E па ете гледаш колку гори 55% , да не зборам овај 70 % од бугарија што го земам колку гори чист, а па некој ќе речи 90 %Пред недела дена купив од Србија стандарден Мр.Џекил, 55 % алкохол, пошо кај нас не најдов...
И го пробав малце чист, и апла гори така да после го праевме со марифетлуци...
Сеа јебига, неаме рамна лажичка за да може да го карамелизираме шеќерот како што треба, па после да го мешаме со ладна вода и апсинтот, него само туривме шеќер и ладна вода и го мешавме ко сокче да е...Испадна фино, само еден се напраи крш али другиве онака задоволително ниво на пијанство...:wink:
Нареден пат зиам појше шишиња пошо ми скурчи од вотки и коњаци мешање...
И јас пеер многу сакам да пробам. Дај бе да собериме пари да си купиме еден или два:smir:не сум пробала,а баш сакам:helou:
Ех не е многу вкусен.Па не е баш за обожавање, досега сите што пробале мислам од другарите што им имам донесено никој не побарал пак , не е баш вкусен многу за пиење
мислам дека рече оти бил чешки...Ех не е многу вкусен.
Баш е убав
Сеа ти некој бугарски таму си земал ^-^
Чешки е од бугарија купен , кај има убав вкус, првата голтка, плус горчи, чист неразреден со шеќер и вода не се пие. Гној емислам дека рече оти бил чешки...
ватева
ја ќе си купам, мора да го изненадам друштвото со вакво нешо
љубители се на “забранетото“
Зависи до апсинтотЧешки е од бугарија купен , кај има убав вкус, првата голтка, плус горчи, чист неразреден со шеќер и вода не се пие. Гној е
еее да се собираа парите така лесно...:nesum: ти си имаш работа,тоа не значи дека сите имаат :pos2:И јас пеер многу сакам да пробам. Дај бе да собериме пари да си купиме еден или два:smir:
Зависи до апсинтот
Овој сега што го имам е подобар без шекер, а па тој предходниот не се пиеше чист... иначе ми има некој вкус сличен на чај од нане...