Ауфвидерзен Македонијо!

2

~2A

Гостин
Што не се преселат ако е така? Со словенечка пензија во МКД ќе живеат ко цареви така?

Е сега финтава е што Словенија има едно од најдобрите здрастевни системи во светот, со буџет мање више колку нашиот државен. Не е ништо како што изгледа на прв поглед
Најверојатно и би го сториле тоа во иднина.

Финти има многу. Пробај извезувај цистерни вода од Македонија на места каде што се загрозени и имаат потреба од вода па продавај им ја, би се збогатил за кратко време.
--- надополнето: 7 август 2013 во 16:45 ---
Незнам што чекаат, нека се вратат, зошто не се враќаат? И овие нека ги земат од форумов двајцава што им било лошо у Германија со 5000 евра плата. Парталите и назад у Македонија, да видите како се вади леб. Тогаш ќе ги прашам кај се живее лошо и како живееле.
Не сум баш најсигурен ама таму седат затоа што целото семејство е таму. :)

TheTrooper

Психијатриски случај
Член од
27 април 2009
Мислења
6.833
Поени од реакции
6.392
Па не се будали цел живот вециња да чистат, еве колони идат натаму кон бољи живот. Си велат шо тука 2500 евра не ни вредат у Македонија со 500че цареви ќе бидеме.
И на кафе и по кафани ќе стигант да отидат.....

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Не сум баш најсигурен ама таму седат затоа што целото семејство е таму. :)
Од изговориве на човек да му се слоши. Сите до еден од овие „кукачиве“ заминати во 80те години со средно и основно образование имаат изговор зошто не се вратиле. Налик Австралијанскине пародии на форум шо ги пишуваат.

2

~2A

Гостин
Од изговориве на човек да му се слоши. Сите до еден од овие „кукачиве“ заминати во 80те години со средно и основно образование имаат изговор зошто не се вратиле. Налик Австралијанскине пародии на форум шо ги пишуваат.
Јас им викам на бабами ( другата ): Штом толку се жалаат, нека се вратат во Македонија и нека живеат со пензијата од Словенија, нека продадат таму што имаат куќа/стан и овде би живееле многу подобар живот. :)

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Не се мачи, он води сопствена статистика, он сета ја разбира, ние сме мачкина кашлица за него на две на три ќе не расплеска со податоци од плацот за коли.

Aх, да...и мојот пријател од Словенија вели дека му е тешко и дека нема работа (секогаш кога и на шега ќе спомнам дека сакам да му отидам на гости таму, па и на работа) - без разлика тоа што моите квалификации се за него science fiction.

Aма ете, си имаше среќа тој. Јас ќе кукам од тука ради моите 200 евра vs. неговите 1300 евра.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Па не се будали цел живот вециња да чистат, еве колони идат натаму кон бољи живот. Си велат шо тука 2500 евра не ни вредат у Македонија со 500че цареви ќе бидеме.

Ако мислеше во македонија за 500 чево во евра тешко тоа.. Може ваква споредба да направиш... Гер - 2500 а Мак - 200...

500 евриќи незнам дали има просечен човек што зема :D

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Ако мислеше во македонија за 500 чево во евра тешко тоа.. Може ваква споредба да направиш... Гер - 2500 а Мак - 200...

500 евриќи незнам дали има просечен човек што зема :D
Не мене, на валволин кажи му негови зборови се :D

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Навистина прашањето е - ако им е толку тешко зошто не се вратат назад во Македонија?
Мене ми беше лошо во Македонија па затоа се иселив, simple as that.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Најверојатно и би го сториле тоа во иднина.

Финти има многу. Пробај извезувај цистерни вода од Македонија на места каде што се загрозени и имаат потреба од вода па продавај им ја, би се збогатил за кратко време.
Zimi takvoto sto bilo loso vo Slovenija. Imame eden grst forumdzii vo Slovenija, sto ne kukaat tie po temine deka im e loso?

