Имав јас 2 години on и off температура и омалаксаност 37.1, 37.2. Триста суплементи поминав од iheb, за секакви работи читав колку се пие како се пие, зошто се пие, колку навистина делува итн. Ги пиев и пробиотиците што ги пишала CafeDelMar, нутрекс спирулината веќе неколку години имав мал престан само. Сега сум префрлен на California gold само затоа што се поевтини и поевтин шипинг. Пиев од витамин д3, родиола, магнезиум, lemon balm, olive leaf, zinc picolinate 22mg solgar пиев година и нешто без престан. б12 две форми (
B-12 Methylcobalamin & Adenosylcobalamin 2000 mcg) што беа препорачани во една книга што ја прочитав исто година и нешто без престан. Бета глукан, гинкго, cats claw extract, maca, omega 800, alive once daily multiviramins for man, selen (со селен мн претпазливо и кратко време читав лоши работи од долго земање), red marine algae, aged garlic, chlorella, l-lysine, l-theanine, b complex 100 od solgar не сите одеднаш сум пробувал свашта, ми летаа по 50 евра месечно за вакви глупости. Освен тоа пробував и здрава исхрана, секој ден смути со триста здрави работи во него козјо млеко, аронија, бадеми, банана, мед, цимет, какао, чиа семе, ленено, сончоглед, семки од тиква, ореви итн.. Баталив скрос брза храна пола година немам пробано хамбургер. Секој ден по неколку суви смокви и урми, обавезно по едно јаболко, зелен чај.. После прочитав и за амалгамите дека се штетни јас имав три црни пломби па извадив две, не било убаво мн одеднаш требало со паузи, па режими со детоксикација од жива со хлорела и таков вид на суплементи и исхрана.. И сето тоа се исплатеше фала богу едно четири месеци не ми се појавува температурата и омалаксеноста, пресреќен сум. Моментално веќе не купувам ништо веќе од ихерб, и гледам само со здрава исхрана да се одржувам. Инаку ако некој има некои хроничнни заболувања иако е напишана малку и религиски на крајот, мислам дека тоа е за поголемиот народ да делува плус како пласебо ама мислам дека за многу работи е во право. Барем јас имав позитивно искуство, со тоа што советите се само здрава исхрана и суплементи, ништо не губиш.
https://www.amazon.com/Medical-Medium-Secrets-Chronic-Mystery/dp/1401948294