јас го кажав кој е мојот проблем ... причината беше Луѓето ...
мене тешко ми беше да започнам разговор со луѓе, мрзев кога бев со поголема група луѓе,едноставно трескав глупости колку да кажам нешто набрзина,да се направам интересен,колку да се извлечам што побрзо и да се тргнам од нив и да си одам дома , навистина гадно ми беше , дома,подобро ми беше сам да останам,изолиран,отколку со луѓе,тешко ми беше,ти доаѓа престава како да сакаш да те убијат,одиш сам на улица,се чустуваш како некој да те следи,постојано паничиш ... Тогаш мозокот ти дивее кажано,неконтролирано се однесуваш,не си разумен .... затоа реков убаво,да трча,да оди во фитнес сала .... Едноставно да се здобие со само дисциплина и брзо да научи да се фокусира и концентрира .... инаку како ќе ја контролираш паниката,стравот ... мислам доволно сум логичен ... Немаш контрола на ситуацијата, немаш ништо .... Обично коа паничиш, не си концентриран ,сто работи ти се вртат во глава и ти бега контрола ... Затоа викам да научи да се фокусира .... Не е важно ... еве ако е вљубеник и во гејминг,играње на компјутер , одлична ментална занимација и тоа е ... Кантер,БатлФилд 4 ,Пес 14 , Нба 2к14 или било која ... постоја си под штрек , но те тера да научиш да се смириш,да држиш контрола и да се ослободиш .... но сепак додади и трчање , има да му се редуцираат последиците за 50 % гарантирано