Ne pagjajte na makedonskoto, vamu ne cini Makedonija e super, makedonskoto si raboti tamu, da te zaebe tebe da ne ides i ti sreka da vidis tamu. Ne bidete naivni aman, ova valvoline sto lupeta i budalee luge tuka se frustracii, nisto poveke.
ZANIMAVME MIE OD NASATA ZEMJA KRISTIJANSKA VEK I VEKOVNA DA MITRE STAVA KERAMIDI TUKA VO MNELBURN BESE TOA 76 NEKADE TITO KOGA SE ZNAESE DEKA KE ZAMRE I KE SE RASPADNEME DRUGO E SEGA SESRO IMATE VO MAKIDONNJA VODA SONCE VE GREE KAJ VAS SEGA E LETO A NIE VO MNELBURN TUKA LADNO NI E OSTRALIA NE JA GREE SONCETO VEKOVNO STO JA GREE MAKEDONIJA I JA PECE GREJCIJA PEDERI CRNI DA BESE PATOT POKRATOK KE SE VRATEVNE VAKA AVIONOT NOGU SKAP I STRASNO GORE AJDE POZZ OK

П

Пепси_

Гостин
шо не го банирате валволине.....не отру со неговите математики.

ако толку е лошо,оти не развие локален бизнис,туку се шетка по тие "лоши" земји.

ме интересира дали во македонија има каде да се полага за германски јазик како што има за англискиот јазик во скопје ?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Јас им викам на бабами ( другата ): Штом толку се жалаат, нека се вратат во Македонија и нека живеат со пензијата од Словенија, нека продадат таму што имаат куќа/стан и овде би живееле многу подобар живот. :)

Od tatkova strana imam rodnini koi se vo Frankfurt, imaat deca i oni ne ni pomisluvaat doma da dojdat.

MiaSanMia

Chipolopolo
Член од
7 април 2012
Мислења
9.974
Поени од реакции
8.682
Само будала би помислил да се врати.Исто не би било лошо ако не секоја година,барем на 2 години да си ги посетуваат своите роднини или своите куќи/станови,а не да се јавуваат на онаа емисијана на МТВ и да се правдаат,кукаат или пак да се прават патриоти а не дошле 100 години.
Јас тие ги делам со 0.
Тие што заминале пред минимум 20-25 години немаат потреба од кукање,ако кукаат лажат сигурно.:sneaky:

Полошо од Македонија во случајов е само во Африка,на сите други места има перспектива,нека не ве лажат печалбарите/азилантите/избеглиците(изменето од комунистите:icon_mrgr:)

Јас имам фамилија постари луѓе што идат по пола година тука и не може да се адаптираат никако.Зашто не било чисто,зашто не се станувало во 7-8,зашто ова зашто она.:icon_mrgr::icon_mrgr:

А инаку верувам дека во Германија моментално има скоро секаде работа,но како на југот никаде не е.Спрема другите краеви мислам дека очигледно е кој е кој.

Ne pagjajte na makedonskoto, vamu ne cini Makedonija e super, makedonskoto si raboti tamu, da te zaebe tebe da ne ides i ti sreka da vidis tamu.
Реално!(y)

Член од
15 јули 2013
Мислења
23
Поени од реакции
16
шо не го банирате валволине.....не отру со неговите математики.

ако толку е лошо,оти не развие локален бизнис,туку се шетка по тие "лоши" земји.

ме интересира дали во македонија има каде да се полага за германски јазик како што има за англискиот јазик во скопје ?
Да има во Гете институт во Скопје и Телк мислам дека беше во Велес(не ме држи за збор дали е институтот на Телк).Инаку овие дипломи се признати секаде во светот и се полага писмено и усмено.Дипломата на Даф е признаена само во Германија(така ми кажаа) ама немаме Даф институт во Македонија.Ако полагаш поубаво било на телк за нијанса се полесни тестовите, а и ако те бутнат на едниот дел не одеш повторно на цел испит.Писмено тестовите се праќат во Германија на проверка, а усмено се одговара пред комисија во Македонија..Женами кај мене е медицинска сестра и сака да го научи јазикот б1 ниво и да си најде работа во Германија.Нејзини колеги работат исто во Германија и се презадоволни.Имаат за одмор,облека, да си платат јадење и стан(оти се слободни живеат во заедница и плакаат 220 еу за живеење) и се по двајца во стан и на крај пак и остануваат пари.Само Германија му е мајката :D

Kajgana Shop

На врв Bottom