- Член од
- 1 јуни 2012
- Мислења
- 277
- Поени од реакции
- 31
"I am an atheist - so i am smart and you are not.
Biggus Dickus 65 B.C.
PFFFFFFFFFFFFFFFF
"I am an atheist - so i am smart and you are not.
Biggus Dickus 65 B.C.
Не знам дали ова беше упатено кон Biggus Dickus...."I am an atheist - so i am smart and you are not.
Biggus Dickus 65 B.C.
--- надополнето: 5 јуни 2012 во 01:34 ---
јокНе знам дали ова беше упатено кон Biggus Dickus....
Ова е твое или некој друг го кажал?!Знам дека има Господ ама јас во Него не верувам!
Ni u što se tako čvrsto ne veruje kao u ono što se najmanje zna. ... (Mark Twain)Знам дека има Господ ама јас во Него не верувам!
па ваљда го кажал некој друг мада јас вчера ми текна оваа тарчуловска имала песна Знам дека има Господ и ја на ФБ напишав и јас знам дека има Господ ама во Него не верувам. Тука алудирам на тоа дека треба да се прецизира во кој Господ се верува, бидејќи знаеш она ,,кога ќе ме прашаат која вера си? Јас им викам а колку тоа има Богови?,, така да тоа е. пошто не сум го прочитал кај други не значи дека не му текнало на друг да го каже истото но јас не сум го прочитал.Ова е твое или некој друг го кажал?!
па ваљда го кажал некој друг мада јас вчера ми текна оваа тарчуловска имала песна Знам дека има Господ и ја на ФБ напишав и јас знам дека има Господ ама во Него не верувам. Тука алудирам на тоа дека треба да се прецизира во кој Господ се верува, бидејќи знаеш она ,,кога ќе ме прашаат која вера си? Јас им викам а колку тоа има Богови?,, така да тоа е. пошто не сум го прочитал кај други не значи дека не му текнало на друг да го каже истото но јас не сум го прочитал.
Поздрав и од мене до тебе и секое добро!Искрено, многу ми се допаѓа како размислуваш иако во некои работи не се согласувам со тебе.
Во врска со болдираното, јас мислам дека прашањето кое ти го постави е точно но треба да биде уште по прецизно. Прашањето е КАКО ДА СЕ ВЕРУВА ВО ОВОЈ БОГ? (каков е Бог: Еден и Единствен, со син, без син, како три во едно, како многу во едно, дали има посредници мегу Него и нас, или нема...итн).
Поздрав
ПС: exlexmk, извини за офтопик коментирање
Као демек Марк го кажал ова на српскиNi u što se tako čvrsto ne veruje kao u ono što se najmanje zna. ... (Mark Twain)