Атеистички мудрости

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
M

Muranyi

Гостин
Religion is like a penis.
It's fine to have one.
It' fine to be proud of it.
But pleae don't whip it out in public and start waving it around.
And PLEASE don't try to shove it down my children's throats.

Таблава е поставена пред едно гратче во Босна,не успеав да дознаам кое.Бесценето.

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Можеби не се мудрости, но се заебанции.. а некад тоа е боље :))

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Знам дека има Господ ама јас во Него не верувам!

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Ова е твое или некој друг го кажал?!
па ваљда го кажал некој друг мада јас вчера ми текна оваа тарчуловска имала песна Знам дека има Господ и ја на ФБ напишав и јас знам дека има Господ ама во Него не верувам. Тука алудирам на тоа дека треба да се прецизира во кој Господ се верува, бидејќи знаеш она ,,кога ќе ме прашаат која вера си? Јас им викам а колку тоа има Богови?,, така да тоа е. пошто не сум го прочитал кај други не значи дека не му текнало на друг да го каже истото но јас не сум го прочитал.

Член од
3 октомври 2008
Мислења
451
Поени од реакции
164
па ваљда го кажал некој друг мада јас вчера ми текна оваа тарчуловска имала песна Знам дека има Господ и ја на ФБ напишав и јас знам дека има Господ ама во Него не верувам. Тука алудирам на тоа дека треба да се прецизира во кој Господ се верува, бидејќи знаеш она ,,кога ќе ме прашаат која вера си? Јас им викам а колку тоа има Богови?,, така да тоа е. пошто не сум го прочитал кај други не значи дека не му текнало на друг да го каже истото но јас не сум го прочитал.

Искрено, многу ми се допаѓа како размислуваш иако во некои работи не се согласувам со тебе.

Во врска со болдираното, јас мислам дека прашањето кое ти го постави е точно но треба да биде уште по прецизно. Прашањето е КАКО ДА СЕ ВЕРУВА ВО ОВОЈ БОГ? (каков е Бог: Еден и Единствен, со син, без син, како три во едно, како многу во едно, дали има посредници мегу Него и нас, или нема...итн).

Поздрав

ПС: exlexmk, извини за офтопик коментирање:)

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
Искрено, многу ми се допаѓа како размислуваш иако во некои работи не се согласувам со тебе.

Во врска со болдираното, јас мислам дека прашањето кое ти го постави е точно но треба да биде уште по прецизно. Прашањето е КАКО ДА СЕ ВЕРУВА ВО ОВОЈ БОГ? (каков е Бог: Еден и Единствен, со син, без син, како три во едно, како многу во едно, дали има посредници мегу Него и нас, или нема...итн).

Поздрав

ПС: exlexmk, извини за офтопик коментирање:)
Поздрав и од мене до тебе и секое добро!

Kajgana Shop

На врв Bottom