Атеистички мудрости

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Ако верувате дека Бог не постои вие сепак не можете да се
одделите од Вистината затоа што сепак вие верувате
и му се поклонувте на некој лажен бог.
Кој е тој лажен бог на кого вие му се поклонувате и правите
се за Него, размислете, секако дека не може да се генерализира и сите атеисти во ист кош да се ставаат? А со тоа кршите една од Господовите заповеди
немој да имаш други богови освен Мене.

Чекам одговор на прашањето кое не е лесно.

Член од
26 февруари 2012
Мислења
271
Поени од реакции
232
се за Него, размислете, секако дека не може да се генерализира и сите атеисти во ист кош да се ставаат? А со тоа кршите една од Господовите заповеди

Ај прво види што е тоа атеизам па после поставувај прашања кои не дека не се лесни, туку немаат никаков смисол.

Curious

пичкин дим
Член од
24 јули 2007
Мислења
1.652
Поени од реакции
1.899

љољнав
И вистина се пишува со мала буква, а атеизмот не подразбира верување дека бог/богови не постојата туку отсуство на верување во такви надприродни битија и тако даље, тирековмирече.

Член од
14 ноември 2009
Мислења
277
Поени од реакции
29
љољнав
И вистина се пишува со мала буква, а атеизмот не подразбира верување дека бог/богови не постојата туку отсуство на верување во такви надприродни битија и тако даље, тирековмирече.
--- надополнето: 29 јули 2012 во 22:58 ---
љољнав

Член од
26 декември 2008
Мислења
608
Поени од реакции
236
Погледнете и ќе видите дека дел од луѓето
ќе направат се за пари.

Член од
4 мај 2012
Мислења
83
Поени од реакции
19

Брат изгледа ти не знаеш шо е атеист.Јас не верувам во никој,ако верувам во некој лажен бог(како што велиш ти) -тоа сум јас.Значи мешаш баби и жаби,како можи ние да веруваме,Ко вие верувате.Значи не е докажано вие само верувате во една книга,во која се напишани најмудрите мисли на човекок,и што била пишана на таа подсвест во тоа време.па 21 век сме,зошто никој не кажи сега,туку се враќаат две илјади години наназат,кога не се знаело дека земјата се врти,туку велеле дека ја носат слоној или желки шо беа тие хаха...и ќе ми кажат некои како настанал светов и животот,абе ајде ти се молам!Ние веруваме во самите себе,а не некој шо си игра со нашиот живот,некој со надприродни моќи,семоќен,страшен,кој ќе не пушти во пекол рај...Дали некој на планетава е должен цел живот да го помини во количка како инвалид,или слеп?Дали тоа е дел од овој тест живот шо го нарекувате вие?каде е правдата?Ако е господ семоќен зошто не му помогна на тие луѓе,Или можеби биле должни во минатиот живот?
Ќе те молам да ми одговориш на болдов :)

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Овој атеистички мудрец ли е?.....:facepalm:

Немој толку да ја мислиш (да си ја лупаш главата) ке почне да те боли.
И не е битно дали е атеист или не али у секој случај е рационален човек некој од кого би можел да научиш нешто.

Член од
3 јули 2012
Мислења
162
Поени од реакции
28
Немој толку да ја мислиш (да си ја лупаш главата) ке почне да те боли.
И не е битно дали е атеист или не али у секој случај е рационален човек некој од кого би можел да научиш нешто.
Па стави нешто и од Исус.....и тој бил мудар човек

Член од
17 јануари 2012
Мислења
1.044
Поени од реакции
644
Па стави нешто и од Исус.....и тој бил мудар човек
Ке ставам ако успеам да најдам некоја негова оригинална мисла која не би била копи-пасте.
П.С. Ако кажал нешто такво сигурно веке одамна некој друг се погрижил никој веке да не ја најде таа мисла;)

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ми текнува како мал колку сакав со ракети и авиони да играм. Или со лего коцки кога градев. Се гледало уште тогаш дека сум сакал астрономија и архитектура xD

Tzeentch

Дискретен Херој
Член од
6 октомври 2011
Мислења
581
Поени од реакции
347
Брат изгледа ти не знаеш шо е атеист.Јас не верувам во никој,ако верувам во некој лажен бог(како што велиш ти) -тоа сум јас.Значи мешаш баби и жаби,како можи ние да веруваме,Ко вие верувате.Значи не е докажано вие само верувате во една книга,во која се напишани најмудрите мисли на човекок,и што била пишана на таа подсвест во тоа време.па 21 век сме,зошто никој не кажи сега,туку се враќаат две илјади години наназат,кога не се знаело дека земјата се врти,туку велеле дека ја носат слоној или желки шо беа тие хаха...и ќе ми кажат некои како настанал светов и животот,абе ајде ти се молам!Ние веруваме во самите себе,а не некој шо си игра со нашиот живот,некој со надприродни моќи,семоќен,страшен,кој ќе не пушти во пекол рај...Дали некој на планетава е должен цел живот да го помини во количка како инвалид,или слеп?Дали тоа е дел од овој тест живот шо го нарекувате вие?каде е правдата?Ако е господ семоќен зошто не му помогна на тие луѓе,Или можеби биле должни во минатиот живот?
Ќе те молам да ми одговориш на болдов :)

Си чул за Hard Mode?

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.238
Поени од реакции
1.296
The sailor does not pray for wind, he learns to sail - Gustaf Lindborg

Philosophy is questions that may never be answered, while religion is answers that may never be questioned. - Nepoznat avtor

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Исус:
Од пепел сме направени и во пепел ќе се сториме

Поголема атеистичка мудрост од оваа не сум сретнал

Kajgana Shop