Ај на чај!

head

ЧОВЕКОТ СО МАЛО ТЕЛО
Член од
15 септември 2005
Мислења
1.406
Поени од реакции
590
Мене најубав чај ми е од НАНЕ , со многу лимон и мед(доколку има во моментот) . Исто , и Зелен чај обожавам , со многу лимон исто така:vozbud:

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Јас обожавам чаеви.Сите видови на чај ги сакам освен шипки и хибискус. А омилен чај ми е секако нане со обавезно лимон и шеќер ммммммммм.

E

`EsCaPe`

Гостин
Сакам чај , само овошен ..Ова другиве не ги поднесувам органски , уф , од миризбата само ми одат нагони на повраќање .. Само хибискус и липа се онака , Ок ..а нанеееееееее , бљаааакккк !! .. Овошно чајче обожавам ептен , да речеме зависна сум ..
А да , последниве месеци морав да пијам зелен чај ..МОРАВ!:nesum:

Член од
4 август 2007
Мислења
60
Поени од реакции
1
омилен чај ми е од хибискус....ина4е исто сакам и чај од нане ама од ливчиња а не од кесичка.........

Член од
3 април 2008
Мислења
64
Поени од реакции
11
Секој ден...лете-зима...дневна доза од по 5-6 чашки во денот обавезно! За почеток првиот мора да е зелен чај, така малку за расонување...а понатака продолжуваме со најразлични комбинации...
Многу ги сакам ориенталните чаеви кои се мешавина на многу разни зачини...цемет, морско оревче, кардамом, џумбир, каранфилче, ванила, јасмин и сл (понекогаш такви комбинации ги викаат 'Christmas Blends' или 'Cinnamon Orange Spice').
А исто така ги сакам и традиционалните чаеви...омилени ми се нане, жалфија, камилица, мајчина душица...
Обично ги пијам без додатоци, освен зимно време со мед и лимон како контра-удар против настинки...

filipmakedonski

Македонец
Член од
25 ноември 2007
Мислења
1.278
Поени од реакции
31
Чај од праска , со две лажици шекер , и неколку капки Бадел.НАЈдобриот чај

Член од
18 септември 2007
Мислења
2.547
Поени од реакции
33
Често пијам чаеви. Исклучиво наутро.

*pumpkin*

addicted to blue
Член од
28 август 2008
Мислења
716
Поени од реакции
23
сакам чај посебно од шумско овошје или јаболко со цимет со многу шеќер и лимон...

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.342
Поени од реакции
2.235
Пијам, кога има и кога ке ме помоле некој да се напиеме некаде , не бирам чај едноставно сите се убави и со шекерче повеке го обожам.

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
пијам чај само кога морам мразам чај, а кога морам да пијам пијам од нане

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.814
Поени од реакции
11.434
А мене па ми се смеат кога ќе нарачам чај, за кој к*р? :toe: Па си поштуем, башка шо е здраво, мислам не е кафе-шема ама јбг, боље ми е :)
btw зелен чај ис д мастер чај, ама си варам и камилици, наниња, увин, планински, мајчина душица, итн...

Esobar

Македонија над СЕ !
Член од
12 февруари 2008
Мислења
4.895
Поени од реакции
453
чај пијам редовно планински повеќе со мед и лимон ммммм:baeh:

Член од
10 октомври 2008
Мислења
49
Поени од реакции
2
јас го обожавам англискиот али со состав: црн англиски со млеко и малку рум без шеќер. поубаво здравје

Kajgana Shop

На врв Bottom