Аудио Опрема: Засилувачи, Ресивери, Тунери, Звучници...

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.327
Поени од реакции
6.415
Da bide uste poloso bese pustena Igri bez granici od istoimeniot album koj za zal e katastrofalno masteriziran isto kako site novi izdanija bilo da se stranski ili domasni odnosno snimkite se tolku mnogu napumpani sto i na tivko da se slusaat vakvi albumi se na granica na izoblicuvanje.Jas gi imam site albumi od Tose originali i najdobar mastering imaat prvite dva.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
а слушнете го ова сега

истата вектра ама за звукот и мало дете ке речи дека е КАТАСТРОФА

а мора да кажам дека ја среди колата (за спојлерите мислам) ама звукот е :drk:

а ова подолу добро звучи оти е ЈБЛ

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
628
Da bide uste poloso bese pustena Igri bez granici od istoimeniot album koj za zal e katastrofalno masteriziran isto kako site novi izdanija bilo da se stranski ili domasni odnosno snimkite se tolku mnogu napumpani sto i na tivko da se slusaat vakvi albumi se na granica na izoblicuvanje.Jas gi imam site albumi od Tose originali i najdobar mastering imaat prvite dva.
:pop:
Да не сакаш HD аудио сега?
Биди среќен со тоа што го имаш. Изобличувањето не доаѓа од звучниците, туку доаѓа од изворот. И како може 300W звучник да прегори од 100W појачало? Никако. Освен ако има различна омажа... И звучници за во кола, и звучници за дома имаат голема разлика. Тоа изобличување е од микрофонот на камерата. Пробај снимај на вуфер со обична камера од телефон / камера, па види што ќе се случи.

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
па можи сака HD аудио затоа и има таков ник (да има ептен квалитетна музика в кола) хаха

си знај шо сака дечкото ама и ке си плати

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
628
па можи сака HD аудио затоа и има таков ник (да има ептен квалитетна музика в кола) хаха

си знај шо сака дечкото ама и ке си плати
Знаеш за што ќе плати?
За повеќе пластика, изглед.
Денеска многу добро е познато дека све се прави да биде поефтино, а поскапо да се продава. Ништо не е квалитетно, ама баш ништо.
Али има право, остај форуми. Земи дома класично и brand new појачало, па види кое подобро ќе свири ;)

M1K1 007

не у еу
Член од
7 јули 2009
Мислења
1.796
Поени од реакции
571
Знаеш за што ќе плати?
Денеска многу добро е познато дека све се прави да биде поефтино, а поскапо да се продава. Ништо не е квалитетно, ама баш ништо.
Али има право, остај форуми. Земи дома класично и brand new појачало, па види кое подобро ќе свири ;)

ОК ама и брендот ке си го платиш (не дека Пионир не се квалитетни а се евтини) а види го овој од Пионир (кошта 1000 евра) 3000 в номинална и е за SPL натпревари ама има изгледа поскапи а и појаки (видов негде дека има и по 10000 в номинална :vozbud: и од овој каде каде

види го последниот околу 1500 евра кошта и има 10 000 в (и за дискотека ке биди прејак ако го вградиш во кутија) :vozbud:

http://caraudio-bg.com/carsubwoofers/Ground_Zero/product.html

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.327
Поени од реакции
6.415
:pop:
Да не сакаш HD аудио сега?
Биди среќен со тоа што го имаш. Изобличувањето не доаѓа од звучниците, туку доаѓа од изворот. И како може 300W звучник да прегори од 100W појачало? Никако. Освен ако има различна омажа... И звучници за во кола, и звучници за дома имаат голема разлика. Тоа изобличување е од микрофонот на камерата. Пробај снимај на вуфер со обична камера од телефон / камера, па види што ќе се случи.
Izoblicuvanjeto doaga od izvorot?Apsolutno ne e tocno.Toa ti e isto kako da kazes deka od cd pleerot koj pusta nisko frekventen izlez izoblicuva zvukot a od pojacaloto ne.Sekoj zvucnik moze da prolupa od sekoe pojacalo ako pojacaloto vleze vo klipuvanje a moze da vleze samo ako go pusta nekoj amater koj nema sluh za zvuk.A od toa sto go imam doma sum poveke od zadovolen.Bidejki sum poveke na kompjuter uzivam vo ovie dve raboti sega:
http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=k8OChreLuh8zgFmQ&templete=2
http://www.metaefficient.com/headphones/the-studio-headphones.html
http://www.amazon.com/Sennheiser-HD580-Stereo-Professional-Headphones/dp/B00005S8KM

Знаеш за што ќе плати?
Koj pravi poveke plastika i izgled?Alpine?DLS ili Pioneer?Cenite padnaa tolku nisko poradi selenjeto na fabrikite vo siromasnite aziski drzavi za da mozat pojakite firmi da konkuriraat na Kina.A taa plastika sto ja spomna i sto se prodava skapo a za nisto ne vredi e kompjuterskata galanterija koja ja poseduvaat 99% od site tuka na forumov.

