Апсинт

• Креатор на темата Nephthys
  • Време на започнување
Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Па не е баш за обожавање, досега сите што пробале мислам од другарите што им имам донесено никој не побарал пак , не е баш вкусен многу за пиење :)

the Consigliere

не читам дугачки постови
Член од
17 јуни 2007
Мислења
5.595
Поени од реакции
263
Пред недела дена купив од Србија стандарден Мр.Џекил, 55 % алкохол, пошо кај нас не најдов...
И го пробав малце чист, и апла гори така да после го праевме со марифетлуци...:)
Сеа јебига, неаме рамна лажичка за да може да го карамелизираме шеќерот како што треба, па после да го мешаме со ладна вода и апсинтот, него само туривме шеќер и ладна вода и го мешавме ко сокче да е...Испадна фино, само еден се напраи крш али другиве онака задоволително ниво на пијанство...:wink:
Нареден пат зиам појше шишиња пошо ми скурчи од вотки и коњаци мешање...:)

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Пред недела дена купив од Србија стандарден Мр.Џекил, 55 % алкохол, пошо кај нас не најдов...
И го пробав малце чист, и апла гори така да после го праевме со марифетлуци...:)
Сеа јебига, неаме рамна лажичка за да може да го карамелизираме шеќерот како што треба, па после да го мешаме со ладна вода и апсинтот, него само туривме шеќер и ладна вода и го мешавме ко сокче да е...Испадна фино, само еден се напраи крш али другиве онака задоволително ниво на пијанство...:wink:
Нареден пат зиам појше шишиња пошо ми скурчи од вотки и коњаци мешање...:)
E па ете гледаш колку гори 55% , да не зборам овај 70 % од бугарија што го земам колку гори чист, а па некој ќе речи 90 %

ете и на википедиа што пиши
Absinthe is historically described as a distilled, highly alcoholic (45%–74% ABV) beverage It is an anise-flavored spirit derived from herbs, including the flowers and leaves of the herb Artemisia absinthium, commonly referred to as "grande wormwood". Absinthe traditionally has a natural green color but can also be colorless. It is commonly referred to in historical literature as "la fée verte" (the Green Fairy).

Значи не си прајте филм, нема никојд а ви даде 90 % алкохол да се напете, самоубиство е тое.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Па не е баш за обожавање, досега сите што пробале мислам од другарите што им имам донесено никој не побарал пак , не е баш вкусен многу за пиење :)
Ех не е многу вкусен.
Баш е убав :)

Сеа ти некој бугарски таму си земал ^-^

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
Ех не е многу вкусен.
Баш е убав :)

Сеа ти некој бугарски таму си земал ^-^
мислам дека рече оти бил чешки...

ватева

ја ќе си купам, мора да го изненадам друштвото со вакво нешо :)

љубители се на “забранетото“ :pipi:

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
мислам дека рече оти бил чешки...

ватева

ја ќе си купам, мора да го изненадам друштвото со вакво нешо :)

љубители се на “забранетото“ :pipi:
Чешки е од бугарија купен , кај има убав вкус, првата голтка, плус горчи, чист неразреден со шеќер и вода не се пие. Гној е

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
Чешки е од бугарија купен , кај има убав вкус, првата голтка, плус горчи, чист неразреден со шеќер и вода не се пие. Гној е
Зависи до апсинтот
Овој сега што го имам е подобар без шекер, а па тој предходниот не се пиеше чист... иначе ми има некој вкус сличен на чај од нане...:toe:

Член од
21 август 2008
Мислења
101
Поени од реакции
7
I jas go probav onoj sto go ima po skopjevo mr. jackill 55% (germanski)opnav edno 5 casi a pred toa imav tri krigli pivo dve tekili i edna caipirihna i se opiv dosta kvalitetno ama izgleda deka e bleda kopija na orginalot.Ostanuva samo opcijata da odam do new age da se ukocam.neli

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Зависи до апсинтот
Овој сега што го имам е подобар без шекер, а па тој предходниот не се пиеше чист... иначе ми има некој вкус сличен на чај од нане...:toe:

Сите разредени без шеќер се вкусни, на 70% алкохол не ни можи нешто да ти е многу вкусно оти ти гори се почнувајќи од устата до желудникот те пара :)

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.855
Поени од реакции
11.516
Фликсо, дај донеси некој опасен плав со 100% тхц, имате вие таму секакви, овде ограничени сме со Др. џекил само :/

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Уу летово во Охрид што сме се напраиле. Доста заебана работа е и тор-топ се напраивме..:pos2::pos2:

Kajgana Shop

На врв Bottom