Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
Абе сум го згрешил не е од Марк Твен, од Марко Твеновиќ билоКао демек Марк го кажал ова на српски
Абе сум го згрешил не е од Марк Твен, од Марко Твеновиќ билоКао демек Марк го кажал ова на српски
Овој атеистички мудрец ли е?.....
И што бара оваа глупост во темата наречена атеистички мудрости?Датум: 25.07.2012, 11:29
Никола Тесла да биде прогласен за светец
Фондацијата на Никола Тесла од Филаделфија на 7 јуни предложи Никола Тесла да биде прогласен за светец. Предлогот го упати до патријаршијата во Иринеја.
Бројот на обожаватели на Тесла и на неговото дело постојано расте.
- Тесла бил свет дух, човек кој рано го открил Бога, а потоа и небесните пространства и космичката енергија – вели првиот човек на фондацијата „Тесла“.
Мислењата дали треба да биде прогласен за светец се поделени. Некои сметаат дека тој бил научник, а не духовник. Други, пак, сметаат дека идеите на Тесла во врска со ослободувањето на енергијата се цивилизациско откритие кое може да ја спаси цивилизацијата од загадување.
#
А што бараат атеистичките мудрости на темата религија?И што бара оваа глупост во темата наречена атеистички мудрости?
Не, туку да ве расветлат.А што бараат атеистичките мудрости на темата религија?
Сакаат да не просветлат?
А ти свати дека нема повеќе религиозни на подфорумор религија, него само тоа атеистите се резилите.....едно време почнавте сами да си поставувате прашања и сами да си одговарате...Не, да ве расветлат.
Не се глупирај, ова што го постираше нема блага врска со темата, прекини да се резилиш.
Оф, со кого најдов да дискутирам.А ти свати дека нема повеќе религиозни на подфорумор религија, него само тоа атеистите се резилите.....едно време почнавте сами да си поставувате прашања и сами да си одговарате...
Ај сега убедувај ме да станам атеист, дека религијата е погрешна и дека ние немаме поим од наука , слепи сме и не знаеме дека ќе поскапи струјата...