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
628
Izoblicuvanjeto doaga od izvorot?Apsolutno ne e tocno.Toa ti e isto kako da kazes deka od cd pleerot koj pusta nisko frekventen izlez izoblicuva zvukot a od pojacaloto ne.Sekoj zvucnik moze da prolupa od sekoe pojacalo ako pojacaloto vleze vo klipuvanje a moze da vleze samo ako go pusta nekoj amater koj nema sluh za zvuk.A od toa sto go imam doma sum poveke od zadovolen.Bidejki sum poveke na kompjuter uzivam vo ovie dve raboti sega:
http://uk.asus.com/product.aspx?P_ID=k8OChreLuh8zgFmQ&templete=2
http://www.metaefficient.com/headphones/the-studio-headphones.html
http://www.amazon.com/Sennheiser-HD580-Stereo-Professional-Headphones/dp/B00005S8KM

Koj pravi poveke plastika i izgled?Alpine?DLS ili Pioneer?Cenite padnaa tolku nisko poradi selenjeto na fabrikite vo siromasnite aziski drzavi za da mozat pojakite firmi da konkuriraat na Kina.A taa plastika sto ja spomna i sto se prodava skapo a za nisto ne vredi e kompjuterskata galanterija koja ja poseduvaat 99% od site tuka na forumov.
Добро чим изобличувањето не доаѓа од изворот, тогаш зошто сите обични компјутерски звучници, изобличуваат звук? Зошто сите музички системи изобличуваат звук? Јас колку што знам, звучникот нема врска со ова. Тој може да додава додатни ефекти, ако изворот дава повеќе струја и едноставно цела мембрана се мрда како луда, и дава звук на пукање. И на извор не мислев на компјутер или слично. Мислев на појачало :)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.327
Поени од реакции
6.415
Добро чим изобличувањето не доаѓа од изворот, тогаш зошто сите обични компјутерски звучници, изобличуваат звук? Зошто сите музички системи изобличуваат звук? Јас колку што знам, звучникот нема врска со ова. Тој може да додава додатни ефекти, ако изворот дава повеќе струја и едноставно цела мембрана се мрда како луда, и дава звук на пукање. И на извор не мислев на компјутер или слично. Мислев на појачало :)
Izoblicuvanjeto go sozdava samoto pojacalo.Vo muzickite sistemi osobeno pomalite se vgraduvaat prilicno losi pojacala pa zatoa i izoblicuvaat.Pusti na Rotel ili Marantz da vidis kolkavo e izoblicuvanjeto.

Член од
29 јануари 2010
Мислења
245
Поени од реакции
12
Сакам да купам звучници Logitech X-540. Ги има ли некој и добри ли се онака мислам за просечен корисник?

Nemorosus

Маршал Изет Фазлиновић
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.598
Поени од реакции
628
Izoblicuvanjeto go sozdava samoto pojacalo.Vo muzickite sistemi osobeno pomalite se vgraduvaat prilicno losi pojacala pa zatoa i izoblicuvaat.Pusti na Rotel ili Marantz da vidis kolkavo e izoblicuvanjeto.
Ајде прочитај што пишав горе.
Изобличувањето (крчењето, на ти е што не им е јасно) доаѓа од самиот извор (појачалото).

:)

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.327
Поени од реакции
6.415
Ајде прочитај што пишав горе.
Изобличувањето (крчењето, на ти е што не им е јасно) доаѓа од самиот извор (појачалото).

:)
Ima i druga vistina a taa e deka niedno pojacalo ne izoblicuva pod uslov ako imas sluh da procenis kade mu e maksimumot.:wink:

Jane

Кајганџија
Член од
5 февруари 2006
Мислења
3.394
Поени од реакции
114
Ми треба помош околу избор на домашно кино или поточно, само звучниците ми се битни додека плеерот нема воошто да го користам.
Е сега барам нешто слично на ова. Значи не ми треба сараунд да трешти кујзнае колку гласна музика, туку нормален просечен звук, задоволителен за нормално гледање на филм, но затоа па дизајнот ми е побитен. Сакам да се убави стилски (не обични коцкасти) и 4те звучници обавезно да се високи. Моментално имам WD плеер така да од него ќе излага оптички кабел до звучниците. Телевизорот ми е LG така да предност имаат LG моделите. :)
Би било фино ако ми посочите производи што можам да ги купам од кај нас и да напишете цена и каде можам да го купам.

Член од
6 февруари 2007
Мислења
5.327
Поени од реакции
6.415
Mislam deka na tvoeto prasanje sam si odgovori.Cim ti e biten stilot kupi si takvi kakvi sto si naumil odnosno nekoj model na LG.

Kajgana Shop

На врв Bottom