиме кога патуваме тогаш е најпотребен телефонот (не треба да има мрежа само Скопје), капираш.

Ако не си гледал разлика во квалитет тогаш зборуваш за инает.
Зошто да си ограничен на претплата.

Kajgana Shop

На врв Bottom