Апсинт

• Креатор на темата Креатор на темата Nephthys
  • Време на започнување Време на започнување
Па не е баш за обожавање, досега сите што пробале мислам од другарите што им имам донесено никој не побарал пак , не е баш вкусен многу за пиење :)

Пред недела дена купив од Србија стандарден Мр.Џекил, 55 % алкохол, пошо кај нас не најдов...
И го пробав малце чист, и апла гори така да после го праевме со марифетлуци...:)
Сеа јебига, неаме рамна лажичка за да може да го карамелизираме шеќерот како што треба, па после да го мешаме со ладна вода и апсинтот, него само туривме шеќер и ладна вода и го мешавме ко сокче да е...Испадна фино, само еден се напраи крш али другиве онака задоволително ниво на пијанство...:wink:
Нареден пат зиам појше шишиња пошо ми скурчи од вотки и коњаци мешање...:)

Пред недела дена купив од Србија стандарден Мр.Џекил, 55 % алкохол, пошо кај нас не најдов...
И го пробав малце чист, и апла гори така да после го праевме со марифетлуци...:)
Сеа јебига, неаме рамна лажичка за да може да го карамелизираме шеќерот како што треба, па после да го мешаме со ладна вода и апсинтот, него само туривме шеќер и ладна вода и го мешавме ко сокче да е...Испадна фино, само еден се напраи крш али другиве онака задоволително ниво на пијанство...:wink:
Нареден пат зиам појше шишиња пошо ми скурчи од вотки и коњаци мешање...:)

E па ете гледаш колку гори 55% , да не зборам овај 70 % од бугарија што го земам колку гори чист, а па некој ќе речи 90 %

ете и на википедиа што пиши
Absinthe is historically described as a distilled, highly alcoholic (45%–74% ABV) beverage It is an anise-flavored spirit derived from herbs, including the flowers and leaves of the herb Artemisia absinthium, commonly referred to as "grande wormwood". Absinthe traditionally has a natural green color but can also be colorless. It is commonly referred to in historical literature as "la fée verte" (the Green Fairy).

Значи не си прајте филм, нема никојд а ви даде 90 % алкохол да се напете, самоубиство е тое.

Па не е баш за обожавање, досега сите што пробале мислам од другарите што им имам донесено никој не побарал пак , не е баш вкусен многу за пиење :)

Ех не е многу вкусен.
Баш е убав :)

Сеа ти некој бугарски таму си земал ^-^

Ех не е многу вкусен.
Баш е убав :)

Сеа ти некој бугарски таму си земал ^-^

мислам дека рече оти бил чешки...

ватева

ја ќе си купам, мора да го изненадам друштвото со вакво нешо :)

љубители се на “забранетото“ :pipi:

мислам дека рече оти бил чешки...

ватева

ја ќе си купам, мора да го изненадам друштвото со вакво нешо :)

љубители се на “забранетото“ :pipi:

Чешки е од бугарија купен , кај има убав вкус, првата голтка, плус горчи, чист неразреден со шеќер и вода не се пие. Гној е

Чешки е од бугарија купен , кај има убав вкус, првата голтка, плус горчи, чист неразреден со шеќер и вода не се пие. Гној е

Зависи до апсинтот
Овој сега што го имам е подобар без шекер, а па тој предходниот не се пиеше чист... иначе ми има некој вкус сличен на чај од нане...:toe:

I jas go probav onoj sto go ima po skopjevo mr. jackill 55% (germanski)opnav edno 5 casi a pred toa imav tri krigli pivo dve tekili i edna caipirihna i se opiv dosta kvalitetno ama izgleda deka e bleda kopija na orginalot.Ostanuva samo opcijata da odam do new age da se ukocam.neli

Зависи до апсинтот
Овој сега што го имам е подобар без шекер, а па тој предходниот не се пиеше чист... иначе ми има некој вкус сличен на чај од нане...:toe:

Сите разредени без шеќер се вкусни, на 70% алкохол не ни можи нешто да ти е многу вкусно оти ти гори се почнувајќи од устата до желудникот те пара :)

Фликсо, дај донеси некој опасен плав со 100% тхц, имате вие таму секакви, овде ограничени сме со Др. џекил само :/

Уу летово во Охрид што сме се напраиле. Доста заебана работа е и тор-топ се напраивме..:pos2::pos2:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom