- Член од
- 21 септември 2010
- Мислења
- 349
- Поени од реакции
- 181
Mislam deka mene me spomna ovde ako gresam zanemari go postov, inaku postov sto ti go citiram mi kaza mnogu za tebe pa zatoa nema da bidam tolku ostar ovoj pat,Се е супер тоа и искрено воопшто не ми смета. Тоа што ми смета е однесувањето дотичниот, кој до пред некое време растураше со патетика, а сега заработил 2000 евра и решил своите фрустрации да ги истура на форумов. И тоа врз тие што денес се во ситуацијата во која тој бил до вчера. Наеднаш му се згадило од лузери.
Znaci nikakvi frustracii ne se lecat ovde, nikakva patetika...od toa sum operiran odamna veruvaj, se razviva diskusija od licni iskustva, spodeluvanje korisni informacii kade sto ti se ubacuvas kako padobranec so globalen stav "ne ja ostavajte Makedonija lugje, super e ovde za ziveenje" i sto ocekuvas site ovie diskutanti da ti kazat?
Ke ti kazam nakratko za mene zbor-dva....Godina dena nanazad barav bilo kakvi informacii za povtorno investiranje vo MK I OSTANUVANJE VO MK i pokraj toa sto imav ogromen pad i zaguba od okolu 10k evra pri neuspesen obid na start-up dejnost kolku za mene, pri sekoe biznis planiranje i obilno informiranje na krajot uspevav da gi najdam site skrieni sitnici vo nasive zakoni koisto ne samo sto ke ti gi progoltaat vlozenite pari tuku i ke te zadolzat, a bi mozel da uspees samo dokolku dobies "amin" od doticnite na vlast.
I kazi mi sega ti na mene kako bi se predomislil jas, imas li nekoe objasnuvanje, znaci ova e samo eden mal del od celiot mozaik na losoto vodenje na ovaa nasa ubava drzavicka.
Ednas imav prilika da slusnam od visok funkcioner vo penzija: "Dokolku vo Makedonija se krade polovina od toa sto se krade momentalno, Makedonija bi bila mnooogu uspesna i bogata"