*Slash*
Comfortably Numb
- Член од
- 31 јули 2008
- Мислења
- 760
- Поени од реакции
- 1.209
Јас додека бев на факултет бев на ваков курс (далечната 2006 ако не се лажам беше
Јас додека бев на факултет бев на ваков курс (далечната 2006 ако не се лажам беше). Не беа истите теми како сега, но повеќето се тие. Мислам секоја година менуват по нешто, помалку или повеќе. Имаше некои досадни, (додуша ретки беа тие), повеќето беа интересни, може да се научат работи, посебно ако си лаик и почетник како мене. На крајот на некои предавања може да се развијат интересни дискусии, додуша тоа зависи и од посетувачите на курсот. Се' на се' бев задоволен, кога би имал време пак би отишол.
Јас додека бев на факултет бев на ваков курс (далечната 2006 ако не се лажам беше). Не беа истите теми како сега, но повеќето се тие. Мислам секоја година менуват по нешто, помалку или повеќе. Имаше некои досадни, (додуша ретки беа тие), повеќето беа интересни, може да се научат работи, посебно ако си лаик и почетник како мене. На крајот на некои предавања може да се развијат интересни дискусии, додуша тоа зависи и од посетувачите на курсот. Се' на се' бев задоволен, кога би имал време пак би отишол.
Баш ми звучеше примамливо ова и викам ај да проверам за што се работи.
Море ако ја сакаш науката, не само што ќе ги дадеш парите туку и ќе се помириш со фактот дека цела наука речиси се базира на равенки и математикаБаш ми звучеше примамливо ова и викам ај да проверам за што се работи.
Ме изгубија кај терминот "равенки". Се звучеше интересно и привлечно до таму. Не знам зошто толку ми се одбивни математичките карактеристики на астрономијата/астрофизиката, ама ете, играат и улога дали воопшто би ги дал парите или не за курсот, што значи доста значење имаат
.
Тие 1500 подобро би ги дал за неколку книги од ebay со ваква тематика, бидејќи веќе имам предзнаења, само ми треба уште надополнување.
Само ако ти одат тие работи. Не можеш со силаМоре ако ја сакаш науката, не само што ќе ги дадеш парите туку и ќе се помириш со фактот дека цела наука речиси се базира на равенки и математика![]()
Шкорпи, не зезај, битни се равенките...барем на академско ниво. Мислам, шо кур ако знаеш теорија коа нема да моеш да ја искористиш во практична примена?Ме изгубија кај терминот "равенки". Се звучеше интересно и привлечно до таму. Не знам зошто толку ми се одбивни математичките карактеристики на астрономијата/астрофизиката, ама ете, играат и улога дали воопшто би ги дал парите или не за курсот, што значи доста значење имаат
.
Болдираното е оксиморон, just sayin.Плус и пред тоа имаш 100 страни некоја си проста, нафрлана, необјаснета квантна механика како вовед.![]()
болдираното е ситничарењеБолдираното е оксиморон, just sayin.
Ау, не фалаШкорпи, не зезај, битни се равенките...барем на академско ниво. Мислам, шо кур ако знаеш теорија коа нема да моеш да ја искористиш во практична примена?
Инаку можеш да грабнеш од некој познат во Гимназија - ПМА, учебник по физика за IV-та. Таму имаш убава основа - некои 24 странички за астрофизика. Плус и пред тоа имаш 100 страни некоја си проста, нафрлана, необјаснета квантна механика како вовед.![]()
Добро се ок штом планираш да ти е само хоби астрономијата. Но пак ич не се мисли плати си и терај курсот, ќе ти претставува огромно задоволство. За математиката и формулите ич не се замарај, малkу се 3-4, лесни се и се објаснуваат и усно така да ќе ги сфатиш.Само ако ти одат тие работи. Не можеш со сила.
А тоа дали некој ја сака астрономијата повеќе или помалку од некој друг не се гледа по тоа колку е добар математика и физички преместки, и дали е спремен да дава пари за истото.
Па времето е релативно, за кого како, за мене и 2006 е далечнадалечна е 1993 година кога јас полагав за друг на ПМФ а не 2006![]()
Имаш во подвожњакот кај ПМФ во скриптарите скрипти по астрономија, астрофизика.Баш ми звучеше примамливо ова и викам ај да проверам за што се работи.
Ме изгубија кај терминот "равенки". Се звучеше интересно и привлечно до таму. Не знам зошто толку ми се одбивни математичките карактеристики на астрономијата/астрофизиката, ама ете, играат и улога дали воопшто би ги дал парите или не за курсот, што значи доста значење имаат
.
Тие 1500 подобро би ги дал за неколку книги од ebay со ваква тематика, бидејќи веќе имам предзнаења, само ми треба уште надополнување.