Ајвар

moni <3 real

ти никад нема да влезеш.
Член од
27 јуни 2009
Мислења
1.466
Поени од реакции
667
Ајвар...не го јадам, не дека немам пробано, но не ми причинува некое посебно задоволство:toe:
Кај мене дома сите го јадат, посебно брат ми. Да може и ќе си легне со теглите. Уствари ете он и за мене јаде:)
Како и да е, се ближи периодот на правење ајвар и лупење пиперки, така да наскоро ќе слушам како ми викаат ај земи полупи малку:) Само не капирам зашто би лупела, кога не јадам. Ама оваа година ќе му правам некогаш друштво на брат ми додека јаде, со надеж дека и јас почесто ќе практикувам да јадам АЈВАР:)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
31.065
Поени од реакции
74.719
АЈВАР, уф едвај чекам да дојде сезоната на ајварот. Најомилено јадење во зима ми е дефинитвно лепче со ајвар и сирење. Јадам по десетина кришки од сечениот леб, па сега видете колку го сакам ајварот. Една тегла ми се троши во две јадења, а минатата зима, јадев по цели денови и за доручек и за ручек и за вечера. Последниве години не ми прават ајвар по дома, па затоа се задолжени да ми купуваат. Од сите ајвари најомилен ми е Баш Ајварот...
Зависен сум од ајвар:vozbud:

С

сашенко

Гостин
Ахх меко лепче домашно и биено сирење со ајвар...ах ах ах..мераци..

коментатор

Пингвин
Член од
25 февруари 2010
Мислења
3.547
Поени од реакции
9.457
Сега е сезона за правење ајвар. Кај мене задутре почнуваат да прават.

Член од
27 јуни 2008
Мислења
1.543
Поени од реакции
42
Фала за информацијава, кај да најдам сега ајвар?! :(

Инаку обожавам ајвар, со сирење, со јајца, со кашкавал... ууууууф ајвар :vozbud:
Сезона е ќе јадеш за некој ден сигурно ќе ти направат :)

toiise

Паско Кузман
Член од
17 декември 2007
Мислења
661
Поени од реакции
94
Некој да сакат да почастит една тегла?

girl_girl

пловам на асфалт
Член од
13 јуни 2010
Мислења
913
Поени од реакции
132
Леле ми се смачи веќе од овие ајвари лупење пиперки и слични глупости, ама се мора кога ќе си помислам во зима кога ќе ме чека една тегла на маса...ммм

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Леле, леле, леле, одвај чекам деновиве или следната недела да ја отворам сезоната на ајвар! Леле, леле, леле! :vozbud:

Си љубам ајвар. :icon_cool

Kajgana Shop

На врв Bottom